KöpingMolnigt

Magazin24

OLIKA FÖRUTSÄTTNINGAR. Köping Hockey, IFK Arboga och Surahammars IF har mycket kvar att spela om i slutet av grundserien. FOTO: DAVID ERIKSSON

Så ser förutsättningarna ut för de lokala ishockeylagen

Chanserna på Allettanspel borta – här är vad lagen har kvar att spela om under grundserien.

Ishockey · 6 dec, 2017 kl. 12:00

Under helgen blev det klart vilka fem lag från Hockeyettan Västra som kommer spela i Allettan när grundserien är färdig. Köping Hockey, IFK Arboga och Surahammars IF finns inte med bland de fem bästa lagen vilket innebär att samtliga får sikta in sig på Hockeyettan Västra vår, även kallad fortsättningsserien, efter jul.

Med tre omgångar kvar av grundserien har de lokala lagen fortfarande mycket att spela för. Framför allt gäller det att placera sig så högt som möjligt för att få med sig maximalt med poäng. Här är förutsättningarna:

Köping Hockey:

KHC är just nu sexa i tabellen med 27 inspelade poäng. Om de lyckas hålla sig på den positionen innebär det att de kommer få starta forsättningsserien på sex poäng, men de jagas av både Kumla och Grums. Köping har Lindhlöven (hemma), Kumla (hemma) och Grums (borta) kvar att möta.

IFK Arboga:

Arboga är nästjumbo med tolv inspelade poäng när tre omgångar återstår. Om detta står sig kommer IFK inleda fortsättningsserien med en poäng, men laget kan teoretiskt klättra två placeringar. Detta kräver dock att lagen ovanför (Enköping och Forshaga, båda på 20 poäng) förlorar sina tre återstående matcher samtidigt som Arboga tar nio poäng. IFK har Skövde (hemma), Enköping (borta) och Surahammar (hemma) kvar att möta.

Surahammars IF:

Blue Hammers är tabelljumbo med endast fyra inspelade poäng vilket innebär att de, precis som säsongen innan, får inleda fortsättningsserien med noll poäng om detta står sig. Laget har dock fortfarande möjligheten att kunna klättra en position, men då krävs det att Surahammar tar maximala nio poäng i de tre sista omgångarna – samtidigt som nästjumbon IFK Arboga blir nollade. Blue Hammers har Mariestad (hemma), Forshaga (hemma) och IFK Arboga (borta) kvar att möta.Andra har också läst

Kolsvas brottare knep flera medaljer

Insänt Fina insatser av talangerna.

Medajlregn över Köpings Judoklubb

Kampsport Visade framfötterna vid stor tävling i Haninge.

Så slutade helgens innebandymatcher

Blandade resultat för de lokala lagen.

IFK Arboga slog Skövde

Vann streckmatchen på bortaplan.

Köping Hockey slog Kumla – befäster sin plats i toppstriden

Växlade upp och avgjorde i tredje perioden.

Södra illa ute efter storförlust

Kollapsade borta mot IFK Sunne.

Larsson: "Hur skönt som helst"

Sena trepoängsskotten räddade Köping Stars.

Hallsta föll på hemmaplan

Så slutade fredagens drabbning mellan Hallstahammar och Fagersta i HockeyTvåan.