Köping14°Klart

Magazin24

Silly Season-bloggen

Håll koll på den lokala transfermarknaden med Dennis Johansson Strömberg.

Fotboll · 11 dec, 2019 kl. 09:01

Den lokala fotbollssäsongen är avslutad och förutsättningarna inför 2020 är klara.

Forsby FF klarade sig med god marginal kvar i damernas division 2. Arboga Södra gör Kungsör sällskap i herrarnas division 3. Och i division 4 får Köping FF och Munktorp stifta bekantskap med Sörstafors/Kolbäck som vann femman – för att nämna några av alla lokala lag som har spännande säsonger framför sig.

Gemensamt för alla är att de nu går in i en period där trupperna ska förstärkas. Tränare ska säkras upp och spelare ska värvas in.

Här i Silly Season-bloggen kommer vi att bevaka den lokala fotbollsmarknaden. Här hittar du uppdateringar om klara övergångar, heta snackisar samt kommentarer från spelare och tränare.

Har du något tips? Maila mig på: dennis@magazin24.se

►►►

Här är de senaste inläggen:

Nu stänger vi ner Silly Season-bloggen...
Onsdag 11 december 08.59

Ja, ni läste rätt.

Detta blir det sista inlägget i denna blogg. Nu verkar klubbarna ha tagit julledighet och gör sig förberedda för försäsongsträning.

Jag vill tacka alla som ställt upp på intervjuer och alla uppgiftslämnare. Jag vill även rikta ett stort tack till alla läsare.

God jul och gott nytt fotbollsår på er!

KFF hintar om nyförvärv
Onsdag 11 december 08.49

Köping FF har fler nyförvärv på ingång. Detta meddelar klubben via sitt Instagram-konto. KFF publicerade en bild på sitt Instagram-konto där spelare och ledare skriker ut sin glädje efter en träning.

"Kvällens vinnare‼️ Bilden får bli årets sista? Eller väljer vi att presentera ett nyförvärv innan årets slut⁉️", skriver klubben som bildtext.

Blomgren gör comeback i Forsby – och han förlänger sitt avtal med klubben
Måndag 9 december 06.21

På sitt Instagram-konto meddelar Forsby FF att Björn Blomgren (ja, det är min chef) gör comeback samt att Sujanthan "Sudden" Rajeevkanth förlänger med klubben.

"Sudden kör vidare nästa år. Förra säsongen gjorde jobb att han missade många matcher. Blir förhoppningsvis fler matcher till nästa. Sedan gör Björn comeback i Forsby efter några år som tränare i Köping FF. Kul då det är en rutinerad spelare med hjärta för klubben", skriver Forsby FF.

Klubben skriver även att fler spelare är på ingång.

Uppgifter: KFF för samtal med rivalens målspruta
Torsdag 5 december 08.41

Här kommer en oväntad nyhet.

"Rezene Berhane från Kungsörs BK för samtal med Köping FF". Detta skriver en källa till bloggen. Berhane har sprutat in mål för Kungsörs BK de senaste säsongerna. Förra säsongen gjorde Berhane tolv mål i division 3.

Om Berhane lämnar Kungsör för Köping återstår alltså att se...

MBK fortfarande på tränarjakt
Tisdag 3 december 06.28

Det har varit ganska tyst kring Munktorps truppbygge än så länge. Tidigare har bloggen skrivit om läget i truppen och laget är fortfarande på tränarjakt.

På sitt Instagram-konto skriver nu MBK följande:

"Jobbet med att hitta en ny A-lagstränare är i full gång och detsamma gäller spelartruppen", skriver klubben.

Duo stannar i Forsby FF
Fredag 29 november 07.03

Nu har ytterligare två spelare förlängt sina avtal med Forsby FF:s herrlag. Miika Sallanto och Risha Bahram stannar i föreningen.

"Sveriges äldsta division 5-spelare kör självklart vidare över säsongen 2020. Numera pensionär på riktigt så han har mycket tid till att träna sig i toppform. Även vår panter Risha är klar för ett år till mellan stolparna", meddelar Forsby via sitt Instagram-konto.

Köping FF:s sjunde värvning är presenterad
Torsdag 28 november 07.31

Oscar Pihlqvist har skrivit på för Köping FF och blir klubbens sjunde värvning. Nyförvärvet har i år spelat i Skiljebo SK:s U-17 allsvenska lag och återvänder till Köping efter totalt två år i SSK.

"I Oscar får vi en offensiv energispelare som löper mycket, är aggressiv, snabb och bollvinnare. Att han dessutom har en näsa för poäng är något motståndarna kommer få erfara", skriver KFF på sitt Facebook-konto.

Bekräftat: Kungsör värvar från Köping FF – för tredje gången
Torsdag 28 november 06.32

Tidigare i veckan skrev bloggen att Abdiboqor Ali var klar för Kungsörs BK. Enligt säkra uppgifter skulle kantspringaren lämna Köping FF för division 3-klubben.

Nu har Kungsörs BK presenterat värvningen på sin hemsida.

"Abdiboqor Ali kommer närmast från Köping FF, en ung lovande spelare som vi tror mycket på. Vi hälsar Abdiboqor Ali välkommen till KBK-familjen", skriver KBK på sin hemsida.

Tidigare har Tobias Larsson och Behnam Olfat lämnat KFF för KBK.

Forsby FF presenterar flera kontraktsförlängningar
Onsdag 27 november 09.44

Via sitt Instagram-konto meddelar Forsby FF:s herrlag att flera spelare har förlängt sina avtal med klubben. Bröderna Jiwar och Kardo Rahim, Johan Blomgren, Mattias Pettersson och Robert Hedman kommer att spela i Forsby-tröjan nästa säsong.

