KöpingMolnigt

Magazin24

Grinigt och gruffigt med flera slagsmål. Det var melodin när Köping tog emot Skövde. Foto: Björn Blomgren

Känslorna svallade när KHC förlorade mot Allettan-hotet

Flera slagsmål och matchstraff mellan Köping och Skövde.

Ishockey · 7 nov, 2018 kl. 21:58

Det ville sig inte riktigt för Köping Hockey. I underläge 1–2 i den tredje perioden fick laget inte in pucken, däremot var det nära att urarta.

Köping fick klara sig utan Anton Svensson under slutforceringen. Han åkte ut 2+10 minuter för checking from behind halvvägs in i den tredje perioden – en tackling som startade bråk.

Och med knappt två minuter kvar fick bröderna Puurunen (Filip och Alexander) matchstraff tillsammans med två Skövde-spelare efter att storbråk utbrutit i mittzonen.

– Jag ser inte riktigt vad som startar det men det är klart att när det inte riktigt lossnar, då blir det frustrerat. Känslorna rinner över lite idag. Man måste lära sig att kontrollera det och hålla sig kylig fast man inte har en bra dag spelmässigt, säger lagkaptenen Martin Jörgensen.

Köping tog ledningen i den första perioden genom Johan Eek, innan Skövde kvitterade några minuter därpå. I den andra perioden gjorde Skövde 2–1 i powerplay, ett mål som blev matchavgörande.

Köping Hockey skapade en handfull bra lägen, bland annat ett ribbskott av Emil Norstedt, men lyckades inte få in en kvitteringspuck. Spelmässigt var det hyggligt, även om KHC presterat betydligt bättre tidigare under säsongen.

– Det är tufft. Vi spelade inte bra idag. Det blir ju tätt till slut, det är ju bara 2–1, men jag tycker inte vi kommer upp alls som vi ska göra. Vi har inte den farten och intensiteten som vi brukar ha, säger Jörgensen.

Hur var känslan där ute på isen?

– Det kändes lite trött. Det har varit mycket sjukdomar i laget. Man ska inte skylla på det, det är ingen ursäkt, men det kändes som att vi inte hade kvalitet i det vi gjorde. Varken i försvarszon eller över resten av banan. Passningsspelet på små ytor som vi brukar vara skickliga på är inte där.

Förlusten gör att kampen kring Allettan-strecket tätnar. Skövde, som haft det tufft i inledningen av hösten, har nu 17 poäng och blandar sig på allvar i kampen om topp-5-placeringarna.

Köping Hockey ligger alltjämt fyra, på samma poäng som IFK Arboga och ett poäng före tabellsexan Grums. Lagkapten Martin Jörgensen tycker att KHC har ett fint utgångsläge.

– Vi ligger bra till. Vi vill vara topp fem. Vi visste på förhand att det skulle bli tufft och det kommer inte avgöras förrän sista omgången den 12 december.

KÖPING HC–SKÖVDE IK 1–2

Periodsiffror: 1–1, 0–1, 0–0

Skott: 32–36 (8–13, 16–10, 8–13)

Mål, Köping: Johan Eek

Publik: 317Andra har också läst

IFK-backen lånas ut till SHL-laget igen

Ishockey Återvänder till Skåne på nytt.

IKW/KBK:s succé – knep två SM-platser

Lyckad insats från Köpingsbowlarna.

Förlust för Sura Blue Hammers

Ishockey Tung bortamatch mot Malung.

Tung förlust för Köping Hockey

Ishockey Förlorade borta mot Grums.

IFK Arboga visade klass mot Kumla

Malde ned motståndet och tog skön femetta.

Så slutade lördagens innebandymatcher

Resultatbörs från lördagens matcher.

Kungsörs IK besegrade Örnen

Tog storseger på hemmais.

Hallsta tog skön seger

Besegrade Avesta på bortais.

Inför viktiga matchen – motståndaren hyllar Starsguarden

Aleksa Solevic lovordas av Wetterbygden.

Avslöjandet bekräftat – Sibley klar för Stars

"Vi får in en ung, hungrig komboguard som kan spela på flera positioner".

Avslöjar: Köping Stars värvar amerikan

22-årig guard klar för SBL-nykomlingen.

Så slutade onsdagens innebandymatcher

Blandade resultat för de lokala lagen.