Fotboll
07:40 | 3 augusti 2020

Andra raka förlusten för Arboga Södra

Föll tungt hemma på Ekbacken.

Arboga Södra har fått en jobbig start på återkomsten till division 3. Efter förlust 1–2 i premiären borta mot Bengtsfors i premiären kammade Södra noll även i lördagens hemmapremiär mot Hertzöga. Slutresultatet skrevs till 1–4 (1–0).

Arboga inledde matchen bra och tog ledningen genom rutinerade mittbacken och lagkaptenen Gustav Gustafsson efter en kvarts spel. Resultatet stod sig till halvtidsvilan.

Andra halvlek blev dock inte lika rolig för Arboga. Gästerna kvitterade efter 54 minuters spel och tog sen ledningen bara åtta minuter senare.

Södra fick inte till någon kvittering utan i stället kunde gästerna utöka till 1–4 med två sena mål.

Efter två raka förluster är Arboga Södra tidig jumbo i division 3 Västra Svealand.

Nästa omgång spelas kommande lördag och där ställs Arboga mot Yxhult hemma på Ekbacken. Samma dag möter seriekonkurrenten Kungsörs BK nykomlingarna Bengtsfors på bortaplan.

Målskytt, Södra: Gustav Gustafsson

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln