KöpingMolnigt

Magazin24

FOTO: PIXABAY

Surahammars IF vill locka fler tjejer till ishockeyn

"Nu vill vi bara ha ner lite fler tjejer så vi kan utveckla träningarna".

Ishockey · 7 dec, 2017 kl. 18:00

Under våren hörde några tjejer från Hammarskolan av sig till Surahammars IF och frågade vilka möjligheter det fanns att få en istid för att kunna prova på att spela ishockey.

"Självklart ville vi i Surahammars IF uppmuntra tjejerna att börja med världens roligaste sport så med hjälp av Annika Pettersson (materialare i A-laget) och Staffan Hesselbäck (istidsansvarig) så hittade vi en tid på söndageftermiddagarna åt tjejerna" skriver klubben på sin hemsida.

Varje söndag träffas nu sex till sju tjejer i Surahallen för att spela ishockey tillsammans. Träningarna leds av Pontus Hesselbäck och Adam Brewitz, och duon är imponerade av utvecklingen.

– Med tanke på hur lite de har spelat så är de otroligt duktiga. Klubbtekniken har de kanske med sig från innebandyn, men att skridskoåkningen ser så bra ut är både oväntat och jättekul. Nu vill vi bara ha ner lite fler tjejer så vi kan utveckla träningarna med fler och mer avancerade övningar och få tjejerna att bli ännu bättre, säger Pontus Hesselbäck till klubbens hemsida.

"Tjejerna har en förhoppning om att fler skall hitta ner till ishallen på söndagarna och göra dem sällskap. Drömmen är att på sikt få ihop så många hockeyintresserade tjejer att man kan börja spela riktiga matcher och få mäta sig mot länets övriga tjejlag" skriver klubben på sin hemsida.Andra har också läst

Kolsvas brottare knep flera medaljer

Insänt Fina insatser av talangerna.

Medajlregn över Köpings Judoklubb

Kampsport Visade framfötterna vid stor tävling i Haninge.

Så slutade helgens innebandymatcher

Blandade resultat för de lokala lagen.

IFK Arboga slog Skövde

Vann streckmatchen på bortaplan.

Köping Hockey slog Kumla – befäster sin plats i toppstriden

Växlade upp och avgjorde i tredje perioden.

Södra illa ute efter storförlust

Kollapsade borta mot IFK Sunne.

Larsson: "Hur skönt som helst"

Sena trepoängsskotten räddade Köping Stars.

Hallsta föll på hemmaplan

Så slutade fredagens drabbning mellan Hallstahammar och Fagersta i HockeyTvåan.