Köping-3°Molnigt

Magazin24

Guldtränaren fortsätter hos Kungsör BK

Följer med division 4-suveränerna upp till trean: "Vi har byggt något bra under lång tid".

Fotboll · 10 okt, 2018 kl. 10:51

Kungsör BK var i en klass för sig själva under 2018 års upplaga av division 4. Seriesegern säkrades tidigt och nästa år väntar spel i division 3.

Nu står det klart att guldtränaren Robert Alm fortsätter leda laget även 2019. Alms kontrakt med klubben hade löpt ut, men nu förlängs det med ytterligare ett år.

– Det känns bra. Senast vi vann division 4 lämnade jag klubben och gick till Eskilstuna City. Nu känner jag att vi har något spännande på gång. Det är ett väldigt kul lag att jobba med och vi vill ha samma standard även nästa säsong, säger Alm till Magazin24.

Var det ett svårt beslut att ta?

– Nej, det var det inte. Visserligen har jag mycket att göra med jobbet, men jag kände att jag ändå ville fortsätta. Vi har byggt något bra under lång tid och nu ska vi bygga vidare på det, säger Kungsörstränaren.

Just nu pågår en inventering av KBK:s spelartrupp där klubben pratar med spelarna från den gångna säsongen samt att de ser över vilka positioner de behöver förstärka inför nästa säsong. En trio som säkerligen har ögon på sig från andra klubbar är sylvassa anfallsduon Rezene Berhane och Daniel Tarcio samt målvakten Steven Bohrson.

Tarcio och Bohrson har under säsongen bland annat provtränat med division 1-klubben BK Forward.

Får ni behålla den här säsongens nyckelspelare även nästa säsong?

– Det är helt omöjligt att säga just nu. Det är väldigt tidigt än så länge. Jag är tveksam till att vi får behålla Tarcio. Han var på tok för bra för division 4 och är för bra för trean, anser jag. Rezene och Bohrson vet jag inte heller, men vi jobbar för att behålla båda så klart. Samtidigt är jag inte ett dugg orolig för hur truppen kommer se ut. Vi har bra unga spelare i laget och sen har vi bra kontakter som gör att vi kan krydda till med kvalité utifrån, säger Robert Alm.

Det ryktas att kulturbärarna John Hallin och Tobias Idling ska lägga fotbollsskorna på hyllan. Hur ser du på det?

– Det är samma sak där, jag har ingen aning. Om jag gissar så lägger "Tobbe" av på grund av brist på tid. John är nog 50/50 om han spelar vidare och där är anledningen hans familjesituation. Båda håller definitivt för spel i division 3, men vi får se helt enkelt. Det är ju som sagt väldigt tidigt än så länge.

Robert Alm och hans Kungsör hoppas även att Arboga Södra håller sig kvar i division 3. Det skulle innebära två heta derbyn nästa säsong.

– Jag hoppas verkligen att de vinner sin kvalgrupp. Det vore väldigt kul för Arboga Södra som förening och speciellt för Mikael Wiker som slitit med laget i många år, avslutar KBK-tränaren Robert Alm.Andra har också läst

Hallsta straffades på hemmais

Ishockey En poäng till HHK.

Storförlust för Kungsör

Ingen rolig kväll för KIK.

Så slutade matchen mellan Hallstahammar och Lindesberg

Innebandy Resultat från fredagsdrabbningen.

Östensson om VM:s svacka: ”Skapar några frågetecken”

Innebandy En poäng på de tre senaste matcherna – nu vill Västra Mälardalen IB bryta den negativa trenden och vinna årets sista match som spelas på lördag.

Här är Köpings motståndare i Allettan

Långa resor väntar för KHC.

Så slutade onsdagens innebandymatcher

Blandade resultat för de lokala lagen.

Arbogas besvikelse – missar Allettan trots seger

IFK gjorde för få mål: "Det är surt som fan".

Köping avslutade starkt

Besegrade ett tappert kämpande Surahammar på onsdagskvällen.

Femte värvningen klar för Kungsör

KBK har plockat in offensiv spelare.

Dufåker inför avgörandet: "Vi är förberedda"

Hoppet om Allettan lever för IFK Arboga inför sista grundserieomgången.

Stars föll efter stor dramatik: "Svängde fram och tillbaka"

Niklas Larsson nära att kvittera med matchens sista skott: "Lite förbannad att jag missade".