Köping11°Klart

Magazin24

Nye Kungsörsmittfältaren Alexander Carlsson. Foto: Bengt Tell

Magkänslan fick ”Alex” att välja KBK:s satsning

Kungsörs meriterade nyförvärv om varför han valde KBK, skadan som stört försäsongen och tankarna kring division 3-säsongen.

Fotboll · 12 apr, 2019 kl. 12:00

Kungsör BK har värvat in flera nya spelare till återkomsten i division 3, bland annat två spelare från division 2. Den ena är egna produkten Robin Twine från Eskilstuna City och den andre är tidigare Köping FF-spelaren Alexander Carlsson från Katrineholmslaget Värmbol.

Carlsson stod för en stark debutsäsong i division 2 och noterades bland annat för fem mål på 17 starter, men trots gott om speltid valde 21-åringen att vända hemåt igen.

– Det var min magkänsla helt enkelt. Jag trivdes väldigt bra i Värmbol, men jag tyckte att det räckte med ett år. Sen blev det ett tränarbyte och lite ovisst kring laget vilket påverkade mitt beslut, säger Alexander Carlsson.

Varför blev det spel i Kungsör?

– Jag är seriös med fotbollen och vill spela på så hög nivå som möjligt här hemma. Efter ett bra år i division 2 ville jag inte gå ner till fyran. Sen känner jag de flesta av killarna i Kungsör sen tidigare och jag trivs väldigt bra i laget. Det är en väldigt familjär klubb så det var inga problem att skriva på för KBK.

Försäsongen har dock inte varit problemfri för Kungsörs nye mittfältsmotor. En sträckning i framsida lår har gjort att Carlsson har fått lägga väldigt mycket tid på att komma tillbaka från sin skada.

– Jag har fått köra ordentlig rehabilitering, men det har gått väldigt bra. Nu känns det bra igen.

Carlsson var tillbaka i spel den gångna helgen när Kungsör vann genrepet mot division 3-kollegan Syrianska Kerburan med 3–0.

21-åringen spelade 45 minuter och satte KBK:s ledningsmål genom att nicka in en hörna.

– Det kändes stabilt i spelet och systemet vi har. Jag behöver jobba lite på uthålligheten i benen, men jag känner mig redo att kunna starta i premiären. Sen får vi se om jag orkar lira 90 minuter.

Vad kan publiken förvänta sig av Kungsör säsongen 2019?

– Vi har väldigt bra spets framåt med Daniel Tarcio och Rezene Berhane. De gjorde 61 mål tillsammans förra året och kommer göra mål i år också. Jag är helt säker på det. För oss andra är det skönt att ha en målgaranti i laget. Försvarsmässigt har vi en stark organisation sen tidigare.

Carlsson fortsätter:

– Sen tror jag vi kommer vara farliga i omställningsspelet den här säsongen. Vi har mycket fart i laget, men samtidigt måste vi hitta en balans med det spelet och att äga bollen. Det blir en stark nyckel i spelet. Vi har ett spelsystem som är starkt inpräntat och spelarna känner sig trygga i.

Vad förväntar du dig för typ av motstånd i division 3?

– Spelmässigt kommer det skilja mycket mellan toppen och botten, men jag tror det kommer bli väldigt jämnt och många svåra matcher. Vi kommer föra vissa matcher och få försvara oss i andra.

Kungsörs division 3-serie brukar kännetecknas av direkt och mycket fysiskt spel. KBK har inte det mest välväxta laget, men Alexander Carlsson tror inte det kommer vara något problem.

– Vi kommer kunna hantera det. De storväxta spelare vi har är på rätt positioner i laget.

På lördag är det dags för premiär i division 3 Västra Svealand. Kungsör inleder hemma på Centralvallen när de tar emot en annan nykomling, nämligen Grythyttan.

– Vi vet inte mycket om Grythyttan, men det är något positivt. Då är det bara gå ut och köra vårt spel. Stämningen i laget är väldigt bra och vi har vunnit flera träningsmatcher i rad inför premiären. Vi är förberedda på det som komma skall, avslutar KBK-mittfältaren Alexander Carlsson.Andra har också läst

Decimerat KFF siktar uppåt: "På sikt vill vi till trean"

Fotboll Av olika anledningar får Köping klara sig utan två tilltänkta nyckelspelare: "Det är två viktiga kuggar som vi tappar till denna säsong".

Forsbys premiär ställs in – motståndarna drar sig ur serien

FFF-tränaren Per Andersson: "Beskedet kom väldigt hastigt".

Backen lämnar Sura Blue Hammers

Ishockey Klar för seriekonkurrent.

IKW/KBK-talangen hemskickad från junior-EM

Bowling Uppges ha brutit mot lagets gemensamma regler.

Egna produkten förlänger med Surahammar

20-åringen hyllas: "En av de mest spännande spelarna vi fått fram i Sura på väldigt länge".

Storseger för Södra – förlust för KIF och MBK

Så gick det i premiären av division 4.

Föryngrat Arboga redo för division 4: "Vi vill slåss i toppen"

Efter en kortlivad division 3-sejour ramlade Arboga Södra ur trean och är nu tillbaka i fyran.

Efter avancemanget – MBK vill etablera sig i fyran

Munktorp är tillbaka i division 4 – för att stanna, enligt tränaren Anders Juhlin.

Nye Kolsvatränaren: "Väldigt stark trupp på pappret"

Kevin Ahlbäck gör sin första säsong som division 4-tränare.

Målvakt och back förlänger med Hallsta HK

Sportchefen: "En viktig pusselbit är på plats".

Backen lämnar IFK Arboga

22-åringen flyttar hem till Gävle.

Offensive backen förlänger med Blue Hammers

21-åringen klar för nästa säsong: "En fantastisk kille".

Så slutade helgens träningsmatcher

Blandade resultat för de lokala lagen i genrepen.