Köping11°Måttlig vind och molnigt

Magazin24

Fredrik "Zorro" Åhlberg. Foto: David Eriksson/arkiv

Poängkungen om kvalet: "God chans"

Seriesegrarna Kungsörs IBK kliver in i hetluften i kväll.

Innebandy · 13 mar, 2018 kl. 14:08

Kungsörs IBK imponerade i division 2 och vann serien före Per-Ols. Under tisdagskvällen inleder de kvalet till Herr1an och lagets poängkung Fredrik "Zorro" Åhlberg laget måste fortsätta leverera på samma sätt om de ska besegra tabellfyran Tillberga.

– De kommer bli en tuff drabbning som de alltid blir mot just Tillberga. De har ett starkt kollektiv där alla verkligen jobbar för varandra. Men vi kom igen senast mot dem i just deras hall och vände på steken i sista perioden så vi har nog en god chans även denna gång, säger Åhlberg till Innebandymagazinet.

"Zorro" smällde in hela 108 poäng under grundserien och vann poängligan med 47 poängs marginal ner till tvåan Daniel Snickars från Per-Ols. Åhlberg är av förklarliga anledningar nöjd med sin säsong – hittills.

– Det har varit en bra säsong! Verkligen nöjd med det jag fått ut. Inte vad jag kunde tro innan säsongen. Men fick hålla mig skadefri fram till match 16 så tror det var nyckeln.

I den andra kvalmatchen möts serietvåan Per-Ols och trean Sala Silverstaden. Vinnarna från de båda mötena möts sedan i en final.

Segrarna i den finalen möter i sin tur vinnaren av Örebro2an och det lag som tar hem det spelar i Herr1an nästa säsong, enligt Innebandymagazinet.Andra har också läst

Vasst spel i powerplay säkrade vinst för Arboga

Ishockey IFK knep säsongens första trepoängare.

Köping HC föll tungt på bortais

Ishockey Säsongens första nollpoängare är ett faktum.

Blue Hammers nollade på nytt

Tung förlust för Surahammar.

Stars starkast i sista träningsmatchen: "Ett rätt bra genrep"

Hemmalaget visade styrka på Karlbergshallens nya golv.

Arbogabrottaren uttagen i VM-truppen

Pontus Lund får chansen i landslaget.

Jotti: ”Det känns som att vi hör hemma här”

Köping Stars ­hyllades av flera motståndar­tränare på SBL:s upptaktsträff, ­något som Panagiotis ”Jotti” ­Nikolaidis självklart uppskattar.

Tränarna eniga: Stars är i SBL för att stanna

SBL-tränarna har stor respekt för nykomlingen Köping Stars. Det blev tydligt under seriens upptaktsträff i måndags, där inget lag tippar laget sist.

Stjärnan: Köping har ett bra lag

Välmeriterade Adam Rönnqvist tror att Stars klarar sig bra i årets SBL.

Tung start för IFK Arboga

Föll med uddamålet i premiären.