Köping23°Klart

Magazin24

KHC-tränaren Patrik Fagerlund. Foto: Dennis Johansson Strömberg

Topplagen står mellan Köping och Allettan: ”Slutspelskänsla”

Köping HC har­ gett sig själva ett bra utgångsläge för att nå ­Allettan. Men för att ta sig dit krävs, med stor ­sannolikhet, poäng mot ­seriens två bästa lag.

Ishockey · 5 dec, 2018 kl. 11:47

Grundserien går mot sitt slut och bjuder på en spännande avslutning.

De fem bäst placerade lagen i Hockeyettan Västra går till Allettan, de övriga klubbarna får spela vidare i fortsättningsserien.

Med tre omgångar kvar har Köping HC och IFK Arboga avgörandet i egna händer. De ligger fyra respektive femma på samma poäng (31) och har ett bra utgångsläge i kampen om Allettan-platserna.

Närmast jagar Grums, som har en match mindre spelad, och Malung.Båda har fyra poäng upp till Arboga och Köping.

KHC kommer från en viktig söndagsseger (2–1 mot Kumla) och har bra självförtroende inför den rafflande avslutningen.

– Det var såklart jävligt skönt att vinna mot Kumla, nu börjar det ju att dra ihop sig. Varje poäng är viktig. I och med segern är vi verkligen med i kampen om Allettan, säger KHC-tränaren Patrik Fagerlund.

Köping har nu två tuffa hemmamatcher, mot tvåan Tranås och serieledande Borlänge. Sedan väntar jumbon Surahammar i den sista omgången.

– Det kommer att bli tufft. Tranås och Borlänge är riktigt skickliga lag, så det gäller att vi har ett bra försvarsspel. Defensiven är A och O i de matcherna. Sedan ska man ha respekt för Surahammar, de vann nyligen två raka matcher.

Grundserien närmar sig sitt slut, hur går tankarna kring de kommande omgångarna?

– Varje match betyder något och varje byte är viktigt. Det här är anledningen till varför man håller på med hockeyn. Pulsen går upp och vi vet att vi har viktiga matcher framför oss. Det är en rolig utmaning som väntar. Det är lite slutspelskänsla över det hela och det är positivt. Det kommer att vara otroligt jämnt in i slutet och det är verkligen ett getingbo.

Hur känns det att ni har avgörandet i egna händer?

– Det är såklart skönt, då slipper man oroa sig över andra resultat även om man skulle vinna alla matcher. Nu är det upp till oss själva att fixa detta och vi antar utmaningen. Det känns som att vi är på gång och vi har stått för bra prestationer även om vi har förlorat någon match i de senaste omgångarna.

När KHC möter topplagen gör man det hemma i Köpings ishall, och under säsongen har laget varit starka på hemmaplan. KHC har tagit 20 poäng på nio hemmamatcher, vilket är seriens tredje bästa hemmastatistik.

– Vi har ett bra hemmafacit hittills och det är såklart skönt att vi möter Tranås och Borlänge på hemmais. Det är något som talar för oss.

Under onsdagskvällen ställs alltså KHC mot Tranås hemma i Köpings ishall medan IFK Arboga möter Mariestad på bortais. Sura Blue Hammers spelar hemma mot Lindlöven.Andra har också läst

Hellström förlänger med Blue Hammers

Nyckelspelaren fortsätter i Surahammar.

Så slutade mötet mellan Sörstafors-Kolbäck och Surahammar

Fotboll Resultat från tisdagskvälllens match.

Källberg ute ur VM efter förlust

TM-spelaren föll i första omgången.

KBK fick med sig en poäng från Arvika

Jämn match i Värmland slutade oavgjort.

Decimerat KFF siktar uppåt: "På sikt vill vi till trean"

Av olika anledningar får Köping klara sig utan två tilltänkta nyckelspelare: "Det är två viktiga kuggar som vi tappar till denna säsong".

Forsbys premiär ställs in – motståndarna drar sig ur serien

FFF-tränaren Per Andersson: "Beskedet kom väldigt hastigt".

Backen lämnar Sura Blue Hammers

Klar för seriekonkurrent.

IKW/KBK-talangen hemskickad från junior-EM

Uppges ha brutit mot lagets gemensamma regler.

Egna produkten förlänger med Surahammar

20-åringen hyllas: "En av de mest spännande spelarna vi fått fram i Sura på väldigt länge".

Storseger för Södra – förlust för KIF och MBK

Så gick det i premiären av division 4.