"Inomhusträningarna är igång och flera spelare har bekräftat spel kommande säsong. Kardo, Jiwar, Hedman, Matte och Blomgren är klara för spel. Kul då alla dessa håller bra nivå i division 5", skriver Forsby på sitt Instagram-konto.

Wahlsta SK förstärker truppen
Onsdag 27 november 07.47

Division 6-klubben Wahlsta SK är aktiva under Silly Season. Nu har laget presenterat en ny värvning.

På sitt Instagram-konto skriver Wahlsta att Ali Karim är klar för klubben.

Klart: Abdiboqor Ali till Kungsörs BK
Tisdag 26 november 12.44

Bloggen har tidigare skrivit om att Abdiboqor Ali var nära att lämna Köping FF för Kungsörs BK. Nu är övergången klar.

När värvningen kommer att presenteras officiellt återstår att se, men enligt säkra uppgifter kommer Abdiboqor Ali att spela i KBK-tröjan nästa år.

Klart: Tränaren Kevin Ahlbäck stannar i Kolsva
Tisdag 26 november 06.17

Bloggen har tidigare skrivit att tränaren Kevin Ahlbäck var nära att förlänga sitt avtal med Kolsva IF. Nu är det klart.

"Kevin Ahlbäck fortsätter som huvudtränare säsongen 2020", meddelar Kolsva IF via sin Facebook-sida.

Klart: Köping FF värvar från Kolsva – fjärde gången
Tisdag 26 november 06.13

Nu har Köping FF presenterat sitt sjätte nyförvärv. På sin hemsida skriver KFF att Pelle Isaksson hämtas in från Kolsva IF.

– Jag vill fortsätta utvecklas och för att göra det behöver jag en ny utmaning, säger Isaksson till klubbens hemsida.

Tidigare har KFF värvat Niklas Fredriksson, Liban Abbas Nur och Sam Haglund från just Kolsva.

Uppgifter: Abdiboqor Ali tredje KFF-spelaren att lämna för Kungsör
Måndag 25 november 10.37

Tobias Larsson och Behnam Olfat har tidigare lämnat Köping FF för Kungsörs BK. Nu får duon sällskap av ytterligare en KFF-bekant i form av kantspringaren Abdiboqor Ali. Enligt uppgifter till bloggen ska Ali spela division 3-fotboll i KBK-tröjan nästa säsong.

Wahlsta värvar på nytt
Lördag 23 november 16.09

Wahlsta SK har nu presenterat en ny värvning. Fadi Solak är klar för division 6-klubben. Han beskrivs som en snabb och teknisk spelare med ett bra spelsinne. Solak har tränat med klubben ett tag men nu är han alltså helt klar för Wahlsta.

Vändningen – blir Toreson kvar i Kolsva?
Fredag 22 november 12.09

Bloggen har tidigare skrivit att Martin Toreson var nära att lämna Kolsva IF för Köping FF. Nu har bloggen fått uppgifter om att Toreson blir kvar i Kolsva.

Det återstår alltså att se om det blir spel i Kolsva eller i Köping nästa säsong för Martin Toreson.

Uppgifter: Tränaren Kevin Ahlbäck stannar i Kolsva
Fredag 22 november 06.39

Mycket tyder på att tränaren Kevin Ahlbäck stannar kvar i Kolsva IF. Enligt uppgifter till bloggen ska Ahlbäck och föreningen ha kommit överens om att fortsätta samarbetet.

Uppgifter: Köping FF värvar från Kolsva – för fjärde gången
Torsdag 21 november 09.31

Niklas Fredriksson, Liban Abbas Nur och Sam Haglund har redan lämnat Kolsva för Köping FF. Enligt uppgifter till bloggen är det troligt att även Martin Toreson gör samma övergång som den tidigare nämnda trion.

Enligt uppgifterna ska det vara en tidsfråga innan Toreson är helt klar för KFF.

Ytterligare en spelare stannar i Wahlsta
Torsdag 21 november 09.24

Division 6-laget Wahlsta SK fortsätter att bygga kommande säsongs trupp.

"Kontraktsförlängning med Kristoffer Johansson. Ännu en pusselbit lagd i bygget", skriver Wahlsta SK via sitt Instagram-konto.

Lägeskoll: Munktorps BK
Onsdag 20 november 11.54

Division 4-laget Munktorp har varit lugna under Silly Season. Lagets enda nyförvärv är KFF-junioren Filip Agrell. MBK är dock på tränarjakt efter att Anders Juhlin meddelat att han inte kommer att leda truppen kommande säsong.

Erik Wallin har skrivit på för Köping FF. Även Tomas Olsson har lämnat klubben – han är klar för Kolsva IF. Kommande säsong får MBK klara sig utan viktige Johan Juhlin som lägger skorna på hyllan.

Lägeskoll: Forsby FF:s damlag
Onsdag 20 november 06.41

Division 2-laget Forsby står utan tränare sedan Per Andersson lämnat laget. Än så länge har laget inte värvat in några spelare utifrån, Forsbys tanke är att fylla på med talanger från de yngre leden. Det är flera yngre spelare från ungdomslaget som är aktuella för spel i seniorlaget kommande säsong.

Denise Larsson och Frida Grinneby har meddelat klubben att de inte kommer att spela fotboll kommande säsong. Maritza Liljeström lämnar laget på grund av flytt. Cajsa Widén lämnade truppen i somras för att studera utomlands och är osäker på hur det blir med spel i Forsby inför säsongen 2020.

