Köping16°Lätt molnighet

Magazin24

Nye Kungsörsmittfältaren Alexander Carlsson. Foto: Bengt Tell

Magkänslan fick ”Alex” att välja KBK:s satsning

Kungsörs meriterade nyförvärv om varför han valde KBK, skadan som stört försäsongen och tankarna kring division 3-säsongen.

Fotboll · 12 apr, 2019 kl. 12:00

Kungsör BK har värvat in flera nya spelare till återkomsten i division 3, bland annat två spelare från division 2. Den ena är egna produkten Robin Twine från Eskilstuna City och den andre är tidigare Köping FF-spelaren Alexander Carlsson från Katrineholmslaget Värmbol.

Carlsson stod för en stark debutsäsong i division 2 och noterades bland annat för fem mål på 17 starter, men trots gott om speltid valde 21-åringen att vända hemåt igen.

– Det var min magkänsla helt enkelt. Jag trivdes väldigt bra i Värmbol, men jag tyckte att det räckte med ett år. Sen blev det ett tränarbyte och lite ovisst kring laget vilket påverkade mitt beslut, säger Alexander Carlsson.

Varför blev det spel i Kungsör?

– Jag är seriös med fotbollen och vill spela på så hög nivå som möjligt här hemma. Efter ett bra år i division 2 ville jag inte gå ner till fyran. Sen känner jag de flesta av killarna i Kungsör sen tidigare och jag trivs väldigt bra i laget. Det är en väldigt familjär klubb så det var inga problem att skriva på för KBK.

Försäsongen har dock inte varit problemfri för Kungsörs nye mittfältsmotor. En sträckning i framsida lår har gjort att Carlsson har fått lägga väldigt mycket tid på att komma tillbaka från sin skada.

– Jag har fått köra ordentlig rehabilitering, men det har gått väldigt bra. Nu känns det bra igen.

Carlsson var tillbaka i spel den gångna helgen när Kungsör vann genrepet mot division 3-kollegan Syrianska Kerburan med 3–0.

21-åringen spelade 45 minuter och satte KBK:s ledningsmål genom att nicka in en hörna.

– Det kändes stabilt i spelet och systemet vi har. Jag behöver jobba lite på uthålligheten i benen, men jag känner mig redo att kunna starta i premiären. Sen får vi se om jag orkar lira 90 minuter.

Vad kan publiken förvänta sig av Kungsör säsongen 2019?

– Vi har väldigt bra spets framåt med Daniel Tarcio och Rezene Berhane. De gjorde 61 mål tillsammans förra året och kommer göra mål i år också. Jag är helt säker på det. För oss andra är det skönt att ha en målgaranti i laget. Försvarsmässigt har vi en stark organisation sen tidigare.

Carlsson fortsätter:

– Sen tror jag vi kommer vara farliga i omställningsspelet den här säsongen. Vi har mycket fart i laget, men samtidigt måste vi hitta en balans med det spelet och att äga bollen. Det blir en stark nyckel i spelet. Vi har ett spelsystem som är starkt inpräntat och spelarna känner sig trygga i.

Vad förväntar du dig för typ av motstånd i division 3?

– Spelmässigt kommer det skilja mycket mellan toppen och botten, men jag tror det kommer bli väldigt jämnt och många svåra matcher. Vi kommer föra vissa matcher och få försvara oss i andra.

Kungsörs division 3-serie brukar kännetecknas av direkt och mycket fysiskt spel. KBK har inte det mest välväxta laget, men Alexander Carlsson tror inte det kommer vara något problem.

– Vi kommer kunna hantera det. De storväxta spelare vi har är på rätt positioner i laget.

På lördag är det dags för premiär i division 3 Västra Svealand. Kungsör inleder hemma på Centralvallen när de tar emot en annan nykomling, nämligen Grythyttan.

– Vi vet inte mycket om Grythyttan, men det är något positivt. Då är det bara gå ut och köra vårt spel. Stämningen i laget är väldigt bra och vi har vunnit flera träningsmatcher i rad inför premiären. Vi är förberedda på det som komma skall, avslutar KBK-mittfältaren Alexander Carlsson.Andra har också läst

Två Stars-spelare till Framtidslandslaget

Basket Truppen till den nya satsningen framtidslandslaget i basket togs ut under helgen – två spelare från Köpingslaget finns med i truppen.

Så slutade helgens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 5, 6, 7 och 8.

Emilia slåss mot Sverigeeliten

Motorsport Förra året kom hon trea på USM och i år gör hon upp med landets bästa enduroförare i SM.

Så slutade torsdagens fotbollsmatcher

Resultat från damernas division 2 och herrarnas division 5.

Forwarden lämnar IFK Arboga

Anslöt under förra säsongen.

Stars värvar nytt: ”Han passar perfekt”

På torsdagen stod det klart att Köping Stars har kontrakterat sitt första nyförvärv inför kommande säsong.

Så slutade onsdagens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 4 och 8 – bland annat derbyt på Vargheden.

Köping och Surahammar inleder seriespelet på hemmais

Spelordningen för Hockeyettan Västra fastställd.

Nyckelspelaren stannar i Stars: "Stigande stjärna"

Den viktige kuggen har förlängt sitt kontrakt med Köpingsklubben – hyllas stort.

Målvakten lämnar IFK Arboga

21-åringen stannar i Hockeyettan Västra.

Busta: "Vaknar upp på hotellet efter en mardrömsnatt"

Fotbollsprofilen var på plats i Madrid när Sverige föll med 0–3 mot Spanien.

Forsby besegrade bottenlag med uddamålet

Anna Kolmin matchvinnare i andra halvlek.