Köping13°Mulet

Magazin24

Efter fotbollssäsongen – så är läget i klubbarna

Magazin24 har kollat läget med några av de lokala klubbarna som har börjat arbetet med att forma trupperna inför kommande säsong.

Fotboll · 7 nov, 2018 kl. 11:42

Efter fotbollssäsongen stod det klart att Kungsör är regionens bästa herrlag och spelar i division 3 kommande år.

Kungsörs BK får behålla tränaren Robert Alm som har skrivit på ett nytt kontrakt och klubben arbetar hårt med att ställa ett slagkraftigt lag på planen nästa säsong.

Lagledaren Mikael Nilsson berättar att klubben anordnar möten med fjolårstruppen innan man letar eventuella nyförvärv.

– Det vi gör nu är att inventera truppen från säsongen som var. Vi får se vad som händer. Det är så det ser ut just nu, säger Nilsson innan han fortsätter:

– Vi ser över truppen och vad som kan finnas på marknaden. Vi är det enda division 3-laget i regionen, så man får titta om några lokala spelare har intresse av att spela högre upp i divisionerna. Men först ska vi kolla med våra egna spelare. Det är ingen idé att exempelvis plocka in en högerback om vi redan har tre som spelar på den positionen. Vi måste kolla vad vi behöver för positioner och spelartyper.

Är det klart att någon spelare kommer att lämna er?

– Det är ingen som har sagt nej. Vi bokar möten med våra spelare för att höra vad de säger. Vi hade ju några spelare som stod för riktigt bra insatser förra säsongen och dessa spelare har ju varit på provträningar med division 1-klubbar. Vi avvaktar och ska se vad dessa spelare säger. Det vore guld att få behålla dem som var viktiga under den gångna säsongen. Men vi får se hur det blir, säger han.

Rivalen Arboga Södra stod för en stark vårsäsong som nykomling i division 3, men efter en svag höst och ett dåligt kvalspel får laget spela division 4-foboll kommande säsong.

Tränaren Mikael Wiker stannar, det gör även många nyckelspelare.

– Truppen ser riktigt bra ut. Det verkar som att de flesta kommer att stanna kvar hos oss. Ingen i startelvan kommer att lämna, alla är revanschsugna. Dervis (Grabus) kommer att kliva in som assisterande tränare, samtidigt som han spelar. Han ska utbilda sig som tränare också, säger Wiker.

Han fortsätter:

– Det är viktigt att få in Dervis Grabus i ledarstaben. Det är viktigt att behålla våra rutinerade spelare samtidigt som vi har sex, sju juniorer som kommer att bli bra. Det är ett stort steg att ta på en gång, så det är bra att de äldre spelarna kan hjälpa de yngre killarna.

Är det någon position som ni vill förstärka?

– Vi bör ha ett bra division 4-lag men vi behöver ta in en forward. Under hösten spelade vi mer eller mindre utan forward. Sen skulle vi behöva ha in en målvakt som kan konkurrera med Joakim Brunnberg. Vi har inte hunnit titta så mycket på eventuella nya spelare, men vi har många unga spelare från egna led som kommer att få vara med från starten av säsongen. Det gäller att matcha in dem.

Hur går tankarna inför säsongen?

– Vi har ett bra lag. Vi vill ju slåss i toppen, men har inte sagt att vi ska gå upp denna säsong men det är ju alltid roligare att vara med i toppen än i botten, säger Wiker.

Arboga kommer att möta konkurrenten Köping FF i två heta derbymatcher kommande säsong, och KFF kommer att tränas av Armin Suljic som stannar kvar i Köpingslaget. Suljic är tydlig med målbilden:

– Vi vill vinna serien nästa säsong. Vi har en trupp för serieseger. Vi har många bra yngre spelare samtidigt som vi har äldre spelare som stöttar de unga killarna. Målet är att vinna fyran.

Hur ser truppen ut?

– Vi räknar med att vi får behålla alla som vi vill ha kvar. Det är tänkt att vi ska förstärka truppen med de spelartyper vi saknar. Vi har redan värvat Tobias Larsson som är en erfaren spelare samt den unga duon Elis Lundkvist och Vilgot Whern. Det känns bra. Vi räknar med att få in någon spelare till.

Har ni tappat någon spelare?

– Det är ingen som har sagt på rak arm att de ska lämna. Men det är långt kvar till seriestart så vi får se. Kungsör har kontaktat oss och hört av sig om ett par spelare. Kungsör spelar i trean och behöver all hjälp de kan få. Klart att de rycker i spelare här i närområdet, säger Suljic.

Forsby FF, som är regionens bästa damlag och slutade femma i division 2-tabellen, tränades förra säsongen av Anders Nilsson och Per Andersson.

Till kommande säsong har det skett förändringar i ledarstaben.

– Jag kommer inte att träna laget kommande säsong, säger Nilsson. Jag har valt att avsluta uppdraget. Jag hade ett kontrakt som sträckte sig 1+1 år, så det blev bara ett år. Det är svårt att sätta ord på alla känslor. Det är inte bara en anledning till detta beslut, utan det är något som jag har brottats med ett tag, säger Nilsson.

Per Andersson kommer att fortsätta träna laget, och vill plocka in en till ledare i staben.

– Vi kommer att ta in en assisterande tränare, men det är inte klart med någon än. Tanken är att vi ska jobba som jag och Anders gjort under detta år, så vi delar på ansvaret, säger Andersson.

Hur ser truppen ut?

– Vi har gjort en inventering på spelarmaterialet. Som det ser ut kommer vi att tappa några spelare, samtidigt som det tillkommer några nya spelare. Det är inte riktigt klart än. Men vi kommer att behålla stora delar av förra säsongens trupp, säger Andersson som inte vill nämna några namn, och fortsätter:

– Det är alltid tråkigt att förlora spelare, samtidigt är det positivt att vi får in nya spelare med andra kvalifikationer.

Hur går tankarna inför kommande säsong?

– Vi vill göra en jämnare säsong än vad vi gjorde. Vi vill höja nivån i varje match.Andra har också läst

Hellström förlänger med Blue Hammers

Nyckelspelaren fortsätter i Surahammar.

Så slutade mötet mellan Sörstafors-Kolbäck och Surahammar

Fotboll Resultat från tisdagskvälllens match.

Källberg ute ur VM efter förlust

TM-spelaren föll i första omgången.

KBK fick med sig en poäng från Arvika

Jämn match i Värmland slutade oavgjort.

Decimerat KFF siktar uppåt: "På sikt vill vi till trean"

Av olika anledningar får Köping klara sig utan två tilltänkta nyckelspelare: "Det är två viktiga kuggar som vi tappar till denna säsong".

Forsbys premiär ställs in – motståndarna drar sig ur serien

FFF-tränaren Per Andersson: "Beskedet kom väldigt hastigt".

Backen lämnar Sura Blue Hammers

Klar för seriekonkurrent.

IKW/KBK-talangen hemskickad från junior-EM

Uppges ha brutit mot lagets gemensamma regler.

Egna produkten förlänger med Surahammar

20-åringen hyllas: "En av de mest spännande spelarna vi fått fram i Sura på väldigt länge".

Storseger för Södra – förlust för KIF och MBK

Så gick det i premiären av division 4.