Köping13°Molnigt

Magazin24

Lenny Eriksson var nöjd med IFK:s förstaperiod, då laget gick ifrån till 3–0. Foto: Björn Blomgren

Lenny: "Nu har vi chans att bli vinnare"

IFK-tränaren nöjd med kvalseriepremiären.

Ishockey · 11 mar, 2018 kl. 22:25

IFK Arboga vann övertygande mot Åmål under söndagen. Matchen var lagets första i kvalserien, och publiken i Rasta Arena fick se ett IFK som tog kommandot.

– Det var viktigt för grabbarna att få vinna en premiärmatch. Vi har inte varit så kaxiga på slutet. Så det var viktigt att få bli vinnare igen och känna att vi, mestadels, hittade ett vinnande spel, säger tränaren Lenny Eriksson.

IFK hade det tufft i fortsättningsserien. En skade- och sjukdomsdrabbad trupp åkte på många tunga förluster, vilket ledde till negativt kval. Under uppehållet som varit fram till kvalserien har tränare Eriksson påtalat vikten för spelarna av att "nollställa sig" mentalt.

– Nu har vi chans att bli vinnare för första gången den här säsongen, om vi håller oss friska. Vi har haft en jobbig resa på många plan naturligtvis. Vi har en hel del folk borta fortfarande, säger han.

Vad säger du om matchen?

– Första perioden tycker jag vi tog bra kommando på matchen, både spelmässigt och målmässigt. Vi fick enormt mycket puckinnehav och mycket avslut. Vi hade bra pucktempo och bra fart, det blev jobbigt för dem. I andra blev vi passiva i egen zon. De fick göra ett par snabba mål, men vi rätade ut det innan perioden var slut.

Eriksson valde inför matchen att göra ett schackdrag. Jimmy Hellström flyttades från en forwardsposition till en backplats med mycket istid. Där kom han loss och bidrgo med två mål och två assist.

– Han är ju dominant på banan idag, både offensivt och defensivt. Vi har ju provat han under matcher tidigare under säsongen för vi har haft folk borta. Och det var ett bra läge nu. Han får mycket istid och blir delaktig i spelet, det är därför han också ligger bakom mycket. Han är ju ett anfallsvapen även om han jobbar från backposition. Det lyckas han bra med idag.Andra har också läst

Vasst spel i powerplay säkrade vinst för Arboga

IFK knep säsongens första trepoängare.

Köping HC föll tungt på bortais

Ishockey Säsongens första nollpoängare är ett faktum.

Blue Hammers nollade på nytt

Ishockey Tung förlust för Surahammar.

Stars starkast i sista träningsmatchen: "Ett rätt bra genrep"

Basket Hemmalaget visade styrka på Karlbergshallens nya golv.

Arbogabrottaren uttagen i VM-truppen

Pontus Lund får chansen i landslaget.

Jotti: ”Det känns som att vi hör hemma här”

Köping Stars ­hyllades av flera motståndar­tränare på SBL:s upptaktsträff, ­något som Panagiotis ”Jotti” ­Nikolaidis självklart uppskattar.

Tränarna eniga: Stars är i SBL för att stanna

SBL-tränarna har stor respekt för nykomlingen Köping Stars. Det blev tydligt under seriens upptaktsträff i måndags, där inget lag tippar laget sist.

Stjärnan: Köping har ett bra lag

Välmeriterade Adam Rönnqvist tror att Stars klarar sig bra i årets SBL.

Tung start för IFK Arboga

Föll med uddamålet i premiären.

Stars besegrade Alvik i näst sista träningsmatchen

Hemmasonen gjorde comeback i klara vinsten.

Så slutade helgens fotbollsmatcher

Resultatbörs från helgens lokalfotboll.