Köping21°Klart

Magazin24

Kungsör siktar mot starkt avslut på vårsäsongen

Femman Kungsör har fem poäng upp till positivt kval – och fyra poäng ner till negativt kval. Tre matcher återstår innan nykomlingen får spelledigt i och med sommaruppehållet.

Fotboll · 19 jun, 2019 kl. 11:44

Kungsör har stått för en stark vårsäsong i division 3. Efter tio matcher har nykomlingen 17 insamlade poäng som innebär en femte plats i en jämn tabell.

Laget har fem poäng upp till positivt kval, men ner till negativt kval skiljer endast fyra poäng.

– Det är en väldigt jämn serie i år. Det är inget lag som sticker ut något speciellt men det är inget lag som är dåligt. Jag tycker att det speglar sig i tabellen. Det är bra lag i en bra serie, säger Kungsörstränaren Robert Alm.

Kungsör ska spela tre matcher till innan sommaruppehållet. Ikväll möter Kungsör Adolfsberg på bortaplan. Inför mötet står lagen på samma poäng, men kvällens hemmalag har spelat en match mer.

Efter det väntar IK Arvika och Grythyttan, två lag som ligger i botten av tabellen.

– Vi tar en match i taget. Det är tråkigt att säga så, men det är så det är. Vi tar alltid nästa match och ser vad resultatet leder till. Vi vill ju såklart vara på den övre halvan av tabellen och det är det vi krigar för. Ska vi sluta topp-4 måste vi göra jobbet i varje match.

Han fortsätter:

– Tittar man på tabellen så är det viktigt att ta segrar mot lagen som ligger runt oss. Man märker att man närmar sig negativt kval om man får någon förlust för mycket. Det gäller att ge allt i alla matcher. Vi har inte sagt att vi ska vinna serien, allt handlar om att spela bra fotboll och då kan man hamna högt upp i serien. Vi försöker att göra det så bra som vi kan.

Vad är du mest nöjd med hittills?

– Ja du...Jag tycker att vi har kommit snabbt in i division 3-fotbollen. Det är inget lag som har spelat ut oss hittills. Det är inte alltid som vi har bollen, men vi kan kontrollera matcherna och stå rätt. Jag är jättenöjd med hur vi kan stå upp så bra i serien på så kort tid. Vi har ett lag fullt av krigare som alltid hjälper varandra. Det är jättekul att se.

I den senaste matchen debuterade mittfältaren Giordano Bruno Colmbo Vasquez för Kungsör. Alm hyllar debutanten, och öppnar för att nyförvärvet ska få en större roll i KBK.

– Han kom till oss för tre veckor sedan och vi har bara sett honom i träning på mindre plan. Vi har inte sett honom på match tidigare, så vi har inte vågat släppa in honom tidigare. Nu fick han spela ett par minuter och jag är nöjd. Han gör det bra. Vi ska försöka spela in honom allt mer.Andra har också läst

Tappra motionärer ska cykla 100 mil

Cykel Start och målgång i Köping, med Lofsdalen som vändpunkt.

SM-golf i Arboga i helgen

Under fredagen och lördagen står Arboga GK som värd för en deltävling i SM för klubblag.

Stars-fansen samlar namn för att behålla Solevic

Basket Köping Stars trogna publik vill se Aleksa Solevic i höst.

Bronsmedalj till Arbogabo

Arbogabo tog bronsmedalj i Veteran-EM i bordtennis i Budapest.

Svenska mästarna ska koras i Surahammar

Sverigeeliten kommer till Surahammar när SM i Working Equitation går av stapeln.

IFK:s lagbygge fortsätter

Presenterar nyförvärv och tryout-kontrakt.

Hockeysupportrar protesterar mot kommunen med namninsamling

”Att gå på is den 3 september när serien drar igång den 14 september är inte värdigt en förening med hockeyettan-status.”

Kungsör krossade motståndet på bortaplan

Så slutade lördagens drabbning mellan Grythyttans IF och Kungsör BK i division 3 Västra Svealand.

Poängkungen lämnar KFF

Klar för spel i division 2 med Skiljebo SK.

Kolsva spelade oavgjort mot Västerås

Så slutade onsdagens match mellan Kolsva IF och IFK Västerås FK.

Köping och Västerås nekas som arrangör för SM-veckan

Lever inte upp till alla kriterier för att få arrangera SM-veckan 2023 eller 2024.