KöpingLätt molnighet

Magazin24

Utvilat KHC gör sig redo för topplagen

Tränare Patrik Fagerlund: ”Nu har vi haft tid för riktig återhämtning”.

Ishockey · 1 feb, 2019 kl. 12:00

Köping Hockey har matchat flitigt i Allettan Norra. De tio första omgångarna har spelats i tät ordning, ibland med tre matcher i veckan. Men efter förra onsdagens sudden death-seger mot Väsby är KHC spellediga fram till helgen.

– Vilan kom ganska lägligt. Vi har haft lite sjukdomar och en del skador på slutet. Nu har vi haft tid för riktig återhämtning, säger tränaren Patrik Fagerlund, och fortsätter:

– Det har blivit en ny situation för många i laget med några bortaturnéer och väldigt tätt mellan matcherna. Fysiskt tycker jag inte det varit några konstigheter, utan där har vi klarat oss bra. Mentalt däremot har det varit en omställning. Men nu har vi fått vila och under veckan ska vi träna på för fullt.

I helgen väntar två tuffa motståndare hemma i Köpings ishall. Då kommer serieledande Östersund och tabelltrean Hudiksvall, med KHC-fostrade Markus Kinisjärvi i truppen, på besök.

– Alla matcher i den här serien är tuffa. Med risk för att låta tjatig så säger jag igen att vi är som bäst när vi går ut som ett lag och krigar tillsammans i alla femmor. Den inställningen kör vi med även den här helgen. Det kommer bli två hårda matcher, men vi har alla chanser i världen att vinna och jag hoppas många kommer ner till hallen för att stötta oss, säger Fagerlund.

Ni har tagit 14 poäng på de tio första omgångarna. Hur ser du på poängskörden hittills?

– Vi har vunnit fem och förlorat lika många. Det är ett godkänt facit med tanke på att det är första gången Köping Hockey spelar i Allettan. Målet innan säsongen var att minska glappet till topplagen och sikta på Allettan. Det har vi gjort. Sen är det klart att vi kunde tagit fler än 14 poäng. Vi har varit lite inkonsekventa stundtals, men överlag är vi nöjda.

En spelare som ser ut att missa helgens matcher är viktige backen Ludvig Karlsson. Den hårdskjutande 22-åringen åkte på en hjärnskakning i matchen mot Vännäs.

– Det är svårt att säga när han kan vara tillbaka. En hjärnskakning gäller det att ta på fullt allvar och inte stressa fram något. Vi tar det försiktigt med ”Ludde”. Hellre att han vilar en dag extra än att han kliver in i träning för tidigt och gör det värre.

När kan Marcus Viitanen vara tillbaka från sin axelskada?

– Han har tränat på och gjort det bra, men han kör ingen närkontakt ännu. Han blir en joker för oss när han är tillbaka, men precis som med ”Ludde” så vill vi inte chansa med Viitanen. Vi vill ha honom tillbaka skadefri.

– I övrigt hoppas jag alla andra är tillgängliga för spel i helgen, avslutar KHC-tränaren Patrik Fagerlund.Andra har också läst

KBK fick med sig en poäng från Arvika

Jämn match i Värmland slutade oavgjort.

Decimerat KFF siktar uppåt: "På sikt vill vi till trean"

Fotboll Av olika anledningar får Köping klara sig utan två tilltänkta nyckelspelare: "Det är två viktiga kuggar som vi tappar till denna säsong".

Forsbys premiär ställs in – motståndarna drar sig ur serien

Fotboll FFF-tränaren Per Andersson: "Beskedet kom väldigt hastigt".

Backen lämnar Sura Blue Hammers

Klar för seriekonkurrent.

IKW/KBK-talangen hemskickad från junior-EM

Uppges ha brutit mot lagets gemensamma regler.

Egna produkten förlänger med Surahammar

20-åringen hyllas: "En av de mest spännande spelarna vi fått fram i Sura på väldigt länge".

Storseger för Södra – förlust för KIF och MBK

Så gick det i premiären av division 4.

Föryngrat Arboga redo för division 4: "Vi vill slåss i toppen"

Efter en kortlivad division 3-sejour ramlade Arboga Södra ur trean och är nu tillbaka i fyran.

Efter avancemanget – MBK vill etablera sig i fyran

Munktorp är tillbaka i division 4 – för att stanna, enligt tränaren Anders Juhlin.

Nye Kolsvatränaren: "Väldigt stark trupp på pappret"

Kevin Ahlbäck gör sin första säsong som division 4-tränare.

Målvakt och back förlänger med Hallsta HK

Sportchefen: "En viktig pusselbit är på plats".

Backen lämnar IFK Arboga

22-åringen flyttar hem till Gävle.