Lägeskoll: Köping FF
Onsdag 20 november 06.04

Bloggen har tidigare skrivit om KFF:s fem nyförvärv (Niklas Fredriksson, Sam Haglund, Liban Abbas Nur, Erik Wallin och Kevin Lindberg). Tränaren Armin Suljic bekräftar för bloggen att ytterligare några spelare är på ingång.

Under denna transferperiod har KFF tappat Behnam Olfat och Tobias Larsson till Kungsörs BK. Målvaktstalangen Emil Björklund har skrivit på för Arboga Södra.

Även Erick Dominguez, "Mack" Thachumpu och Eric Paulsson har lämnat KFF. Men deras nya klubbadresser är inte presenterade än.

Klart: Arboga Södra värvar juniortränare från AFC Eskilstuna
Måndag 18 november 18.46

Under måndagen presenterade Arboga Södra sin nya tränare för juniorlaget. Det är 35-årige Joni Dawd som tar över uppdraget.

Dawd inledde tränarkarriären i Eskilstunaklubben BK Sport och gick därifrån vidare till uppdrag hos AFC Eskilstunas akademilag. Nästa steg för Dawd blir alltså Arboga Södras herrjuniorer.

Klart: Mellqvist assisterar Helgstrand i KBK
Måndag 18 november 18.43

Kungsörs BK presenterade tidigare Joakim Helgstrand som ny tränare. Nu står det klart vem som kommer att assistera honom. Under måndagen skrev KBK på sin hemsida att det blir rutinerade Stefan Mellqvist.

Mellqvist har tidigare assisterat Helgstrand under tre säsonger hos Triangelns damlag. Han har också tränat IFK Eskilstunas herrar.

Offensiv back stannar i Wahlsta
Måndag 18 november 07.14

Wahlsta SK har redan presenterat flera kontraktsförlängningar. Nu är det även klart att Ayad Kavin stannar i division 6-klubben.

"Kontraktsförlängning med den offensive vänsterbacken Ayad Kavin som gjorde sex mål denna säsong och några av dem var riktiga konstmål. Klubben är mycket nöjd med denna förlängning", meddelar Wahlsta SK via sitt Instagram-konto.

Klart: Kungsör presenterar två nyförvärv
Lördag 16 november 09.54

Igår skrev bloggen att Köping FF:s vänsterback Behnam Olfat var nära en övergång till Kungsörs BK. Senare under fredagskvällen bekräftade KBK övergången på sin hemsida. Olfat, som tidigare också spelat division 2-fotboll med Syrianska Kerburan från Västerås, återvänder alltså till KBK.

Kungsör passar samtidigt på att presentera ytterligare ett nyförvärv. Det handlar om 27-årige Rasmus Mellqvist som tidigare representerat Eskilstunaklubbarna IFK Eskilstuna och Triangeln.

Uppgifter: Kungsörs BK värvar från KFF – igen
Fredag 15 november 15.19

Enligt flera uppgifter till bloggen ska Kungsörs BK har gjort klart med en ny värvning. Enligt uppgifterna ska Behnam Olfat lämna Köping FF för division 3-klubben.

Tidigare har Tobias Larsson lämnat KFF för just KBK, och Olfat kan alltså bli nästa spelare att göra den övergången.

Olfat har tidigare i karriären spelat i Kungsörs BK.

KFF:s nyförvärv: "Köping har hört av sig flera år i rad"
Torsdag 14 november 10.03

Bloggen har tidigare skrivit att Niklas Fredriksson var klar för Köping FF. Mittfältaren lämnar Kolsva för spel i sin nygamla förening. I en intervju med KFF:s hemsida säger 25-åringen att KFF visat sitt intresse under flera säsonger.

– Köping har hört av sig flera år i rad och jag tycker att det var rätt läge den här gången. Jag känner flera killar i laget och tycker att det ska bli skönt att kunna träna hemma i Köping, säger han.

Uppgifter: KBK jagar flera KFF-spelare
Onsdag 13 november 13.52

Tidigare har Tobias Larsson lämnat Köping FF för Kungsörs BK. Bloggen har fått flera uppgifter som säger att KBK kontaktat bland annat KFF-trion Alen Dzanic, Viktor Nilsson och Vilgot Whern.

Om någon av spelarna väljer att följa Larssons fotspår och lämna KFF för KBK återstår att se.

Uppgifter: KFF-junior till Munktorps BK
Onsdag 13 november 07.35

Enligt uppgifter till bloggen ska Munktorps BK vara nära att plocka in Filip Agrell som senast kommer från spel i Köping FF:s juniorlag.

Målvakt lämnar Wahlsta SK
Onsdag 13 november 07.08

På sitt Instagram-konto meddelar Wahlsta SK att målvakten Jonatan McIver lämnar klubben.

"Vi tackar Jonte för hans insatser och önskar honom lycka till", skriver Wahlsta SK.

KFF värvar från Munktorps BK
Tisdag 12 november 10.07

Här i bloggen har vi tidigare skrivit att Erik Wallin var nära att lämna Munktorps BK för Köping FF.

Nu har Köping FF bekräftat att Wallin har skrivit på för klubben.

Tobbe é klar
Tisdag 12 november 08.30

Det har ryktats om det, men nu är övergången helt klar. Tobias "Tobbe" Larsson är klar för division 3-klubben Kungsörs BK. Larsson kommer närmast från spel med Köping FF.

