KöpingKlart

Magazin24

Från vänster, ståendes: Armin Suljic, Niklas Lundkvist och Peter Skantz. Mikael Whern på den nedre raden. Foto: Köping FF

Nya sportrådet ska ge KFF bättre förutsättningar

Köping FF gör en organisatorisk förändring som på sikt ska bära frukt. KFF:s nya sportråd ska stärka föreningen och arbetet kring A-laget som i framtiden ska resultera i ett avancemang.

Fotboll · 4 dec, 2019 kl. 05:55

I oktober 2017 ramlade Köping FF ur division 3. Armin Suljic anställdes som huvudtränare och föreningen valde att satsa på lokala spelare. Förra säsongen var laget snubblande nära att lyckas nå kvalspel uppåt men KFF slutade trea i tabellen.

Suljic har nu förlängt sitt kontrakt och nu har klubben valt att tillsätta ett så kallat sportråd, eller en sportkommité, för att utveckla föreningen organisatoriskt.

– Det är en förändring i organisationen. Tidigare har vi inte haft något likt detta. Vi har ju såklart haft en styrelse men nu blir det lättare att prata med folk som har fokus på A-laget, säger tränaren Armin Suljic.

I denna grupp finns Peter Skantz, Niklas Lundkvist och Mikael Whern som alla kommer att agera som en länk mellan styrelsen och A-lagets tränarstab.

– Man kan säga att det är en grupp med människor som lägger tid på att förbättra förutsättningarna för staben och spelarna, säger Lundkvist.

I och med denna förändring kommer gruppen kunna lägga fokus på exempelvis marknadsfrågor och på så sätt skapa bättre förutsättningar som rör träningsmöjligheter, material och liknande.

– Det ska kännas proffsigt att representera Köping FF trots att det är division 4-fotboll vi pratar om. Spelar man i KFF ska man inte sakna något, säger Lundkvist.

Han fortsätter:

– Vi har inte bråttom att ta klivet upp till division 3 men KFF känns som en förening som ska vara i trean. Det viktiga jobbet ska göras nu och det är den berömda processen vi pratar om. När man väl tar nästa steg och kommer till division 3 så gäller det att man har en organisation som klarar av det, säger han.

Efter den gångna säsongen drog arbetet igång för det så kallade sportrådet. Huvudtränaren Armin Suljic säkrades upp och skrev på ett avtal som sträcker sig över två säsonger.

– Det var en stor och viktig pusselbit som vi fick på plats. Ganska tidigt kände vi att vi ville ha en annan profil på spelartruppen och att spelarnas ambitionsnivå måste upp några snäpp. Vi tycker att vi har regionens bästa tränare men han kan inte få ut så mycket av laget om spelarna inte tränar tillräckligt hårt eller ofta, säger Lundkvist.

Ni som har följt Magazin24:s Silly Season-blogg vet att det har hänt mycket i KFF-lägret. Behnam Olfat, Tobias Larsson och Abdiboqor Ali har skrivit på för Kungsörs BK och målvakten Emil Björklund kommer att spela i Arboga Södra. Samtidigt har KFF presenterat sju nyförvärv.

– Spelarna vi har fått in är träningsvilliga. De är beredda att göra jobbet som krävs. Det gäller att fokusera på att bygga ett bra lag, ett kollektiv som fungerar, säger Suljic.

Han fortsätter:

– Det känns som att spelarna vi plockat in har ersatt de som lämnat oss. Jag önskar de som lämnat oss lycka till, men jag ser det inte som något jätteproblem att vi har tappat dem. Nu får andra spelare kliva fram, säger han.

Till kommande säsong kommer Suljic att ha en bredare trupp till sitt förfogande. Och det är ett medvetet val som ska gynna KFF på sikt.

– Vi kommer att ha ett slagkraftigt lag men även en bred trupp. Konkurrensen har ökat i år och det kommer att vara en stenhård kamp mellan spelarna för att få speltid. På den här nivån är det unikt att ha det så här. Man måste bevisa på träningar att man förtjänar speltid. Det finns ingen som är given på det sättet, säger Suljic.

Whern:

– Det är en drömsits.

Lundkvist är tydlig med att poängtera att det kan ta tid att avancera i seriesystemet, men att det finns en tydlig vision för KFF.

– Jag ber om tålamod. Detta är ingen quick fix. Men planen är supertydlig, vi vill ju ta nya kliv på alla plan. Armin hade nog inte stannat om det inte finns potential att på sikt kliva upp i seriesystemet. Så känner jag med. Jag skulle inte lägga ner all den här tiden om vi skulle bli kvar i fyran år efter år. Men som sagt, man måste ha tålamod.Andra har också läst

KHC vann på hemmaplan

Ishockey Skön vinst för Köping HC på fredagskvällen.

Köping Stars föll på bortaplan

Det blev inte tredje gången gillt när Köping Stars på fredagskvällen drabbade samman med Wetterbygden, det enda SBL-laget Stars inte besegrat denna säsong.

Köpingsprofilen bryter kontraktet - klar för Kungsörs BK

Fotboll Efter en lyckad höstsäsong med Skiljebo bryter Shadi Ibrahim kontraktet och kritar istället på för Kungsör.

Stars-kaptenen reserv till landslaget

Basket Niklas Larsson uppmärksammas för sina prestationer denna säsong.

KHC föll i förlängning

En poäng till Köpingslaget.

Äntligen lossnade det för skarpskytten

Köping Stars-kaptenen Niklas Larsson: "Det har varit en lite tuffare period för mig den senaste tiden".

Urstark avslutning gav Stars segern

Gary Blackston levererade i hemmavinsten.

Så slutade mötet mellan Stars och Umeå

Här är resultatet i tisdagsbataljen.

Stars tillbaka på hemmaplan

Nikolaidis: "Vi har varit aggressiva i Karlbergshallen och det vill jag se mot Umeå igen".

Combs uttagen i veckans lag – för sjätte gången

Amerikanen hyllas efter klassinsatsen.

IBK Köping föll i tät batalj

Uddamålsförlust för hemmalaget.

VM:s fina form fortsätter

Sofie Jaska efter segern: "Vi är jättenöjda".

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

En snabb titt i spåkulan

Trevlig helg och god fortsättning! Vad sägs om att börja det nya året med en titt i spåkulan? Vilka trender kommer att dominera på 2020-talet?

God jul för oss alla!

Carl Olov Persson skriver om julefrid.

Stilla flyter Hedströmmen

Jan Kallberg skriver om anekdoter och julen.

Så var 10-talet i Västra Mälardalen

Magazin24:s chefredaktör Björn Blomgren sammanfattar årtiondet som gått.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.