Köping-2°Molnigt

Magazin24

Både assisterande tränaren Dennis Söder och huvudtränaren Armin Suljic fortsätter att leda Köping FF nästa säsong. Foto: David Eriksson

Harmoni hos KFF inför återkomsten i division 3

Både ledarstab och spelartrupp är i stort sett intakt. Nu siktar Köping FF på att addera spetsspelare till nästa säsongs spel i division 3. "Vi vill skapa en konkurrenssituation som är dödlig", säger tränaren Armin Suljic.

Fotboll · 21 nov, 2020 kl. 15:00

Köping FF säkrade en plats i division 3 nästa år genom att vinna sin kvalgrupp efter stor dramatik. Nu planerar klubben för framtiden.

Klart är att huvudtränaren Armin Suljic samt assisterande tränarna Dennis Söder och Leif Hirvelä fortsätter. Samma sak gäller övriga ledarstaben med målvaktstränaren Thomas Bergström, massören Dennis Andersson och materialförvaltaren Ola Ström. Utöver det väntas ytterligare en ledare bli klar inom kort.

– Det är en trygghet både för oss ledare, men även för spelarna så klart, att det inte blir stora förändringar. Vi har byggt ihop en fantastisk grupp här som trivs väldigt bra ihop, säger huvudtränaren Armin Suljic.

På spelarsidan verkar det inte bli några större förändringar heller.

– Vi har valt att gå ut med att Alexander Carlson och Simon Åkerström förlängt, men större delen av truppen har redan sagt ja till att fortsätta. Det är en som kommer lämna och en annan som är tveksam. Truppen förblir ganska intakt och den är bred, säger Suljic.

Hittills har KFF presenterat två nyförvärv inför nästa säsong. Nyligen blev det klart att mångsidige backen/mittfältaren Max Lundberg kommer tillbaka efter en sejour i Kungsör och sedan tidigare har målvaktstalangen Emil Björklund återvänt efter en säsong hos Arboga Södra.

– Vi har tre bra målvakter i truppen. Oliver (Tibbling) är visserligen lite tveksam, men jag tror att kombinationen med Sam (Haglund) och Emil kommer bli riktigt bra. När Emil kör är det 110 procent och jag tror att Sam, som gjorde en fantastiskt bra säsong, behöver känna att det finns någon där som också vill spela till varje pris. Det kan nog få Sam att ta nästa steg. Han är lite äldre än Emil, men Sam har fler steg att ta i sin utveckling.

Vad letar ni efter att förstärka övriga truppen med?

– Vi är inte intresserade av att ta in spelare som hamnar utanför startelvan. Vi vill ta in spelare som har erfarenhet av division 3 och som kan sätta press på de som spelat mycket. Vi vill skapa en konkurrenssituation som är dödlig, kort och gott.

Det är alltså inga specifika positioner ni tittar på att förstärka?

– Så länge det är bra spelare finns det plats. Det viktiga är att det är skickliga och bra fotbollsspelare. Vi har inte riktigt lyxen att önska oss till exempel en mittback och sen få det. Kan man få en grym forward kan vi kanske göra om någon annan till back, säger Suljic.

Avancemanget till division 3 är redan klart. Nästa utmaning för KFF:s tränarduo blir att förankra klubben i serien, något de lokala lagen haft problem med under lång tid.

– Så som vi har spelat fotboll under 2020 har det varit för framtiden. Fortsätter vi på samma spår kommer vårt sätt att spela gynna oss mer i division 3 än i ”fyran”, säger assisterande tränaren Dennis Söder.

Huvudtränare Suljic fyller i:

– Sättet vi tränat och försökt spela på har gett oss en grund att stå på. Jag har aldrig varit besatt av en resultatmålsättning, utan vi ska stå för prestationer som gör att vi på sikt tar klivet upp. Jag tror precis som Dennis är inne på att vi har en grund vi känner oss trygga med och den kommer bidra till att vi ska kunna etablera oss.

Nästa år väntar, förhoppningsvis, två heta derbyn mot Arboga Södra. Armin Suljic ser fram emot att ställas mot Mikael Wiker och hans mannar.

– Wiker har gjort ett bra jobb. Jag ser Arboga som favoriter till att vinna trean nästa år med tanke på de spelare som finns i truppen och den rutin som Wiker har. Jag tror de blir svårslagna.Andra har också läst

Storvinst för KHC

Ishockey Besegrade Eskilstuna Linden Hockey med 9-1.

Conny Strömberg har startat hockeypodd

Han brukar inte hålla tillbaka i sina uttalanden. Nu har profilen Conny Strömberg startat en hockeypodd under namnet ”Conny Klacks hockeysnack”.

Larsson siktar på comeback efter landslagsuppehållet

Basket Han har inte spelat en enda basketmatch på nästan ett år. När Köping Stars återupptar seriespelet den 5 december hoppas Alexander Larsson äntligen vara tillbaka.

Mittfältaren lämnar Köping FF

Fotboll Återvänder till moderklubben Kungsörs BK.

Köping snäppet vassare i derbyt mot Sura

Ishockey Gästerna vann med uddamålet efter jämn tillställning.

SHL-meriterade backen förstärker Surahammar

Jumbon presenterar spetsvärvning inför derbyt mot Köping: "Taggad för match ikväll".

Jumbon Surahammar tar emot Köping

Dags för länsderby i Hockeyettan.

KHC vann hemma mot Skövde

Besegrade topplaget under söndagen.

Harmoni hos KFF inför återkomsten i division 3

Både ledarstab och spelartrupp är i stort sett intakt. Nu siktar Köping FF på att addera spetsspelare till nästa säsongs spel i division 3. "Vi vill skapa en konkurrenssituation...

Stars föll borta mot Norrköping

Stod upp bra mot serieledaren.

Köping Stars ställs mot serieledarna

Jotti: ”Norrköping leder ju serien så om vi vill skicka en signal är det läge att göra det nu”

Surahammar straffade serieledarna

Tränare Juhlin: "Starkt att vi slår ett topplag".

Surahammars helgmatch flyttas efter corona-utbrott

Motståndarna hårt drabbade av sjukdom.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Västra Mälardalen har goda förutsättningar

Carl Olov Persson skriver om hur vi kan lyfta vår region.

Låt denna del av vår historia bli historia

Jimmy Bladh skriver om den avskyvärda polariseringen.

Min stad – Arboga

Favorit i repris från Harry Holm.

Dags att tänka mer lokalt än någonsin när vi julhandlar

Björn Blomgren skriver om julhandeln under coronans år.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.