KBK bekräftar övergången på sin hemsida.

Klart: Niklas Fredriksson återvänder till Köping FF
Måndag 11 november 15.34

Mittfältaren Niklas Fredriksson är tillbaka i Köping FF. Fredriksson lämnar Kolsva och är nu helt klar för en återkomst i KFF-tröjan.

Bloggen har tidigare skrivit att 25-åringen var nära en övergång till KFF men nu är alltså värvningen ett faktum.

Nu är det klart – Suljic stannar i Köping FF
Måndag 11 november 12.52

På söndagen blev det klart att Armin Suljic och Köping FF fortsätter samarbetet. Detta bekräftade klubben på sin Facebook-sida:

"Vi kan med glädje meddela att huvudtränaren för vårt representationslag i division 4, Armin Suljic, har skrivit på ett nytt avtal över de två kommande säsongerna", skriver KFF.

Armin Suljic nära att skriva på för KFF
Söndag 10 november 11.45

Sent på lördagskvällen fick bloggen uppgifter om att tränaren Armin Suljic var nära att skriva på ett nytt avtal med Köping FF.

I ett sms till bloggen skriver nu Armin Suljic följande:

"Jag vet att både jag och KFF vill fortsätta samarbetet och vi borde ha allting klart under dagen", skriver Suljic.

Duo stannar i Wahlsta SK
Söndag 10 november 08.21

Shaban Karamany och Markku Kyllönen stannar i Wahlsta SK. Duon har förlängt med klubben, detta meddelar Wahlsta via sitt Instagram-konto.

"Forwarden som sköt nio mål denna säsong tar klivet upp i div 6. Han gör sin 4:e säsong. Tränartrion är nöjda med Shaban. Han blir viktig i vårt bygge", skriver klubben om Karamany.

"Den finske strikern Markku Kyllönen dundrade in sju mål i år och även han förlänger, vilket glädjer oss", skriver klubben.

Bekräftat: Han blir Köping FF:s tredje värvning
Lördag 9 november 09.21

Nu är det klart att Liban Abbas Nur lämnar Kolsva IF för Köping FF.

"Vi är glada att kunna presentera ytterligare en ung, hungrig och utvecklingsbar spelare i form av Liban Abbas Nur. Liban är en offensiv spelare med en otrolig speed och vi hoppas att han ska ta nästa steg i sin fotbollsutveckling hos oss. Spelarens ålder, 17 år, gör att han även kan spela med föreningens juniorlag eller U23-lag", skriver Köping FF på sin hemsida.

Uppgifter: Köping FF plockar in MBK-spelare
Lördag 9 november 07.51

Mycket KFF nu... Men klubben är aktiva på transfermarknaden. Bloggen har nu fått uppgifter som säger att mycket tyder på att Erik Wallin ska lämna Munktorps BK för Köping FF.

Uppgifter: Köping FF värvar från Kolsva på nytt
Lördag 9 november 07.31

Enligt uppgifter till bloggen ska Köping FF vara nära en ny värvning. Enligt uppgifterna ska Liban Abbas Nur, som förra säsongen spelade i Kolsva IF, vara nära en övergång till KFF.

KFF har tidigare värvat Sam Haglund från just Kolsva samt Kevin Lindberg från Kungsör.

Klart: Lindberg till KFF
Fredag 8 november 15.50

Under fredagen gick Köping FF ut på sin hemsida och presenterade sitt senaste nyförvärv. Det är Kevin Lindberg som ansluter från Kungsör.

– Den största anledningen till att jag väljer KFF är att jag känner många spelare i truppen. Jag vill spela med lokala spelare och gillar det projektet föreningen har påbörjat med Armin (Suljic, tränare), säger Lindberg till KFF:s hemsida.

Lindberg beskrivs som en allround spelare som helst spelar på mittfältet. Han lämnar KBK efter fem säsonger. Den gångna division 3-säsongen startade han en match och gjorde sex inhopp. Lindberg noterades också för två mål.

Fredriksson till Köping FF?
Fredag 8 november 11.53

Köping FF har enligt uppgifter till bloggen visat intresse för Kolsvas innermittfältare Niklas Fredriksson. 25-åringen ska ha fått ett anbud och funderar över sin framtid.

Fredriksson spelade 18 matcher när Kolsva IF den gångna säsongen åkte ur division 4. Mittfältaren noterades för fem mål.

Eskilstunaklubb har ögonen på KBK-stjärnorna
Torsdag 7 november 12.29

Två av nyckelspelarna i Kungsörs BK, Robin Twine och Alexander Carlsson, har ögonen på sig från minst en klubb i Eskilstuna. Enligt uppgifter till bloggen har division 3-klubben Eskilstuna City visat intresse för duon.

Klart: Målvakten lämnar Kolsva IF för Köping FF
Onsdag 6 november 12.16

Nu är burväktaren Sam Haglund klar för Köping FF. Detta bekräftar klubben via sitt Facebook-konto.

"Sam kommer närmast från Kolsva IF där han varit förstemålvakt de senaste säsongerna. Under 2016 representerade målvakten MDFF Köping i division 3. Sam kommer att konkurrera med Oliver Tibbling om en plats mellan stolparna nästa säsong. Målvaktsbesättningen inför 2020 är klar", skriver klubben.

Har KFF avslöjat sin målvaktsvärvning?
Onsdag 6 november 08.53

Bloggen har tidigare nåtts av uppgifterna att Kolsvas målvakt Sam Haglund skulle vara nära en övergång till Köping FF. Nu verkar övergången vara klar, i alla fall om man ska tro uppgifter till bloggen samt Köping FF:s Instagram-konto.

