Köping22°Molnigt

Magazin24

Armin Suljic och hans Köping FF möter Mikael Wikers Arboga Södra på Köpings IP ikväll. Foto: David Eriksson

Arboga vill bryta Köpings ­segersvit – KFF-tränarens svar: "Det kan de glömma"

Kvällens hemmalag, KFF, har inlett säsongen med sju segrar av sju möjliga. Nu vill rivalen Arboga spräcka ­Köpingslagets förlustnolla.

Fotboll · 5 jun, 2019 kl. 12:00

Köping FF har visat styrka i inledningen av division 4-säsongen. KFF toppar serien med maximala 21 poäng efter sju matcher och har visat konkurrenterna att laget blir att räkna med denna säsong.

– Om jag ska vara helt ärlig så tittar jag inte på tabellen. Det låter tråkigt, men jag försöker bara titta på nästa match. Jag är väl medveten om att vi har sju segrar och 21 poäng men vi är fortfarande i början på säsongen. Det är många matcher kvar, säger KFF:s tränare Armin Suljic.

På tredje plats hittar vi Arboga Södra som inkasserat 15 poäng. Laget har stått för en offensiv fotboll och har positiva vindar i seglet.

– Vi är nöjda med tabelläget. Vi visar att vi vill vara med och slåss i toppen. Men jag tycker att vi borde ha någon poäng mer. Men rent fotbollsmässigt är vi nöjda, säger Arbogas tränare Mikael Wiker.

Både Arboga och KFF har gjort 28 mål framåt, och dessa siffror talar för att det kan bli en rafflande batalj på Köpings IP under onsdagskvällen när lagen drabbar samman. Wiker medger att han är imponerad av KFF:s framfart denna säsong.

– Köping går som tåget, de är inne i ett jättestim här på slutet. Just nu vinner de på alla möjliga olika sätt, KFF har ju avgjort några matcher på slutet. Jag tycker även att Köping är favoriter i matchen ikväll. De har väldigt bra form nu, säger Wiker innan han fortsätter:

– Men jag tycker att vi har en bra chans mot dem, och att vi har bra koll på KFF. Vi har en bra plan på hur vi ska agera i matchen. Det kommer att roteras i laget, vi vet att vi har några spelare borta av olika anledningar. Men vi kommer med det absolut bästa vi har för dagen och kommer att göra allt för att vinna. Vi vet att vi måste göra en jättebra prestation för att slå Köping. Det är klart att vi vill slå KFF, så är det ju, säger Wiker.

Armin Suljic poängterar att det är viktigt att hans spelare fortsätter med den offensiva fotbollen som de har visat upp under säsongsinledningen.

– Vi kommer att göra vår grej, vi ska inte ändra på något spelmässigt. Det är en jäkligt rolig match och Arboga är en av favoriterna till att vinna fyran.

Ni har sju raka segrar, det är nog ingen vild gissning att Arboga vill sätta stopp för er segersvit...

– Det kan de glömma (skratt). Det är klart att Arboga vill slå oss och bryta vår svit, men vi vill vinna matchen minst lika mycket som dem. Det gäller att glömma derbykänslorna och fokusera på rätt saker. Det blir en nyckel, säger han.

Matchen startar klockan 19. Samtidigt spelar de övriga lokala division 4-lagen. Munktorp möter IK Oden borta och Kolsva spelar på bortaplan mot FC Västerås.Andra har också läst

Tappra motionärer ska cykla 100 mil

Cykel Start och målgång i Köping, med Lofsdalen som vändpunkt.

SM-golf i Arboga i helgen

Under fredagen och lördagen står Arboga GK som värd för en deltävling i SM för klubblag.

Stars-fansen samlar namn för att behålla Solevic

Basket Köping Stars trogna publik vill se Aleksa Solevic i höst.

Bronsmedalj till Arbogabo

Arbogabo tog bronsmedalj i Veteran-EM i bordtennis i Budapest.

Svenska mästarna ska koras i Surahammar

Sverigeeliten kommer till Surahammar när SM i Working Equitation går av stapeln.

IFK:s lagbygge fortsätter

Presenterar nyförvärv och tryout-kontrakt.

Hockeysupportrar protesterar mot kommunen med namninsamling

”Att gå på is den 3 september när serien drar igång den 14 september är inte värdigt en förening med hockeyettan-status.”

Kungsör krossade motståndet på bortaplan

Så slutade lördagens drabbning mellan Grythyttans IF och Kungsör BK i division 3 Västra Svealand.

Poängkungen lämnar KFF

Klar för spel i division 2 med Skiljebo SK.

Kolsva spelade oavgjort mot Västerås

Så slutade onsdagens match mellan Kolsva IF och IFK Västerås FK.

Köping och Västerås nekas som arrangör för SM-veckan

Lever inte upp till alla kriterier för att få arrangera SM-veckan 2023 eller 2024.