Det kommer inte som någon nyhet att coronapandemin har slagit hårt mot många restauranger och företag i nöjesbranschen.
För Westerqwarn innebär riktlinjerna och reglerna att flera av sommarens aktiviteter ställs in.
– Med tanke på coronaviruset som har smällt till så har vissa av våra grejer inte lirat. Vi kan inte ha konserter, det får vi inte ha. Detta gäller fordonsträffarna också. Men vi lägger oss inte ner och dör för det, vi har format vår verksamhet efter det, säger ägaren Joakim Graning.
Han fortsätter:
– Vi har satsat mer på den rullande verksamheten. Vi satsar för att vi ska ha en riktigt bra dagens lunch, goda grillbufféer och räkfrossor men även bra utbud i vårt fik. Vi kämpar på och gasar på. Det är rätt glest här, vi har stora ytor att vara på. Det är skönt. Här finns det gott om ytor, säger han.
Trots coronapandemin väljer Westerqwarn att göra en storsatsning som kostar ungefär 300 000 kronor.
– Vi gör en jättestor satsning, en av Westerqwarns största; det är att vi ska öppna upp en vedugnspizzeria. Den kommer att öppna upp i juli när allt är på plats. Det gäller att satsa sig ur sådana här kriser och lågkonjuktur. De försöker jag att leva efter i alla fall. Vi tror att det finns ett behov av goda vedugnspizzor. En riktigt bra var italiensk vedugnspizza finns inte på så många ställen här i Västmanland. Vi kommer till att börja med ha öppet på fredagar och lördagar för att känna på och se till att kvalitén blir bra, säger han.
Hur tänker du kring att storsatsa under coronapandemin?
– Jag brukar tänka så här: Ingen minns en fegis. Det är vad min pappa har lärt mig, han har lärt mig mycket men ingen kommer ihåg en fegis. Sen kan man ju ta några steg tillbaka med verksamheten, och det har vi gjort till en viss del. Vi har justerat våra öppettider. Men när vi har öppet är det full fart här, säger han.
Graning berättar att han länge haft tankarna på att servera vedugnspizzor på Westerqwarn men att annat har tagit upp hans tid. Men när coronaviruset påverkade de andra aktiviteterna möjliggjordes denna satsning.
– Jag länge tänkt på detta. Men det har inte varit läge, det har varit mycket annat som blomstrat här. Vi har jobbat mycket med att jobba upp konserterna här under somrarna. Det har tagit mycket tid och kraft från mig som ägare. Men nu finns det ju tid att genomföra den här satsningen med pizzaugnen. Det kräver sin tid, så är det. Man måste göra ett bra förarbete och tänka på många sker. Allt från ingredienser till personal. Den här situationen har gett mig som ägare mer tid att kunna tänka på den här pizzaugnen. I år kan jag fokusera på den här satsningen.
Han fortsätter:
– Det är tyvärr många som kommer att drabbas hårt av den här situationen och kommer att gå i konkurs. Så är det. Det betyder att vi som är kvar efter måste fylla gästernas behov av nöje, mat och uteliv. Det gäller att vi står redo när det smäller sen, när faran är över och pandemin är borta.