KöpingMolnigt

Magazin24

Härlig jubileumslunch med SPF Köpingshus 50 år

Här kommer ett referat från SPF Köpingshus 50 årsjubileum.

Insänt · 1 okt, 2019 kl. 07:06

Stora salen i Folkets Hus var absolut fullsatt när nästan 200 gäster och medlemmar bänkade sig till bords när föreningen högtidlighöll sitt 50-årsjubileum. En mycket fin trerätterslunch serverades. Det är alltid trevligt när Culinarens elever sköter ruljansen.Det var första gången eleverna i årskurs ett hade enservering, vilket de klarade med glans. Alla lunchgästerna deltog i en mycket lång lektion i samband med lunchen.

SPF Köpingshus ordförande; Veine Eliasson, hälsade alla välkomna till dagens fest och vände sig speciellt till landshövdingen Minoo Aktharzand, andra SPF-föreningar och våra egna medlemmar. Han gjorde en liten tillbakablick och berättade om Köpingshus, en försvarsanläggning som fanns på 1400 och 1500-talet men revs tidigt och resterna bortschaktades i samband med att järnvägen behövde mark. Framhöll att SPF Köpingshus bildades samma år som distriktet kom till. Förbundet bildades redan 30 år tidigare och fyller således 80 år i år. Från början var det 20 medlemmar och idag är det närmare 1000 medlemmar, och det är en förening med många aktiviteter och för att få dessa att fungerar arbetar många medlemmar ideellt i föreningen.

Det serverades kräftsoppa med liten kräftsallad till förrätt. Till varmrätt serverades lågtempererad kalvytterfilé med Gratin Dauphinoise och marsalasky. Till dessert fick gästerna Hjortron panna cotta smaksatt med punsch, allt mycket gott.

Som toastmaster fungerade Agneta Göhle och hon presenterade vår jubileumstalare landshövding Minoo Akhtarzand som var väl påläst om SPF Köpingshus och som gladdes speciellt åt att det var ungdomar i utbildning som svarade för den fina lunchen. Berörde värdet av aktiviteter när seniorer blir äldre och hoppas att föreningen kommer att finnas i minst 100 år till. Landshövdingen utbringade ett fyrfaldigt leve för 50-åringen. Jacqueline Adolfsson överlämnade en ljuskrona i stearin att ha på bordet.

Därefter kom ett antal gratulanter från närliggande SPF-föreningar, SPF Kung Karl i Kungsör, SPF Aktiv Arboga, Marie Westling, SPF Herrevad i Kolbäck, Christina Johansson SPF klubb 65 i Hallstahammar, Jovanka Olofsson och Lisbeth Wernersson som båda representerade Surabygdens SPF-förening och distriktsstyrelsen fram gratulerade. Här överlämnades blommor men mest hade pengar satts in till olika behjärtansvärda ändamål som ”Din stora dag” och Alzheimerfonden.

Nu fick toastmastern hälsa Sten Lindqvist, Köpingskännare sedan många år, välkommen där han kåserade om Köping under 50 år. De började med att vi fick se bilder hur Köping såg ut 1969. Många kände igen sig, och mindes hur det sett ut tidigare och förundrades att många gamla hus revsmycket sent. Även Sten Lindqvist fick en ljuskrona som tack för sin medverkan.

Därefter följde ett musikaliskt inslag med Lina Adolphson och Örjan Lindvall där många kända örhängen under de senaste åren framfördes. Det var melodier av Kai Gullmar, det som Zarah Leander sjöng, Edith Piaf, Ur Svea Hund och avslutades med Thore Erlings avskedsmelodi.

Slutligen uppmanades vi att ”mata spargrisarna” som fanns uppställda utanför festlokalen när vi gick hem efter en fin eftermiddag. Insamlade medel går till elevernas skolresa.Andra har också läst

(S): Hur vill P7 utveckla Arboga under kommande tre år?

Debatt Debattartikel från Socialdemokraterna i Arboga.

Silly Season-bloggen

Fotboll Håll koll på den lokala transfermarknaden med Dennis Johansson Strömberg.

Vacker musik när två körer blev tre i Heliga Trefaldighets kyrka

Insänt På söndagskvällen hade Birgitta Rosenqvist Brorson samlat Franciskuskören och Sankta Klara kören till en gemensam konsert.

Vännerna hedrar Mattias Wågenberg med minneslopp

Mattias Wågenbergs liv fick ett plötsligt och alldeles för tidigt slut. Nu hedrar vännerna Petter och Marcus hans minne med ”Mattiasloppet” som går mellan Kolsva och Köping.

Kvinna påkörd av mopedbil i Köping

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, fördes till sjukhus.

Miljonprojekt ska rensa Mälaren på sjögull

Ekolog: "Det kommer nog krävas tio gånger så mycket pengar"

Polis upptäckte knark i grannes postfack

Köpingsbo dömd till fängelse för narkotikabrott.

Gata stängs av när julbelysning sätts upp

Vägavstängning i centrala Kungsör nästa vecka.

Polisen: Undvik gärna att köra bil under dagen

Flera olyckor har inträffat under morgonen.

Flera misstänkta för narkotikabrott efter krogtillsyner

"Personerna som är misstänkta för narkotikabrotten var vid tillfället gäster och anställda som befann sig på restaurangen".

Olycka på E20 – bilist körde i diket

Uppdaterad version. Olyckan ska ha inträffat utanför Arboga.

Flera bilar inblandade i olycka på E20

Uppdaterad version. Larmet inkom under morgonen.

Mästarna bröt Stars segersvit

Köpingslaget pressade SM-vinnaren i Karlbergshallen men fick se sig besegrade i den täta bataljen.

Så slutade kvällens match mellan Stars och Södertälje

Här är resultatet i måndagsbataljen.

Så mycket miljöskadliga läkemedel säljs i länet

"Regionerna har lite olika bedömningar och traditioner, samtidigt som sjukdomsspridningen kan variera".

Epa-traktor och personbil i krock

Olyckan inträffade i Köping vid 13-tiden.

Fyra Stars-spelare missar kvällens match

Kvartett saknas mot de regerande mästarna.

Totalförsvaret övar i Västmanland

Stor försvarsövning i länet påbörjas.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Allt jag ville ha var en fjärilstatuering i svanken

Michaela Ericzén om saker hon inte ångrar att hon inte gjorde.

War Weekend

Susanne Linde skriver om verklighetens Aidensfield.

Sverige behöver en konstitutionell översyn

Jan Kallberg skriver om vårt demokratiska system.

Masochism på allmän plats

Jimmy Bladh skriver om tävlingsmänniskor och dåliga förlorare.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.