Köping18°Molnigt

Magazin24

”Vi ska bygga Sveriges häftigaste utomhusscen”

Joakim Graning förverkligar drömmen om Westerqwarn steg för steg.

Kolbäck · 10 maj, 2018 kl. 08:00

Sedan oktober då Joakim Graning tog över driften av Westerqwarn Pub och Restaurang har mycket hänt. Hela verksamheten har fått en rejäl uppfräschning, både estetiskt och evenemangsmässigt. 

Höstens oktoberfest blev en succé och redan nu har 70 personer bokat upp sig för årets evenemang, filéfrossan har bytts ut mot grillbuffé och på söndagarna bjuder restaurangen in till brunch.

– Det här är nya Qwarn, nu har vi laddat om och anpassar oss efter gästernas önskemål i den mån vi kan. De småsaker vi kan justera gör skillnad för gästens upplevelse, konstaterar Graning.

Joakim har tagit hjälp av lokala företag i största möjliga mån när det gäller renoveringen av byggnaden, och har varit noga med att den rustika känslan ska bevaras. Caféet har ändrat skepnad och soffgrupper inomhus möjliggör mysiga cafébesök även när vädret sviker.

– Från och med nu kommer vi ha caféet öppet på helgerna året om, till skillnad från förut när det bara har varit öppet under våren och sommaren. 

Redan från start såg Joakim Graning en stor potential i Westerqwarns utomhusmiljö. Den gamla minigolfbanan har fått ge plats åt Westerqwarns senaste storsatsning, nämligen en fullstor scen och en stor publikyta.

– Jag och den tidigare ägaren Fredrik pratade om det redan i höstas, och så bestämde vi oss för att det är klart som sjutton att vi ska bygga Sveriges häftigaste utomhusscen.

Scenen kommer att byggas på en upphöjning med vattnet och vattenverket bakom sig. På den stora ytan direkt nedanför scenen kommer det att vara ståplatser eller sittplatser beroende på spelning, men det är inte slut på platser där, då det sedan tidigare finns två etapper från vilka man kan se scenen.

– Vad Sveriges häftigaste utomhusscen innebär kan vara lite svårt att sätta fingret på, men för mig är det den mysiga känslan, närheten till vattnet och det fina vattenkraftverket, artisteri och själva upplevelsen. Att publiken kan sitta på olika nivåer skapar känslan av en amfiteater, konstaterar Joakim Graning.

För drygt en månad sedan presenterades det nya konceptet ”Så mycket närmre” på Westerqwarns Facebook-sida. Under sommaren kommer artisterna Chris Kläfford, Uno Svenningsson och Moneybrother underhålla på den nybyggda scenen.

Namnet ”Så mycket närmre” är delvis en blinkning till tv-programmet ”Så mycket bättre” på TV4, eftersom två av de tre artisterna har medverkat.

– Men det är även på grund av att vi konstaterade att man inte kan komma så mycket närmre scenen och artisten. Så självklart rider vi lite på den vågen eftersom namnet klingar bekant för de flesta, men det grundar i hur nära och intima spelningarna kommer att vara.

Utöver de tre spelningarna i ”Så mycket närmre” har man även presenterat konceptet ”Qwarnen Rock”, då Westerqwarn gästas av Jay Smith, Dead by April och Kill the Kong under samma kväll. 

– Det har redan fått väldigt bra mottagande, och då har vi precis börjat med marknadsföringen. 

I vanlig ordning arrangeras Qwarnfestivalen, och även där har man vässat underhållningen.

– Vi kommer att släppa artisterna inom kort, där sitter vi in i det sista och filar. Nu när det är så hög klass på sommarens underhållning så måste vi även hålla hög klass på festivalen.

Joakim är väl medveten om att det är en dyr satsning, men menar att det behövs.

– Det är klart att det kostar mycket att boka bra artister, men det ger ett mervärde för gästen. Tänk att sitta här en varm sommarkväll, äta god mat och höra Uno Svenningssons stämma. 

På mindre än ett år har det hänt väldigt mycket, hur ser du på framtiden?

– Nu ska vi lansera allt och sedan hela tiden finputsa och jobba oss upp till ett läge där vi har full fart året om. Vi har sparat det som är bra och utvecklat de områden som har behövt det.

Ett uppskattat evenemang som återkommer är måndagsträffarna, då bilar i massor radar upp sig på det stora grönområdet och människor i alla åldrar minglar runt. Premiären är den 14 maj.

Den nya ytan vid konsertområdet kan även användas vid privata fester.

– Det är noga planerat så att man ska få plats med stora festtält, och på själva udden kan man ha vigslar och annat. På det viset kan man ha både vigsel och bröllopsfest på samma ställe, förklarar Graning.Andra har också läst

Livsfarlig journalistik

Krönika Att man kan bli så glad när en äldrevårdschef berättar i TV att hon bjudit de boende på chips. Och att man kan bli så ledsen över kollegor, journalister som bara förmedlar det...

Ytterligare en gripen misstänkt för mordförsök

Surahammar Mannen greps under tisdagen.

Mälarenergi byter ut alla elmätare i regionen

Västmanland Stort projekt inleds i Västmanland.

50-årsjubileum firas med öppet hus

Köping Historiskt bildspel och avtäckning av konstverk.

Tisdagsmete i ösregn

Resultat från tisdagsmetet vid Gäddeholm.

Finansministern imponerad av miljardsatsning i Köping

Yaras nya s­alpetersyrafabrik fick celebert besök. Magdalena Andersson (S) var imponerad över investeringen på 1,8 miljarder kronor. – Det här visar att företaget verkligen tror...

Gryningspyromanen överklagar fängelsedom

Har överklagat domen gällande grovt hot mot tjänsteman, barnpornografibrott, stöld och försök till mordbrand.

Så blir onsdagens väder

Prognos från SMHI.

Stopp i tågtrafiken

Brofel upptäcktes under tisdagskvällen.

Asfalteringsarbeten i Kolsva medför störningar

Flera gator kommer få ny asfalt.

Polisförstärkning i Surahammar

Kommunen får en kommunpolis på deltid och två områdespoliser.

Cuptriumf för Forsbys flickor 05

Laget vann Transtenscupen i Hallsberg.

Här är Stars spelprogram i Basketligan

Den 21 september startar SBL – men Köpingslagets premiär dröjer.

Liberalerna ger dig vård på lika villkor

"Vi sätter patienten i centrum - inte i väntrum."

KD satsar på trygghet och näringsliv

På måndagen presenterade Kristdemokraterna i Köping sitt kommunpolitiska program inför höstens val.

”Det bästa vi någonsin erbjudit resenärerna”

Surahammar förbättrar den lokala kollektivtrafiken.

Medborgarförslag blev verklighet - nu väntar invigning

På onsdagen är det dags för invigning av Köpings nya mountainbikespår.

"Valet den 9 september är ett val om välfärden"

Debattartikel från ledande socialdemokrater i Västmanland.

Så blir tisdagens väder

Prognos från SMHI

Värhulta vann målglad tillställning

Hemmalaget knep skön trepoängare.

Eldningsförbudet hävs på onsdag

"Förhållandena har ändrats och det råder nu lägre risk för brandspridning i skog och mark".

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.