KöpingMolnigt

Magazin24

Från vänster: Alexander Kovalonok, Albin Johansson, Martin Vaakanainen, Alexander Hellgren, Mathias Linnarud, Conny Strömberg och Roman Semjonov har alla återvänt till IFK Arboga inför kommande säsong. Foto: David Eriksson

Borta bra men Arboga bäst

Sju av Arbogas nyförvärv har tidigare ­spelat i klubben. Det är en detalj som laget ska dra nytta av i vinter, enligt backen Alexander ­Hellgren.

Ishockey · 14 sep, 2018 kl. 07:44

Efter förra säsongen, som slutade med att laget kvalspelade sig till ett nytt division 1-kontrakt, har IFK Arboga gjort många förändringar i laget.

Jonas Dufåker kommer att träna laget kommande säsong och till sitt förfogande har han många nya spelare.

Sju av Arbogas nyförvärv har alla en sak gemensamt – de har representerat klubben tidigare. Alexander Kovalonok, Albin Johansson, Martin Vaakanainen, Alexander Hellgren, Mathias Linnarud, Conny Strömberg och Roman Semjonov återvänder till IFK Arboga och är redo att ta sig an en ny säsong med det nygamla laget.

– För mig känns det väldigt bra att vara tillbaka. Jag har tillhört IFK Arboga i många år och det känns som att komma hem, säger backen Alexander Hellgren som senast kommer från länsrivalen Surahammar.

Att sju spelare väljer att återvända till IFK Arboga är något som klubben kan gynnas av under kommande säsong, enligt Hellgren.

– Att man har anknytning till klubben sedan tidigare är något som är positivt. Jag tror att vi som återvänt har lite större Arbogahjärta än andra nyförvärv och det ser jag som positivt. Jag tycker även att det är ett kvitto att klubben gör något bra. Många spelare trivs i laget och staden och då vill man komma tillbaka. Det är en styrka att klubben får tillbaka så många nygamla spelare. Det är ett bevis på att många vill tillbaka efter att man har lämnat klubben.

Att ni är sju spelare som återvänder till Arboga är anmärkningsvärt. Har ni pratat med varandra om att återvända till klubben innan något var klart?

– Vi blev ju klara i olika tidpunkter men det är klart att jag har pratat med till exempel Roman (Semjonov). När han såg över sitt klubbval så kollade jag läget med honom, det måste jag erkänna. Så visst kan man ha påverkat varandra, säger 24-åringen.

IFK Arboga inleder säsongen på bortaplan mot rivalen Köping på söndag.

– Det är kul att vi startar serien med ett derby. Det är alltid speciellt att möta Köping. Det kommer att hetta till direkt. Vi som har återvänt till Arboga förstår historiken mellan lagen och vet vad det handlar om.

Hur viktigt är det att få en bra start på säsongen?

– Det är viktigt, absolut. Inte bara för att det är ett derby utan man vill skapa ett bra självförtroende från start.Andra har också läst

Eneroth storspelade när KHC knep viktig seger

Matchens bästa spelare: "Jag hade lite tur också".

Arboga nollades på bortais

Ishockey Tung förlust för IFK.

Storförlust för Surahammar

Ishockey Hade ingen chans på hemmais.

IFK-backen lånas ut till SHL-laget igen

Återvänder till Skåne på nytt.

IKW/KBK:s succé – knep två SM-platser

Lyckad insats från Köpingsbowlarna.

Förlust för Sura Blue Hammers

Tung bortamatch mot Malung.

Tung förlust för Köping Hockey

Förlorade borta mot Grums.

IFK Arboga visade klass mot Kumla

Malde ned motståndet och tog skön femetta.

Så slutade lördagens innebandymatcher

Resultatbörs från lördagens matcher.

Kungsörs IK besegrade Örnen

Tog storseger på hemmais.