Köping23°Klart

Magazin24

Från vänster: Alexander Kovalonok, Albin Johansson, Martin Vaakanainen, Alexander Hellgren, Mathias Linnarud, Conny Strömberg och Roman Semjonov har alla återvänt till IFK Arboga inför kommande säsong. Foto: David Eriksson

Borta bra men Arboga bäst

Sju av Arbogas nyförvärv har tidigare ­spelat i klubben. Det är en detalj som laget ska dra nytta av i vinter, enligt backen Alexander ­Hellgren.

Ishockey · 14 sep, 2018 kl. 07:44

Efter förra säsongen, som slutade med att laget kvalspelade sig till ett nytt division 1-kontrakt, har IFK Arboga gjort många förändringar i laget.

Jonas Dufåker kommer att träna laget kommande säsong och till sitt förfogande har han många nya spelare.

Sju av Arbogas nyförvärv har alla en sak gemensamt – de har representerat klubben tidigare. Alexander Kovalonok, Albin Johansson, Martin Vaakanainen, Alexander Hellgren, Mathias Linnarud, Conny Strömberg och Roman Semjonov återvänder till IFK Arboga och är redo att ta sig an en ny säsong med det nygamla laget.

– För mig känns det väldigt bra att vara tillbaka. Jag har tillhört IFK Arboga i många år och det känns som att komma hem, säger backen Alexander Hellgren som senast kommer från länsrivalen Surahammar.

Att sju spelare väljer att återvända till IFK Arboga är något som klubben kan gynnas av under kommande säsong, enligt Hellgren.

– Att man har anknytning till klubben sedan tidigare är något som är positivt. Jag tror att vi som återvänt har lite större Arbogahjärta än andra nyförvärv och det ser jag som positivt. Jag tycker även att det är ett kvitto att klubben gör något bra. Många spelare trivs i laget och staden och då vill man komma tillbaka. Det är en styrka att klubben får tillbaka så många nygamla spelare. Det är ett bevis på att många vill tillbaka efter att man har lämnat klubben.

Att ni är sju spelare som återvänder till Arboga är anmärkningsvärt. Har ni pratat med varandra om att återvända till klubben innan något var klart?

– Vi blev ju klara i olika tidpunkter men det är klart att jag har pratat med till exempel Roman (Semjonov). När han såg över sitt klubbval så kollade jag läget med honom, det måste jag erkänna. Så visst kan man ha påverkat varandra, säger 24-åringen.

IFK Arboga inleder säsongen på bortaplan mot rivalen Köping på söndag.

– Det är kul att vi startar serien med ett derby. Det är alltid speciellt att möta Köping. Det kommer att hetta till direkt. Vi som har återvänt till Arboga förstår historiken mellan lagen och vet vad det handlar om.

Hur viktigt är det att få en bra start på säsongen?

– Det är viktigt, absolut. Inte bara för att det är ett derby utan man vill skapa ett bra självförtroende från start.Andra har också läst

Hellström förlänger med Blue Hammers

Nyckelspelaren fortsätter i Surahammar.

Så slutade mötet mellan Sörstafors-Kolbäck och Surahammar

Fotboll Resultat från tisdagskvälllens match.

Källberg ute ur VM efter förlust

TM-spelaren föll i första omgången.

KBK fick med sig en poäng från Arvika

Jämn match i Värmland slutade oavgjort.

Decimerat KFF siktar uppåt: "På sikt vill vi till trean"

Av olika anledningar får Köping klara sig utan två tilltänkta nyckelspelare: "Det är två viktiga kuggar som vi tappar till denna säsong".

Forsbys premiär ställs in – motståndarna drar sig ur serien

FFF-tränaren Per Andersson: "Beskedet kom väldigt hastigt".

Backen lämnar Sura Blue Hammers

Klar för seriekonkurrent.

IKW/KBK-talangen hemskickad från junior-EM

Uppges ha brutit mot lagets gemensamma regler.

Egna produkten förlänger med Surahammar

20-åringen hyllas: "En av de mest spännande spelarna vi fått fram i Sura på väldigt länge".

Storseger för Södra – förlust för KIF och MBK

Så gick det i premiären av division 4.