En rolig detalj i detta är KFF:s Instagram-story. Där har klubben publicerat en bild på en person men redigerat en emoji framför ansiktet. Mycket tyder på att det är Haglund som gömmer sig bakom emojin.

Tränarna stannar i Valskog
Onsdag 6 november 06.31

Nästa säsong kommer Valskog att spela i femman. På sitt Instagram-konto meddelar klubben att tränarna Daniel Källberg, Hampus Norgren och Phanusak Ketkaeo har förlängt sina avtal med Valskog IK.

"Tränartrion intakt till nästa år i div 5. Daniel som gör sitt 4:e år som tränare i laget får med sig Phanusak som gör sitt tredje år och Hampus sitt andra", meddelar klubben.

Wahlsta förlänger med tränartrion – och förstärker truppen
Onsdag 6 november 06.03

Nästa säsong spelar Wahlsta SK division 6-fotboll. Via sitt Instagram-konto meddelar klubben att tränartrion Vernes Cajo, Kenny Olsson och Christian Olsson stannar.

Wahlsta meddelar även att man har värvat Kaed Nasser, som senast spelade med Kolsva IF. "En pusselbit i bygget, som vi är mycket nöjda med", kommenterar klubben.

Lägeskoll: Forsby FF
Tisdag 5 november 07.44

Forsby FF:s damlag står utan tränare efter att Per Andersson lämnat uppdraget (läs om det i ett tidigare blogginlägg). Bloggen tog mailkontakt med Forsbys styrelse för att kolla läget i föreningen.

Hur går det i jakten på en ny tränare?

– Här pågår arbetet och vi hoppas vara klara inom den närmsta månaden, skriver Forsby FF i ett mail.

Har ni några klara nyförvärv?

– Nej, inga nyförvärv klara ännu.  

Har ni några spelare som ni vet kommer att lämna laget? 

– Maritza Liljeström och Frida Grinneby har meddelat att de kommer att sluta, Denise Larsson har också meddelat att hon högst troligt inte kommer att spela nästa år.

I Forsbys herrlag är det klart att Sebastian Sallanto och Jack Johansson fortsätter att leda laget (läs om det i ett tidigare blogginlägg). Laget har inte gjort klart med något nyförvärv och sedan tidigare är det klart att Morteza Nouri är klar för spel i Kolsva (detta har bloggen skrivit om tidigare).

Bekräftat: Målvaktstalangen lämnar Köping FF för Arboga Södra
Tisdag 5 november 05.52

Under måndagseftermiddagen skrev bloggen att mycket talade för att Emil Björklund skulle lämna Köping FF för Arboga Södra. Enligt säkra uppgifter till bloggen var övergången klar.

Ungefär 40 minuter efter att bloggen publicerade dessa uppgifter meddelade Arboga Södra att målvaktstalangen skrivit på för division 3-klubben.

– Vi är glada över att presentera en ny målvakt till A-laget. Emil Björklund (tidigare Köping FF) har valt att spela i Södra. En väldigt ambitiös och duktig målvakt som många klubbar haft ögonen på, skriver Arboga Södra på sin hemsida.

Säker källa: Emil Björklund klar för Arboga Södra
Måndag 4 november 16.38

Enligt en säker källa är det nu klart att målvaktstalangen Emil Björklund lämnar Köping FF för spel i division 3 med Arboga Södra. Enligt samma källa ska KFF ha gjort klart med en ny målvakt som ersätter Björklund.

Bloggen har tidigare fått det bekräftat, av Arbogatränaren Mikael Wiker, att Björklund hade träffat Södra men nu ska alltså övergången vara klar.

Forsbys tränarduo fortsätter
Måndag 4 november 13.41

Nu står det klart vilka som kommer att ha huvudansvaret för Forsby FF:s herrlag kommande säsong. Sebastian "Salle" Sallanto och Jack Johansson kommer att fortsätta som tränare för division 5-klubben. Detta bekräftar klubben via deras Instagram-konto.

"Första pusselbiten är på plats och nu börjar arbetet med att forma truppen. Vi hoppas att så många som möjligt blir kvar från föregående säsong så att vi har en stabil grund att stå på", skriver klubben.

Inget VIK för Suljic – men han jagas av flera klubbar
Måndag 4 november 07.51

Bloggen har tidigare skrivit att det är oklart om tränaren Armin Suljic blir kvar i Köping FF. Suljic har även varit på Västerås IK:s radar – men nu har VIK gjort klart med en ny tränare. Remco Boere, som tidigare har varit tränare för KFF, är klar för Västeråsklubben.

Enligt uppgifter till bloggen ska Armin Suljic vara ett namn för IFK Västerås. Uppgifter till bloggen säger även att Suljic kan komma att bli assisterande tränare i BK Forward.

Assisterande tränaren lämnar Köping FF
Måndag 4 november 07.19

Efter två säsonger som assisterande tränare för Köping FF lämnar Björn Blomgren (ja, det är min chef) klubben. Detta meddelar KFF via sitt Facebook-konto. Klubben skriver att Blomgren ska fokusera på den civila karriären.

– Det har varit två sjukt roliga år och jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade! Ett extra tack till Armin för att jag fick chansen att assistera och lära mig massor om tränarrollen. Lycka till framöver grabbar, jag kommer att hålla tummarna från läktaren, säger Blomgren till KFF:s Facebook-sida.

Klubben meddelar att jakten på en ny assisterande tränare är i full gång.

