KöpingMulet

Magazin24

KHC-tränaren Patrik Fagerlund. Foto: Dennis Johansson Strömberg

Topplagen står mellan Köping och Allettan: ”Slutspelskänsla”

Köping HC har­ gett sig själva ett bra utgångsläge för att nå ­Allettan. Men för att ta sig dit krävs, med stor ­sannolikhet, poäng mot ­seriens två bästa lag.

Ishockey · 5 dec, 2018 kl. 11:47

Grundserien går mot sitt slut och bjuder på en spännande avslutning.

De fem bäst placerade lagen i Hockeyettan Västra går till Allettan, de övriga klubbarna får spela vidare i fortsättningsserien.

Med tre omgångar kvar har Köping HC och IFK Arboga avgörandet i egna händer. De ligger fyra respektive femma på samma poäng (31) och har ett bra utgångsläge i kampen om Allettan-platserna.

Närmast jagar Grums, som har en match mindre spelad, och Malung.Båda har fyra poäng upp till Arboga och Köping.

KHC kommer från en viktig söndagsseger (2–1 mot Kumla) och har bra självförtroende inför den rafflande avslutningen.

– Det var såklart jävligt skönt att vinna mot Kumla, nu börjar det ju att dra ihop sig. Varje poäng är viktig. I och med segern är vi verkligen med i kampen om Allettan, säger KHC-tränaren Patrik Fagerlund.

Köping har nu två tuffa hemmamatcher, mot tvåan Tranås och serieledande Borlänge. Sedan väntar jumbon Surahammar i den sista omgången.

– Det kommer att bli tufft. Tranås och Borlänge är riktigt skickliga lag, så det gäller att vi har ett bra försvarsspel. Defensiven är A och O i de matcherna. Sedan ska man ha respekt för Surahammar, de vann nyligen två raka matcher.

Grundserien närmar sig sitt slut, hur går tankarna kring de kommande omgångarna?

– Varje match betyder något och varje byte är viktigt. Det här är anledningen till varför man håller på med hockeyn. Pulsen går upp och vi vet att vi har viktiga matcher framför oss. Det är en rolig utmaning som väntar. Det är lite slutspelskänsla över det hela och det är positivt. Det kommer att vara otroligt jämnt in i slutet och det är verkligen ett getingbo.

Hur känns det att ni har avgörandet i egna händer?

– Det är såklart skönt, då slipper man oroa sig över andra resultat även om man skulle vinna alla matcher. Nu är det upp till oss själva att fixa detta och vi antar utmaningen. Det känns som att vi är på gång och vi har stått för bra prestationer även om vi har förlorat någon match i de senaste omgångarna.

När KHC möter topplagen gör man det hemma i Köpings ishall, och under säsongen har laget varit starka på hemmaplan. KHC har tagit 20 poäng på nio hemmamatcher, vilket är seriens tredje bästa hemmastatistik.

– Vi har ett bra hemmafacit hittills och det är såklart skönt att vi möter Tranås och Borlänge på hemmais. Det är något som talar för oss.

Under onsdagskvällen ställs alltså KHC mot Tranås hemma i Köpings ishall medan IFK Arboga möter Mariestad på bortais. Sura Blue Hammers spelar hemma mot Lindlöven.Andra har också läst

Så slutade lördagens innebandymatcher

Innebandy Resultatbörs från gårdagens bataljer.

Stars kunde inte rå på serieledarna

Basket "Kings har ett par landslagsspelare och det tog ut sin rätt i det långa loppet".

Hallsta straffades på hemmais

Ishockey En poäng till HHK.

Storförlust för Kungsör

Ingen rolig kväll för KIK.

Östensson om VM:s svacka: ”Skapar några frågetecken”

En poäng på de tre senaste matcherna – nu vill Västra Mälardalen IB bryta den negativa trenden och vinna årets sista match som spelas på lördag.

Här är Köpings motståndare i Allettan

Långa resor väntar för KHC.

Så slutade onsdagens innebandymatcher

Blandade resultat för de lokala lagen.

Arbogas besvikelse – missar Allettan trots seger

IFK gjorde för få mål: "Det är surt som fan".

Köping avslutade starkt

Besegrade ett tappert kämpande Surahammar på onsdagskvällen.

Femte värvningen klar för Kungsör

KBK har plockat in offensiv spelare.