Köping-1°Mulet

Magazin24

Från vänster: Alexander Kovalonok, Albin Johansson, Martin Vaakanainen, Alexander Hellgren, Mathias Linnarud, Conny Strömberg och Roman Semjonov har alla återvänt till IFK Arboga inför kommande säsong. Foto: David Eriksson

Borta bra men Arboga bäst

Sju av Arbogas nyförvärv har tidigare ­spelat i klubben. Det är en detalj som laget ska dra nytta av i vinter, enligt backen Alexander ­Hellgren.

Ishockey · 14 sep, 2018 kl. 07:44

Efter förra säsongen, som slutade med att laget kvalspelade sig till ett nytt division 1-kontrakt, har IFK Arboga gjort många förändringar i laget.

Jonas Dufåker kommer att träna laget kommande säsong och till sitt förfogande har han många nya spelare.

Sju av Arbogas nyförvärv har alla en sak gemensamt – de har representerat klubben tidigare. Alexander Kovalonok, Albin Johansson, Martin Vaakanainen, Alexander Hellgren, Mathias Linnarud, Conny Strömberg och Roman Semjonov återvänder till IFK Arboga och är redo att ta sig an en ny säsong med det nygamla laget.

– För mig känns det väldigt bra att vara tillbaka. Jag har tillhört IFK Arboga i många år och det känns som att komma hem, säger backen Alexander Hellgren som senast kommer från länsrivalen Surahammar.

Att sju spelare väljer att återvända till IFK Arboga är något som klubben kan gynnas av under kommande säsong, enligt Hellgren.

– Att man har anknytning till klubben sedan tidigare är något som är positivt. Jag tror att vi som återvänt har lite större Arbogahjärta än andra nyförvärv och det ser jag som positivt. Jag tycker även att det är ett kvitto att klubben gör något bra. Många spelare trivs i laget och staden och då vill man komma tillbaka. Det är en styrka att klubben får tillbaka så många nygamla spelare. Det är ett bevis på att många vill tillbaka efter att man har lämnat klubben.

Att ni är sju spelare som återvänder till Arboga är anmärkningsvärt. Har ni pratat med varandra om att återvända till klubben innan något var klart?

– Vi blev ju klara i olika tidpunkter men det är klart att jag har pratat med till exempel Roman (Semjonov). När han såg över sitt klubbval så kollade jag läget med honom, det måste jag erkänna. Så visst kan man ha påverkat varandra, säger 24-åringen.

IFK Arboga inleder säsongen på bortaplan mot rivalen Köping på söndag.

– Det är kul att vi startar serien med ett derby. Det är alltid speciellt att möta Köping. Det kommer att hetta till direkt. Vi som har återvänt till Arboga förstår historiken mellan lagen och vet vad det handlar om.

Hur viktigt är det att få en bra start på säsongen?

– Det är viktigt, absolut. Inte bara för att det är ett derby utan man vill skapa ett bra självförtroende från start.Andra har också läst

Så slutade fredagens matcher

Sport På fredagskvällen spelades två ishockeymatcher och tre innebandymatcher, här är resultaten.

Kartläsaren Andreas Johansson kör rally-EM i franskt toppteam

Kungsörskillen och föraren Mattias Adielsson står inför en spännande utmaning.

Insänt: "Chans till revansch mot Lindesberg på lördag"

Insänt Köpings IS skriver om sin kommande hemmamatch mot WSK Lindesberg.

"Nagget" lämnar KIS Bandy

Bandy Återvänder till tidigare klubben.

Tung förlust för Stars

Basket Föll borta mot Umeå. ”De var lite piggare och ville det lite mer när matchen skulle avgöras”

Efterlyses: Fler VM-mål

Västra Mälardalen IB har endast plockat två poäng på de fem senaste matcherna, och bara mäktat med 15 mål under samma period.

Senare matchstart för Stars – flygstrul ställer till det

Laget flyger sex (!) timmar senare än planerat.

Så slutade onsdagens innebandymatcher

Dubbla segrar för de lokala lagen.

Formtoppat Stars vill befästa åtråvärda platsen

Köping kan ta ett stort steg mot målet borta mot Umeå, men räknar inte med att få något gratis: ”Det kommer krävas en topprestation”, menar tränaren Jotti Nikolaidis.

Blue Hammers vann stort på hemmaplan

Så slutade onsdagens drabbning mellan Surahammars IF och Malungs IF.

Simon Jansson uttagen till bandy-VM

Köpingskillen tar plats i truppen trots hård konkurrens.

Hallsta Hockey förlorade uppskjuta matchen

Tappade ledningen borta mot Valbo.

IFK Arboga besegrade Lillån

Skön bortavinst för IFK Arboga IBK på tisdagskvällen.

Två guldmedaljer till Kolsvas brottare

Flera pallplatser till talangerna.