Köping11°Måttlig vind och molnigt

Magazin24

De är Köping Hockeys nya tränarduo

Meddelades på måndagskvällen.

Ishockey · 12 mar, 2018 kl. 19:55

Förra veckan slog beskedet ner som en bomb, Daniel Eriksson och Patrik Pettersson avslutar sina tränaruppdrag i Köping Hockey.

På måndagskvällen stod det klart vilka som tar vid som tränare för A-laget.

Ny huvudtränare är Patrik ”Fagge” Fagerlund, som under sin tid som aktiv spelare har representerat klubbar som Mörrum, Örebro och Lindlöven i både Allsvenskan och division 1. Efter några års uppehåll från ishockeyn återvände Fagerlund som tränare på VIKs hockeygymnasium. Under kvalserien till Allsvenskan förra året gjorde han ett inhopp som tränare.

– Jag kom in i en del av säsongen som inte var så kul, men man lärde sig mycket utav den. Hur man reagerar under såna omständigheter. Det känner kul att komma hit till Köping, ett steg som är precis rätt för mig. Jag kommer hit för att utveckla både killarna i laget och mig själv, säger Patrik Fagerlund till Köping Hockeys hemsida.

Jerker Permats gör sin andra säsong som assisterande tränare.

– Vi har letat efter någon som skulle passa in. När vi fick klart med Jerker så har vi tillsammans med honom haft en dialog och när Jerker och Fagge fick sitta ned med varandra en stund så klickade det. Vi ser det som en stor fördel att Patrik har haft mycket att göra med juniorer i sin tränarkarriär då vi gör allt i vår makt för att ställa ett j20 på benen till hösten så vill vi att bryggan mellan juniorerna och seniorerna ska vara så kort som möjligt. Patrik står för ett modernt ledarskap där det gäller att man andra vägar än piskan för att motivera grabbarna. Vi är fantastiskt nöjda, kommenterar Sportgruppen.Andra har också läst

Vasst spel i powerplay säkrade vinst för Arboga

Ishockey IFK knep säsongens första trepoängare.

Köping HC föll tungt på bortais

Ishockey Säsongens första nollpoängare är ett faktum.

Blue Hammers nollade på nytt

Tung förlust för Surahammar.

Stars starkast i sista träningsmatchen: "Ett rätt bra genrep"

Hemmalaget visade styrka på Karlbergshallens nya golv.

Arbogabrottaren uttagen i VM-truppen

Pontus Lund får chansen i landslaget.

Jotti: ”Det känns som att vi hör hemma här”

Köping Stars ­hyllades av flera motståndar­tränare på SBL:s upptaktsträff, ­något som Panagiotis ”Jotti” ­Nikolaidis självklart uppskattar.

Tränarna eniga: Stars är i SBL för att stanna

SBL-tränarna har stor respekt för nykomlingen Köping Stars. Det blev tydligt under seriens upptaktsträff i måndags, där inget lag tippar laget sist.

Stjärnan: Köping har ett bra lag

Välmeriterade Adam Rönnqvist tror att Stars klarar sig bra i årets SBL.

Tung start för IFK Arboga

Föll med uddamålet i premiären.