Köping10°Molnigt

Magazin24

Alva Stockhult gjorde tre mål för VM, men det hjälpte inte mot Göteborg. FOTO: BJÖRN BLOMGREN

Stockhults trippel räckte inte – VM föll mot Göteborg

Bottennapp i mittronden sänkte Västra Mälardalen.

Innebandy · 13 jan, 2018 kl. 18:43

Hemma mot storfavoriten från den södra Allsvenskan, IBK Göteborg, hade Västra Mälardalen kopplat ett rejält grepp. Men gästerna tog sig loss och vann efter stor dramatik.

En minst sagt svag publiksiffra i KB-hallen i Köping (111 åskådare) fick se VM kliva ut respektlöst mot storfavoriten Göteborg, som innan lördagens möte hade vunnit tio av elva matcher. Alva Stockhult gav VM ledningen. Och Jessica Carlsson pricksköt in 2–0 från kanten i den första periodens sista minut.

VM hade ett ypperligt utgångsläge inför den andra perioden, men där var allt som bortblåst. Göteborg ställde om blixtsnabbt och var helt plötsligt skoningslösa framför mål. VM:s 2–0-ledning hade förvandlats till ett 2–4-underläge innan mittronden var över.

– Direkt när första målet kommer blir vi nog lite stressade. Vi är rädda att det ska rinna iväg som det gjorde. Direkt när vi vinner bollarna, i stället för att ta det lugnt, skjuter vi bara iväg chanspassningar, säger VM-forwarden Alva Stockhult.

VM vaknade till igen i den tredje perioden. Sanna Browaldh gjorde tidigt 5–2 för gästerna, sen tog hemmalaget över matchbilden. Alva Stockhult höll sig påpassligt framme och slog in 3–5 efter tre minuters spel. Knappt 60 sekunder senare var hon på rätt plats igen och styrde in Erika Östenssons skott från backposition.

– Jag står väl på rätt ställe vid rätt tillfälle och lagkamraterna lastar in bollarna. Det är de som gör grovjobbet, säger Stockhult om sitt hat-trick.

VM fortsatte sen att ösa på för ett kvitteringsmål resten av matchen, men gick bet. Förlusten gör att Västra Mälardalen nu är på fjärde plats i Allsvenskan Västra.

– Vi gick på viljan men det räckte inte hela vägen. Det är surt. Vi började bra tycker jag, vi gick in med en jäkligt bra inställning. Vi skulle ligga lågt och gå på kontringar. Vi lyckades i första, men sen går luften ur oss lite i andra. Vi tror att det är klart på något sätt, säger Stockhult.

Chans till revansch för de blåsvarta kommer redan under söndagen. Då väntar ett nytt Göteborgslag, nämligen Pixbo Wallenstam. De huserar på femte plats i Allsvenskan Södra med tio poäng på kontot, att jämföra med VM:s 25 pinnar.

Matchen spelas i Vasahallen i Arboga med start klockan 16.

– Det är bara ladda, vila, sova och äta gott och sedan full fart. Den matchen ska vi ha, säger Alva Stockhult.

Västra Mälardalen–IBK Göteborg 4–5

Periodsiffror: 2–0, 0–4, 2–1

Skott: 23–20 (7–8, 7–7, 9–55)

Mål, VM: Alva Stockhult 3, Jessica CarlssonAndra har också läst

Kolsvas brottare knep flera medaljer

Insänt Fina insatser av talangerna.

Medajlregn över Köpings Judoklubb

Kampsport Visade framfötterna vid stor tävling i Haninge.

Så slutade helgens innebandymatcher

Blandade resultat för de lokala lagen.

IFK Arboga slog Skövde

Vann streckmatchen på bortaplan.

Köping Hockey slog Kumla – befäster sin plats i toppstriden

Växlade upp och avgjorde i tredje perioden.

Södra illa ute efter storförlust

Kollapsade borta mot IFK Sunne.

Larsson: "Hur skönt som helst"

Sena trepoängsskotten räddade Köping Stars.

Hallsta föll på hemmaplan

Så slutade fredagens drabbning mellan Hallstahammar och Fagersta i HockeyTvåan.