Tränaren Kevin Ahlbäck kritisk mot Kolsva IF
Fredag 1 november 14.44

Den gångna säsongen tränades Kolsva IF av Kevin Ahlbäck. I nuläget är det oklart om Ahlbäck blir kvar i division 5-klubben. Han öppnar för att stanna kvar i klubben efter degraderingen, men då vill Ahlbäck att föreningen ska utvecklas på många punkter.

– Jag vet inte vad som händer nästa år, jag vill vara kvar i Kolsva men då är det mycket som måste bli mycket bättre. Det är helt upp till styrelsen hur det blir. Hela organisationen måste bli mycket bättre. Vi måste lösa många saker så att det blir bra. Annars kommer Kolsva IF vara ett minne blott. Jag har pratat med många spelare och de vill vara kvar om jag stannar. Så vi får se hur det blir. Som sagt, det är upp till styrelsen. Jag och en spelare hade möte, före sommaruppehållet, med styrelsen men jag inte sett några förbättringar och därför är jag väldigt besviken och kritisk till deras agerande, säger Ahlbäck.

Vad är du missnöjd med?

– Hur allting har hanterats. Det känns som att man blir motarbetad och alla inom föreningen drar inte åt samma håll. Det är mycket som inte har hanterats på ett bra sätt. Det har knappt funnits någon struktur och det måste bli mycket bättre.

Han fortsätter:

– Jag har lagt fram mina förslag till styrelsen så vi får se hur det blir. Jag stänger inga dörrar.

Har du några andra erbjudanden?

– Ja, det är några klubbar som har hört av sig till mig. Så det finns några intressanta erbjudanden att ta ställning till.

Uppgifter: Andreas Bruhn på Munktorps önskelista
Fredag 1 november 10.32

Munktorp är just nu på tränarjakt. Enligt flera uppgifter till bloggen ska Andreas Bruhn vara högt upp på klubbens önskelista.

Bruhn har tidigare tränat Munktorps A-lag, men även Köping FF.

Uppgifter: Tobias Larsson till Kungsörs BK
Fredag 1 november 10.24

Den gångna säsongen var Tobias Larsson en av Köping FF:s viktigaste spelare. Enligt flera uppgifter till bloggen kommer Larsson att lämna klubben.

Samma uppgifter säger att om Larsson ska spela fotboll nästa säsong så kommer han att göra det i Kungsörs BK.

Duo förlänger med Wahlsta SK
Fredag 1 november 07.20

Kommande säsong kommer Wahlsta SK att spela division 6-fotboll. Nu har två spelare valt att förlänga sina avtal med klubben.

Via sitt Instagram-konto meddelar klubben att Kalle Skoglund och Jimmy Olsson stannar kvar i Wahlsta SK.

Han blir Wikers högra hand i Arboga Södra
Fredag 1 november 07.03

Bloggen har tidigare rapporterat att huvudtränaren Mikael Wiker förlängt sitt avtal med division 3-klubben Arboga Södra. Nu står det klart vem som kommer att bli Wikers högra hand. På sin hemsida meddelar Arboga Södra att Kent Norling är klar som assisterande tränare för A-laget.

"Kent Norling har skrivit på som assisterande tränare och kommer hjälpa Wiker med herrtruppen 2020", skriver klubben.

Nygamla KBK-tränaren: Dessa spelartyper söker jag
Torsdag 31 oktober 10.31

Bloggen har tidigare skrivit att Joakim Helgstrand är tillbaka som tränare för Kungsörs BK. Under torsdagen fick bloggen en pratstund med den nygamla tränaren som berättade om vilka spelartyper han söker, hur han vill spela fotboll och om lagets Silly Season hittills.

– Jag har inte jättebra koll på truppen, det är väl tre eller fyra spelare som är kvar sedan jag var här sist. Och de som är kvar var ju rätt unga då. Så överlag har jag inte så stor koll på spelarna i truppen, säger "Jocke" Helgstrand.

Han fortsätter:

– Jag och Ove Björklund (från sportkommitén) har snackat en del om spelare. Vi ska ha några träningar innan året är slut och då ska vi titta på ett par spelare. Men jag var i klubben under många år så man vet vilka spelartyper jag uppskattar.

Vilka spelartyper gillar du?

– Jag vill ha spelare som vill göra sitt bästa för laget. Man ska vilja bidra med energi. Spelmässigt vill jag spela en passningsorienterad fotboll. Jag vill se att hela laget följer med upp i anfall.

Har ni gjort klart med några nyförvärv?

– Nej, inte än. I dagsläget är inget klart, men det är kanske om Ove (Björklund) vet något som jag inte vet.

Är det klart att ni kommer att tappa någon spelare?

– Nej, sportkommitén har pratat med truppen och vad det verkar så ska ingen lämna.

Wiker klar för nionde säsongen i Arboga
Onsdag 30 oktober 07.37

Bloggen har tidigare skrivit att det har varit nära, men nu är det klart. Mikael Wiker är klar för sin nionde säsong som tränare för Arboga Södra. På tisdagskvällen kom klubben och Wiker överens om ett nytt avtal.

Tränaren Anders Juhlin bekräftar att han lämnar Munktorp
Onsdag 30 oktober 07.23

Anders Juhlin har varit Munktorps huvudtränare de senaste säsongerna, men nu har han lämnat tränaruppdraget.

Det har ryktats om att Juhlin och MBK skulle gå skilda vägar efter säsongen, nu bekräftar Juhlin själv att så är fallet.

