Köping19°Lätt molnighet

Magazin24

Fem heta dueller under fyranderbyt

Magazin24 listar här fem matcher i matchen i kvällens KAK-derby mellan Kungsör BK och Köping FF.

Fotboll · 13 jun, 2018 kl. 07:59

Blir Köping FF det första laget att ta poäng från suveräna Kungsör BK eller fortsätter serieledarna sin imponerande segersvit? I kväll får vi svaret när lagen drabbar samman på Runevallen.

Förmodligen har ni alla hört klyschorna ”allt kan hända i ett derby”, ”dagsformen avgör” och ”det laget som vill mest vinner”. Vi ska bespara er läsare detta denna gång och i stället fokusera på fem spännande dueller som kommer bestämma utgången av derbyt.

KBK:s offensiv vs KFF:s defensiv

Daniel Tarcio och Rezene Berhane har tillsammans stått för 25 av Kungsörs totalt 35 mål. Hittills har inget lag kunnat stoppa den sylvassa anfallsduon. Nästa motstånd att försöka blir Köping FF – och de kommer sättas rejält på prov. Kungsörs anfallsduo har både snabbhet, teknik och öga för mål. Ska KFF ha chans på poäng måste gästernas backlinje vara fullt påkopplade i 90 minuter, samt få stopp på passningarna fram till Berhane och Tarcio.

John Hallin vs KFF:s mittfält

Veteranen John ”Jompa” Hallin är den som styr KBK:s uppspel. Hallin startar ofta lågt i planen för att sen flytta framåt när Kungsör är bollförande. Från sin mer framskjutna roll blir han spelfördelare och drar i gång anfallsspelet. För gästande Köping FF blir uppgiften att stoppa eller bromsa Hallin viktig. Annars kan det bli en hel del jobbiga försvarslöpningar.

Abdiboqor Ali vs KBK:s högerkant

KFF har blandat och gett under säsongen, men en spelare som visat stark form är vänsterbacken Abdiboqor Ali. 17-åringen är ett av Köpings största offensiva hot och en spelare Kungsörs högerkant bör hålla ett extra öga på.

Hjärnornas duell

Vad vi vet är kvällens derby första gången tränarna Robert Alm och Armin Suljic möts i en tävlingsmatch. Snacka om spännande tillfälle att göra det! Båda lagen har nog ganska god koll på varandra. Frågan är om någon av tränarna har ett taktiskt genidrag att plocka fram på Runevallen?

Målvaktskampen

Livet som fotbollsmålvakt är tufft, oavsett vilken nivå du spelar på. Ett litet misstag kan innebära skillnaden mellan vinst och förlust, men samtidigt kan en räddning göra all skillnad. Ett tungt ansvar väger på Steven Bohrson och Emil Björklund mellan stolparna under kvällens derby. Vem hanterar situationen bäst?Andra har också läst

Andersson förlänger med VM

Innebandy "Hon är en spelare med ett stort hjärta för laget och en slitvarg på planen"

Profilen ska träna med Arboga

42-åringen är tillbaka i IFK.

Så slutade fredagens matcher

Fotboll Blandade resultat för de lokala lagen.

Lindkvist förlänger med Köping Stars

Basket Köpingssonen fullbordar resan från division 2 till Ligan.

Så slutade torsdagens matcher

Fotboll Blandade resultat för de lokala lagen.

Stjärnfylld välgörenhetsmatch i Köpings ishall

Nicklas Lidström snörar på sig skridskorna till förmån för hjärnforskningen.

Veteranbacken klar för ytterligare en säsong i Blue Hammers

Trotjänaren: "Suget har väl vuxit fram mer och mer".

Så slutade onsdagens matcher

Kungsör och Kolsva vann – KFF kryssade.

Viktig seger för Kolsva: "Jävligt jobbig match"

Hemmalaget straffade IFK Västerås.

Här är Stars spelprogram i Basketligan

Den 21 september startar SBL – men Köpingslagets premiär dröjer.

Värhulta vann målglad tillställning

Hemmalaget knep skön trepoängare.