KöpingMulet

Magazin24

Västra Mälardalen IB gick miste om SSL-kval förra säsongen, men tar sikte mot att ta sig dit igen den kommande säsongen.  Arkivfoto: Dennis Johansson Strömberg

Västra Mälardalen ute efter revansch

Förra säsongen avslutades abrupt. För ett revanschsuget Västra Mälardalen IB är siktet skarpt inställt på ett nytt SSL-kval. "Det vore dumt att inte ha det i siktet", säger tränaren Anders ”Granen” Granlund.

Innebandy · 1 sep, 2020 kl. 09:00

Andraplatsen i Allsvenskan Västra i våras innebar att Västra Mälardalen IB skulle spela kval mot SSL. Den globala pandemin satte dock stopp för fortsatt spel och innebar att VM IB gick miste om chansen att ta klivet upp i innebandyns finrum.

Under våren och sommaren har en stark revanschlusta växt fram i truppen. De känslorna hoppas tränaren Anders Granlund ska visa sig på planen när serien drar i gång i slutet av september.

– Det blev ju konstigt för alla i våras. För oss kändes det som att vi inte fick avsluta det vi påbörjat, men nu är det ny säsong och nya utmaningar att ta sig an. Vi siktar på att göra lika bra ifrån oss igen och ta oss till SSL-kval. Det vore dumt att inte ha det i siktet, säger ”Granen”.

Truppen till höstens spel ser något annorlunda ut mot den gångna. Tre backar (Linnea Ekstrand, Frida Toms och Wilma Persson) har lämnat klubben vilket skapat vakanser i de bakre leden.

– Offensivt är vi bra, men vi är lite tunna bakåt eftersom vi tappat två av seriens bästa defensiva backar. I dagsläget har vi bara fyra backar så där skulle vi behöva fylla på med en eller två försvarsspelare.

Framåt har forwarden Alva Stockhult lämnat klubben och längst bak har Wilma Norén lagt hjälmen på hyllan. Under den gångna säsongen lämnade även forwarden Linda Amsköld klubben.

– Det har skett lite förändringar, men det är normalt. Kvalitén finns, men vi behöver en större bredd för att klara av en hel säsong. Utöver två backar ser jag gärna att vi plockar in en forward och en center till, säger Granlund.

Hittills har Västra Mälardalen värvat tre nya spelare. Från Fagerstaklubben Per-Ols har backen Wilma Hedin och centern Matilda Sjögren hämtats in. Dessutom har den SSL-meriterade forwarden Elina Hirvi värvats in från Dalen.

– Elina ska bli väldigt spännande att ha i laget. Hon är högerskytt och det har vi inte direkt ett överflöd av i truppen. Hon kommer göra mycket poäng och är även en väldigt bra tjej att ha i laget, säger ”Granen”.

VM IB-tränaren berättar vidare att en ny målvakt från IK Standard utanför Eskilstuna är på gång in och blir det klart är målvaktsuppsättningen klar eftersom Josefin Yrlund redan finns i truppen.

VM IB-tränaren Anders "Granen" Granlund. Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Med tanke på den just nu tunna truppen har Västra Mälardalen varit sparsamma med att boka in träningsmatcher. Klart är att de ska möta Kumla på bortaplan den 5 september.

Helgen efter, 12 och 13 september, väntar sen en träningsturnering som spelas i den nya innebandyhallen i Västerås.

Där väntar Borlänge och Bele/Barkarby i gruppspelet. I den andra gruppen med allsvenska lag återfinns Rönnby Ungdom ihop med Älvsjö och Tyresö/Trollbäcken.

– Vi kommer möta bra motstånd och få tidiga värdemätare, även om det är träningsmatcher. Jag ser turneringen som en kickstart på säsongen, säger VM IB-tränaren.

Kommande säsong väntar en ny hemmaplan för klubben. Då byts Karlbergshallen ut mot den nybyggda hallen vid ”Krillan”.

– Jag vet inte exakt när vi får tillgång till nya hallen, men det ska bli fantastiskt att få träna och spela där. Väldigt kul för oss och för hela Köping. Tyvärr kommer vi mista några procent av hemmaplansfördelen i början eftersom hallen är ny även för oss. Tidigare har motståndarna inte direkt varit jättesugna på att komma till Karlbergshallen och spela på parkettgolvet, men över tid ska vi göra den nya hallen till vår hemmaborg, avslutar VM IB-tränaren Anders Granlund.Andra har också läst

Hellström enda målskytten i IFK:s premiärförlust

Ishockey Tungt start på säsongen för Arboga.

Så slutade söndagens innebandymatcher

Blandade resultat för de lokala lagen.

Frustrerat KHC fick nöja sig med en poäng

Ishockey Föll i sudden death – trots spel- och chansövertag: "Vi borde ha vunnit".

Ishallen i Arboga stängs tillfälligt efter tekniskt fel

Arboga Osäkert hur länge hallen kommer vara stängd.

Så slutade lördagens innebandymatcher

Innebandy Blandade resultat för de lokala lagen.

Västra Mälardalen körde över och nollade Fröjered

Jessica Carlsson stor segerorganisatör med fyra mål och tre assist: "Hade väldigt roligt".

Trots förlust – Köping FF klara för division 3

Tränaren Armin Suljic: "Helt underbart".

Tuff start för Surahammar – Juhlin: "Sitter det i väggarna?"

Surahammar har fått en tuff start på Hockeyettan-säsongen. Men med hårt arbete och karaktär i laget ska Sura vända uppåt, enligt tränaren Patrik Juhlin. "Jag vill att alla ska...

Förluster för KHC och Sura under onsdagen

Tung kväll för de lokala lagen.

Här är hela spelschemat för Höstsparken

Skolklasser gör upp i klassiska turneringen.

"Jotti" efter premiärsegern: "All heder till killarna"

Tränaren hyllar lagets insats och lyfter fram nyförvärvens framfart.

Stars-kaptenen redo för tuff premiär

Niklas Larsson inför matchen mot regerande mästarna: "Vi har något bra på gång".

Så slutade helgens innebandymatcher

Blandade resultat för de lokala lagen.

Övertygande seger och knapp förlust för Köpings BTK:s damer i helgen

Öppnade starkt, men orkade inte riktigt i andra matchen.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Strömsholms kanal – historisk huvudled mot Bergslagen

Carl Olov Persson skriver om kanalens historiska betydelse – och framtid.

Trump, Sögaard och Elvis

Harry Holm skriver om presidentval, coronaviruset och sommartid.

Dags för kommunal Brexit

Jan Kallberg skriver om syrefattiga växthus och kommunernas brist på självstyre.

20 år i en tuff bransch är värt att fira

Björn Blomgren skriver om Magazin24:s 20-årsjubileum.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.