– Jag kommer inte att fortsätta som huvudtränare nästa år i MBK, skriver den förre MBK-tränaren Juhlin i ett sms till bloggen.

Uppgifter: Armin Suljic på Västerås IK:s önskelista
Tisdag 29 oktober 13.15

De två senaste säsongerna har Armin Suljic basat över Köping FF, men om det blir en tredje säsong återstår att se. I ett tidigare inlägg har bloggen pratat med Suljic angående hans framtid i klubben (läs hans tankar längre ner).

Enligt uppgifter till bloggen ska Västerås IK ha ögonen på Suljic. Division 4-klubben står utan tränare efter att den förre Kungsörstränaren Serwat Zarifnejad hoppat av uppdraget efter endast tolv dagar på posten.

VIK åkte ur trean förra säsongen och förväntas bli ett topplag i division 4.

Arboga Södra i samtal med KFF:s stortalang
Måndag 28 oktober 10.23

Köping FF:s målvaktstalang Emil Björklund är en hett eftertraktad spelare. Burväktaren, som är född 2002, har gått från klarhet till klarhet de senaste säsongerna och det är ovisst var han kommer att spela nästa säsong.

Bloggen har nu fått det bekräftat att Björklund har träffat Arbogas tränare Mikael Wiker.

– Det var Emil som hörde av sig till oss. Han kände väl att han ville spela högre upp än i fyran. Det var inga konstigheter, vi träffades och han lät sugen att komma till Arboga. Men vi ska höras senare för att se hur det blir och hur vi ska gå vidare, säger Wiker innan han fortsätter:

– Det är ju den största målvaktstalangen i regionen och det vore kul om han kunde komma och spela med oss. Han verkar vara seriös och väldigt träningsvillig. Men vi får väl se, det är nog fler klubbar som är intresserade av honom.

Division 6-klubben värvar från Köping FF
Måndag 28 oktober 08.30

Nästa säsong kommer Wahlsta SK att spela division 6-fotboll. Redan nu har laget gjort klart med sitt första nyförvärv.

30-årige Fardin Rahim Raza, som senast kommer från spel i Köping FF, har kritat på för Wahlsta.

Den defensive mittfältaren Rahim Raza inledde den den gångna säsongen i Forsby men värvades till KFF efter sommaruppehållet. Efter en halv säsong i rödsvart går flyttlasset vidare till Wahlsta.

Uppgifter: "Salle" förlänger med Forsby
Måndag 28 oktober 08.20

Enligt uppgifter till bloggen är Forsby FF:s herrlag nära att förlänga med den spelande tränaren Sebastian "Salle" Sallanto.

Sallanto tog över tränaruppdraget inför säsongen 2018 och tog FFF från sexan till femman, där de den gångna säsongen klarade sig kvar.

Bara detaljer återstår innan han skriver på, enligt uppgifter till bloggen.

Helgstrand tillbaka i KBK
Lördag 26 oktober 08.30

Nu står det klart vem som ersätter Robert Alm på tränarposten i Kungsör. Det är ingen mindre än den nygamle tränaren Joakim Helgstrand, som tränade KBK för fem år sedan.

Helgstrand kommer senast från Eskilstunaklubben Triangeln i damernas division 1. Innan dess tränade han Eskilstuna City i herrarnas division 2.

Osäkert om Armin Suljic stannar i Köping FF
Torsdag 24 oktober 15.40

Vem som kommer att träna Köping FF nästa säsong är i nuläget ovisst. Den förra säsongens tränare Armin Suljic ger sin syn på läget:

– Jag och föreningen har pratat, det har vi. Men i dagsläget vet jag inte hur det kommer att se ut nästa säsong, säger Suljic och fortsätter:

– Jag och föreningen är överens om att vi båda är intresserade av att fortsätta samarbetet men vi behöver finslipa några detaljer.

Vilka förbättringar vill du se?

– Jag vill att vi får en slagkraftig trupp som kan ta ett steg till i processen. Det är kanske det viktigaste, att vi får ett slagkraftigt lag. Jag är inte intresserad av att träna ett mittenlag i fyran.

Har du fört några samtal med andra klubbar?

– Jag har pratat med andra klubbar också, men inget konkret. Det har bara varit möten och några diskussioner men inget mer än så.

Det händer saker i Arboga Södra...
Torsdag 24 oktober 15.15

Det mesta talar för att Mikael Wiker kommer att träna Arboga Södra även kommande säsong. Magazin24 har tidigare skrivit att tränaren var öppen för att stanna kvar i division 3-klubben, och nu berättar Wiker att han inte är helt klar – men att det är en tidsfråga innan han blir det.

– Det är så gott som klart att jag blir kvar. Det är lite grejer kvar, men inte mycket alls. Men inget är skrivet på papper än. Man kan väl säga att det är 99 procent klart att jag tränar Arboga även nästa säsong, säger Wiker.

Han fortsätter:

– Det ska bli kul att stanna kvar i klubben. Det ska bli spännande att vara tillbaka i trean. De flesta spelarna från den gångna säsongen vill vara kvar och det är ju positivt. Då var detta inget svårt beslut att ta.

Är det någon spelare som sagt att han kommer att sluta?

– Filip Stjernfeldt har aviserat att han ska lägga av. Det blir ett tungt tapp för oss. Men vi får se, han kanske känner suget igen när säsongen närmar sig. Man vet aldrig, men just nu har han sagt att han ska sluta.

Har ni hunnit titta på några eventuella tillskott till truppen?

