Köping23°Duggregn

Magazin24

Stark trupp ska ta Forsby till toppstriden

Efter förra årets mellansäsong siktar Forsby FF högre under 2019. Tränaren Per Andersson: ”Med en bra start kan vi vara med i toppen”.

Fotboll · 18 apr, 2019 kl. 14:06

Ett ojämnt Forsby FF slutade femma i division 2 Mellersta Svealand förra säsongen och var närmare bottenstriden än kamp om uppflyttning.

I år vill huvudtränaren Per Andersson att laget ska vara med i den absoluta toppen.

– Jag tycker vi har material för att ligga topp tre i tabellen, men då behöver vi en bra start. Det fick vi inte i fjol och då fick vi hela tiden jaga. Vi behöver lite flyt här i början, men med en bra start kan vi vara med i toppen, säger Forsbytränaren.

Han fortsätter:

– Det ska bli spännande att få komma i gång. Vi har haft mycket skador och sjukdomar under försäsongen så en vecka till hade inte varit fel, men samtidigt har vi en stor trupp så det är ingen fara.

Andersson har hela 30 spelare i seniortruppen, men dessa ska användas både i klubbens division 2- och division 3-lag. Bakom detta finns även ett juniorlag födda 2003/2004 som kommer träna med seniortruppen under säsongen.

– Vi har något bra på gång i Forsby. Det har skapats ett fint samarbete mellan föreningens lag och är det positivt för framtiden. Återväxten ser väldigt lovande ut, säger Andersson.

Du själv har fått ensamt huvudansvar för seniortruppen i år. Hur känner du kring det?

– Det är mycket jobb och ansvar, så klart. Men truppen och Roger (Karlsson, lagledare) har bra rutiner sen tidigare år. Så det var ganska lätt att ta över huvudansvaret när det finns en organisation på plats.

Forsby har till denna säsong tappat både Amanda Wahlström (IFK Västerås) och Moa Zackrisson (Eskilstuna United). Samtidigt har de fyllt på truppen med Wilma Thell (Skinnskatteberg SK), Tindra Gyllström (Skinnskattebergs SK), Clara Åkerblom (Arboga Södra IF), Mathilda Zackrisson (Nora BK) och Ida Asp (Götlunda IF).

– Nyförvärven har gjort det väldigt bra och kommit in fint i gruppen. Sen är det upp till de själva att kriga för att ta en plats. Det är tuff, men bra konkurrens i laget, säger Per Andersson.

På söndag, alltså Påskdagen, är det efterlängtad division 2-premiär för Forsby. Där väntar Gotlandslaget P18 IK, men exakt var matchen spelas är oklart i skrivande stund.

– Vi hoppas få spela på Köpings IP, men om det inte blir så har vi Centralvallen i Kungsör som reservplan. Oavsett var vi spelar kommer det bli en tuff premiär. Det blev oavgjort i båda matcherna mot P18 i fjol, men vi går in helhjärtat för att vinna. Vi vet hur viktig första matchen är och det ska vi visa, avslutar Forsbytränaren Per Andersson.Andra har också läst

Surahammar värvar från IFK Arboga – igen

Ishockey Forward klar för Blue Hammers.

Så slutade mötet mellan Zmajevi och Valskog

Resultat från måndagskvälllens match.

Rasmussen avgjorde mot Lettland

Ishockey Surahammarsonen matchvinnare för Tre Kronor.

Back förlänger kontraktet med Blue Hammers

Ishockey 20-åringen stannar i klubben.

Så slutade söndagens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 5 och 8.

Rytting Kaneryd på nytt uttagen i U23-landslaget

Kolsvatjejen tar plats i truppen till dubbellandskamper i Värmland.

Så slutade lördagens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 5, 6, 7 och 8.

Jönssons sena kvittering räddade Kungsör

Vänsterbacken slog till på tilläggstid.

Tre nyförvärv och två förlängningar hos Köping Hockey

Meriterade spelare stannar och yngre förmågor ansluter.

Egna produkten förlänger med IFK Arboga

"Kommer bli en viktig pjäs".

Blue Hammers värvar tidigare Köpingsmålvakten

24-åringen tillbaka på bekant mark: "Känner igen en del ansikten".

Erkers förlänger med IFK Arboga

Forwarden, som även kan spela center, stannar i klubben.

Kolsva vann derbyt mot Munktorp

Även Arboga Södra och Köping FF vann på onsdagskvällen.