KöpingKlart

Magazin24

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Vi utvecklar Kolsva

Debattsvar till Benjamin Zairi och Jonas Tilly.

Debatt · 3 dec, 2019 kl. 06:25

I måndags (2 december) publicerade Magazin24 debattartikeln "Vad kommer hända med Malmabadet i Kolsva?" signerad Benjamin Zairi och Jonas Tilly. Du kan läsa den här.

Nu svarar Elizabeth Salomonsson, Ola Saaw, Andreas Trygg och Roger Eklund:

Den 8 november 2018 fick ett par av oss mail från Jonas Tilly där han tackade för debatten (om Kolsva) som varit och där han avslutade med ”Nu är i alla fall beslutet fattat, så vi får tillsammans göra det bästa av detta!” En positiv inställning som vi också gillade.

Döm därför om vår förvåning när nu Jonas Tilly tydligen totalt har glömt vad han skrev för drygt ett år sedan! Återigen försöker han dra igång debatt genom påståenden som inte är sanna.

På vilket sätt har ”nedmonteringen av Kolsva kommundel” skett? Skylten på f.d. Kommunalkontoret har tagits ned, det är det enda vi kommer på. All verksamhet finns kvar! Och utvecklas!

Ny förskola färdigställs i dagarna (kostnad ca 35 miljoner kronor), förberedelser för om- och tillbyggnad av Eklidens äldreboende (beräknad kostnad ca 65 miljoner kronor) är i slutskedet, trygghetsvandring ägde rum i november, medborgardialog i april, nya planteringar och flaggor vid infarterna till Kolsva har iordningställts, utredning pågår om det är möjligt att bygga om f.d. Kommunalkontoret till bostäder, beslut har nyligen tagits att bygga fjärrvärmeledning från Köping till Kolsva (beräknad kostnad ca 70 miljoner kronor). Detta för att nämna några exempel på vad som hänt under 2019.

Det finns inga som helst planer på att stänga Malmabadet i Kolsva! När det gäller underhåll eller renoveringsbehov behandlas Malmabadet i precis samma ordning som övriga kommunala byggnader. Insatser prioriteras utifrån behov och tillgång på pengar.

Vi hade hoppats att vi skulle slippa en ny ”Kolsvadebatt” med alla dess påhopp, nidbilder och falska rykten som vi utsattes för. Vi hade definitivt inte trott att Jonas Tilly och Benjamin Zairi skulle dra igång en sådan efter det som Jonas Tilly skrev i mail till Elizabeth Salomonsson respektive Ola Saaw i november 2018.

För oss gäller fortfarande att vi tillsammans vill och ska göra vårt bästa för såväl Kolsva som för hela Köpings kommun.

Elizabeth Salomonsson, Ola Saaw, Andreas Trygg och Roger Eklund


Det här är en debattartikel. Skribenten är fristående och åsikterna är skribentens egna.

Vill du skriva en debattartikel? Skicka din debattartikel till redaktion@magazin24.se. Bifoga skribentens namn, adress och telefonnummer.

Det går bra att skriva under signatur.Andra har också läst

Cornelis i ny tappning gjorde succé

Evenemang På lördagseftermiddagen höll Markus Olsson tillsammans med några av sina musikervänner en mycket uppskattad konsert i Arboga med visor ur Cornelis Vreeswijks digra låtarkiv.

Släktforskningens dag i Västra Mälardalen

Kultur I hela Sverige uppmärksammades under lördagen släktforskningens dag. Årets tema var ”Soldattorp och officersboställen – deras liv och bostäder”.

Väpnat rån i köpingsbutik

Köping Under sena eftermiddagen på lördagen blev en köpingsbutik rånad av en man som uppvisade ett pistolliknande föremål.

Misstänkt misshandel av barn i Köping

Tre barn i 10-14 års ålder anmälde på lördagseftermiddagen att de blivit misshandlade av ett gäng andra barn.

Varför begränsa västmanlänningars rätt att välja?

Debattartikel om nätläkare inom svensk sjukvård.

En snabb titt i spåkulan

Trevlig helg och god fortsättning! Vad sägs om att börja det nya året med en titt i spåkulan? Vilka trender kommer att dominera på 2020-talet?

Rekordmånga får deklarationen tidigt i år

De som har eller skaffar digital brevlåda senast den 27 februari kommer att få sin deklarationsblankett skickad ditt i början av mars.

ICA återkallar köttprodukter

ICA återkallar två köttprodukter på grund av risk för spår av mjölkprotein i produkterna.

Sörgården Måla tar plats på världens största matmässa

Tioårsjubileet firas med deltagande i världens största matmässa Grüne Woche som går av stapeln i Berlin mellan den 17 och 26 januari. Livsmedelsföretaget Sörgården Måla går från...

KHC vann på hemmaplan

Skön vinst för Köping HC på fredagskvällen.

Köping Stars föll på bortaplan

Det blev inte tredje gången gillt när Köping Stars på fredagskvällen drabbade samman med Wetterbygden, det enda SBL-laget Stars inte besegrat denna säsong.

Köpingsprofilen bryter kontraktet - klar för Kungsörs BK

Efter en lyckad höstsäsong med Skiljebo bryter Shadi Ibrahim kontraktet och kritar istället på för Kungsör.

Utryckning på eftermiddagen - bil körde in i trafikljus

Singelolycka på Volvogatan under fredagseftermiddagen.

Vägavstängning att vänta i Köping

På tisdag kommer en del av Hultgrensgatan stängas av när Mälarenergi ska byta ut ett ställverk.

Restaurang utsatt för inbrott

Under natten till fredagen slog inbrottstjuvar till mot en restaurang i Åtorp.

En gripen efter personrån

Under torsdagskvällen blev en ung man rånad i Hallstahammar.

Arboga kommun överväger att rädda busslinje

Sparkraven på kollektivtrafikförvaltningen resulterar i att busslinje 552 mellan Kungsör och Götlunda läggs ner, men nu överväger Arboga kommun en annan lösning.

KBAB nominerade för bästa nyproduktion

För femtonde året i rad kommer fastighetsbranschens pris ”Kundkristallen” att delas ut på Berns Salonger i Stockholm. En av de nominerade hyresvärdarna är Köpings Bostads AB.

Tobak stals från butik

Två män kan ha samarbetat för att lyckas med stölden.

Klurigt PRO-möte

Årets första möte inleddes med PRO-vetartävlingen som leddes av Lasse Söderlund och Ronald Larsson

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

En snabb titt i spåkulan

Trevlig helg och god fortsättning! Vad sägs om att börja det nya året med en titt i spåkulan? Vilka trender kommer att dominera på 2020-talet?

God jul för oss alla!

Carl Olov Persson skriver om julefrid.

Stilla flyter Hedströmmen

Jan Kallberg skriver om anekdoter och julen.

Så var 10-talet i Västra Mälardalen

Magazin24:s chefredaktör Björn Blomgren sammanfattar årtiondet som gått.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.