– Ja, lite grann. Vi har tittat på några spelare. Det är ett par spelare som har hört av sig och vill komma till oss. Jag kan berätta att Brandon Wade är tillbaka. Han hörde av sig och det är kul att ha honom tillbaka.

Tränaren Robert Alm och Kungsör går skilda vägar
Onsdag 23 oktober 12.25

Efter säsongen har det ryktats om att tränaren Robert Alm skulle lämna Kungsör. Magazin24 ringde upp "Robban" som nu berättar att han inte kommer att stanna kvar i klubben.

– Jag kommer inte att träna Kungsör nästa säsong. Det känns vemodigt, det gör det. Detta är ett beslut som jag själv har tagit, så det känns både bra och dåligt. På ett sätt är det ju skönt. Jag har massa olika förklaringar till detta men i första hand handlar det om energi. Nu känner jag att jag behöver ett break, säger Alm och fortsätter:

– Just nu vill jag ha det lite lugnare. Jag kommer att fortsätta att arbeta inom Västmanlands fotbollsförbund som jag har gjort länge, men i dagsläget kommer jag inte ha något uppdrag som klubblagstränare.

Alm kliver av efter tre säsonger på posten. Han förde upp laget från division 4 och avslutade med en femte plats i trean.

Forsbytränaren lämnar sitt uppdrag
Onsdag 23 oktober 11.57

Per Andersson kommer inte att fortsätta som tränare för Forsbys damlag. Detta berättar han för Magazin24.

– Jag har meddelat styrelsen att de ska leta efter en ny A-lagstränare. Jag har haft damerna i två år nu så det blir bra att de får höra en ny röst, säger Andersson innan han fortsätter:

– Jag har haft två roliga år med damerna. Det är ett härligt gäng så det är med blandade känslor jag slutar som tränare för Forsbys A-lag.

Vad händer nu för din del. Blir det något nytt tränaruppdrag för dig eller blir det lugnare nu?

– Tanken är att det ska bli lugnare, men man vet aldrig.

Kolsva värvar forward
Onsdag 23 oktober 08.23

Kolsva kommer att spela i division 5 kommande säsong, och redan nu har laget presenterat sitt första nyförvärv.

Morteza Nouri är klar för klubben. Kolsva beskriver honom som en snabb och stark forward. Förra säsongen gjorde Nouri tio mål för Forsby i division 5.

Wiker öppnar för en fortsättning i Arboga
Onsdag 23 oktober 08.12

Hej!

Varmt välkommen till denna Silly Season-blogg som jag nu kickar igång. Vi på Magazin24 hoppas att detta blir ett bra sätt att vässa den lokala fotbollsbevakningen.

Som bekant kommer Arboga Södra att spela division 3-fotboll nästa säsong. Redan nu vänds blickarna mot nästa säsong. Om Mikael Wiker blir kvar som tränare är ovisst.

– Jag vet faktiskt inte hur det blir, jag har ingen aning. Vi ska träffa spelarna och prata ihop oss. Vi ska se hur vi kommer att gå vidare, säger Wiker till Magazin24.

Vill du vara kvar?

– Ja, jag vill vara kvar. Det är ett fantastiskt lag och jag har haft jättekul. Jag har varit här åtta år nu så visst är jag öppen för en fortsättning.
Andra har också läst

John Brändmark lämnar Köping Stars

Basket Återvänder till moderklubben: "

Så spelar Köpings BTK dam i Pingisligan

Flera nya spelare ska bära lagets färger.

Arbogamålvakten straffhjälte för sitt AFC Eskilstuna

Fotboll 18-åringen bidrog starkt till lagets första seger i Superettan – efter en hjälpande lapp från tränarbänken.

Petersen tillbaka i Köping Stars

Basket Återvänder efter ett år i Tyskland: "Som man säger, borta bra men hemma bäst...".

Lagkaptenen förlänger med Köping Stars

Basket Niklas Larsson har skrivit på ett kontrakt över kommande säsong: "Vi ses i höst".

Emil Björklund förlänger med ÖSK Futsal

Arboga Södra-målvakten laddad inför vinterns spel i Svenska Futsalligan: "Ser väldigt lovande ut".

Köping Stars värvar center från ligakonkurrent

Nyförvärvet om flytten: "Det är en klubb med ett oerhört momentum".

Stars inleder mot svenska mästarna

Den kommande säsongen i basketligan startar med en riktig smällkaramell: SM-bronsmedaljören Köping tar emot mästarna från Borås. "Det blir en rivstart", säger Stars tränare...

Klart: Wetterbygden drar sig ur SBL

Inga fler ”Stjärnmöten” nästa säsong.

KBK vann hemma mot Eskilstuna City

Skön seger i hemmapremiären.

The Mauler inför comebacken: "Jag är starkare"

Ska fightas i tungviktsklassen.

Klart: Stars inleder mot svenska mästarna

SBL-premiären spelas på hemmaplan.

Majoriteten öppnar för ny bandyplan på "Krillan"

Salomonsson: "Viktigt att lyssna till allmänhetens önskan"

Kungsör kryssade i premiären

Tappade 2–0-ledning.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Det är dags att säga adjö – tack för allt

Dennis Johansson Strömberg skriver om sin tid på Magazin24.

Semester – back to basic!

Susanne Linde skriver om dåtidens och nutidens ledigheter.

Det kommer att bli bra

Harry Holm skriver om jordgubbar, semestrar och en ljus framtid.

Fem intressen delar ansvar för Hjälmaren

Carl Olov Persson skriver om Sveriges fjärde största sjö.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.