KöpingRegn

Magazin24

Alexander Hellgren. Foto: David Eriksson/Arkiv

Hellgren får viktig roll på och utanför isen

Back och assisterande sportchef. Det är 25-årige Alexander Hellgrens roller i IFK Arboga.

Ishockey · 30 mar, 2020 kl. 09:54

I december återvände backen Alexander Hellgren till IFK ­Arboga från Kumla.

Redan då fick han titeln assisterande sportchef för att hjälpa sportchefen Patrik Månsson med arbetet utanför isen.

När säsongen sedan var över och Arbogas division 2-kontrakt var säkrat var Hellgren den första spelaren att signera nytt avtal med klubben. 

– Jag har kommit till den punkten att jag känner mig hemmastadd i Arboga. Jag kom ju från en bra säsong i Kumla, kanske den bästa för mig personligen i Hockeyettan. Men jag valde att gå tillbaka till Arboga av olika anledningar. En anledning var min relation till föreningen och att jag fick möjlighet att jobba kring laget. Där är vi fortfarande och att signera nytt kontrakt och fortsätta samarbetet på alla plan var inget att fundera på, säger han och fortsätter:

– Vi ville tidigt påbörja lagbygget så vi tänkte att det var lika bra att gå ut med mig först och sedan får det rulla på. 

Hur är det att vara assisterande sportchef?

– Jag har tidigare dragit i lite trådar under mina år i IFK Arboga och det var därifrån idén kom. Vissa i föreningen tyckte att jag skulle passa som assisterande sportchef och så blev det. Det känns såklart bra och det är roligt. Det är ju en komplex situation i och med att jag sitter på två stolar, men än så länge har det inte krockat. Vissa kan nog ha åsikter om upplägget men det är som det är, än så länge tycker jag att det fungerar bra, säger Hellgren och fortsätter:

– Jag och (Patrik) Månsson har delat upp ansvaret. Det är han som kommer att sitta med spelare och diskutera kontrakt, där kommer jag inte vara med. Jag backar där. Men jag kommer att vara delaktig i spelarrekryteringen och ge min syn på lagbygget. Vi har en tydlig fördelning i våra uppdrag. Det känns viktigt och bäst så eftersom jag också spelar, säger han.

Hellgren berättar att han sedan ung ålder varit intresserad av lagbyggen och att han ser positivt på utmaningarna som medföljer.

Att få vara delaktig i IFK Arboga både på och utanför isen är något som han trivs med och hittills har det gått bra med de två rollerna.

– Det är roligt att vara delaktig i att bygga truppen man själv ska spela tillsammans med. Sedan tidigare har man ju lite koll på hur saker och ting fungerar men det är många saker som man inte brukar tänka på. Det gäller att följa budgeten och sköta övergångarna på ett bra sätt. Det är inte bara att skriva ner ett lag på pappret utan det gäller att kunna förverkliga det också, säger han.

Redan nu har IFK Arboga kommit långt med sitt lagbygget. Flera spelare har valt att förlänga sina kontrakt och just att behålla spelare från förra säsongens trupp är en medveten strategi.

– Vi vill så snabbt som möjligt sätta truppen. Vi vill behålla ryggraden från förra säsongen så redan nu har vi valt att förlänga med flera spelare som utgör stommen. Vi vill även behålla kärnan av spelare som har anknytning till just Arboga. Det är något som vi medvetet tänkt på när vi planerat lagbygget. Han fortsätter:

– Vi har sagt att vi vill behålla omkring 60-80 procent av förra årets trupp. Den som då gör matematiken förstår att vi kommer att plocka in nya spelare. Dessa värvningar ska spetsa till truppen. Jag kan berätta att vi tittar på några spelare som har spelat i föreningen tidigare, eller har koppling till trakten. Dels för att jag och Månsson vet vad de går för men även för att spelarna känner föreningen. Vi har även andra alternativ, så är det ju, men vår vision är att så många spelare som möjligt ska ha en anknytning till Arboga. Vi har blickarna på ett par spelare som har spelat i Hockeyettan, det kan jag berätta, säger han.

Den gångna säsongen slutade trots allt positivt för IFK Arboga som undvek negativt kval efter en tung säsong. Klubben vill ta lärdom av den tuffa säsongen och på sikt återvända till Hockeyettan.

– Förra säsongen handlade mycket om att släcka bränder. Det var en utmanande säsong och det var en bra läropeng. Vi vill inte hamna där igen, att spelare kommer och går. Närmare säsongen ska truppen tillsammans sätta en målsättning men klubben har ju som målsättning att gå upp till Hockeyettan, inte kommande säsong men året efter. I år vill vi ha bättre lag över hela säsongen och såklart ta fler poäng än förra året. Vi vill kriga om positiva streck, inte negativa som var fallet den gångna säsongen.Andra har också läst

Storvinst för KHC

Ishockey Besegrade Eskilstuna Linden Hockey med 9-1.

Conny Strömberg har startat hockeypodd

Han brukar inte hålla tillbaka i sina uttalanden. Nu har profilen Conny Strömberg startat en hockeypodd under namnet ”Conny Klacks hockeysnack”.

Larsson siktar på comeback efter landslagsuppehållet

Basket Han har inte spelat en enda basketmatch på nästan ett år. När Köping Stars återupptar seriespelet den 5 december hoppas Alexander Larsson äntligen vara tillbaka.

Mittfältaren lämnar Köping FF

Fotboll Återvänder till moderklubben Kungsörs BK.

Köping snäppet vassare i derbyt mot Sura

Ishockey Gästerna vann med uddamålet efter jämn tillställning.

SHL-meriterade backen förstärker Surahammar

Jumbon presenterar spetsvärvning inför derbyt mot Köping: "Taggad för match ikväll".

Jumbon Surahammar tar emot Köping

Dags för länsderby i Hockeyettan.

KHC vann hemma mot Skövde

Besegrade topplaget under söndagen.

Harmoni hos KFF inför återkomsten i division 3

Både ledarstab och spelartrupp är i stort sett intakt. Nu siktar Köping FF på att addera spetsspelare till nästa säsongs spel i division 3. "Vi vill skapa en konkurrenssituation...

Stars föll borta mot Norrköping

Stod upp bra mot serieledaren.

Köping Stars ställs mot serieledarna

Jotti: ”Norrköping leder ju serien så om vi vill skicka en signal är det läge att göra det nu”

Surahammar straffade serieledarna

Tränare Juhlin: "Starkt att vi slår ett topplag".

Surahammars helgmatch flyttas efter corona-utbrott

Motståndarna hårt drabbade av sjukdom.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Västra Mälardalen har goda förutsättningar

Carl Olov Persson skriver om hur vi kan lyfta vår region.

Låt denna del av vår historia bli historia

Jimmy Bladh skriver om den avskyvärda polariseringen.

Min stad – Arboga

Favorit i repris från Harry Holm.

Dags att tänka mer lokalt än någonsin när vi julhandlar

Björn Blomgren skriver om julhandeln under coronans år.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.