18:03 | 15 december 2018

Bildspel: Tung förlust för VM

Kolla in bilderna från det allsvenska mötet.

Under lördagen spelade Västra Mälardalen IB mot IBF Linköping i Vasahallen. VM IB hade inför dagens möte en poäng på de tre senaste matcherna och ville bryta den negativa trenden.

Hemmalaget VM fick en drömstart på matchen när Matilda Henriksson satte 1–0 efter tre minuter. Sedan vände Linköping på steken. Bortalaget kunde göra tre raka mål och ställningen var 1–3 efter 20 minuter.

I den andra perioden reducerade VM:s Alva Arnqvist till 2–3 och tidigt i den tredje perioden kom kvitteringen genom Vera Sivertsson. Matilda Henriksson gav VM ledningen med 4–3 när ungefär tre minuter återstod av perioden, men gästerna hann göra 4–4 innan tre perioder var spelade.

Under förlängningen var det bortalaget som drog det längsta strået och kunde knipa segern.