Kultur
17:47 | 5 oktober 2019

Lasse Åberg invigde egen souvenirutställning

​I en tid då många längtar efter att leva mer minimalistiskt och rensar i sina gömmor för att ha så lite prylar som möjligt, har Lasse Åberg som vanligt gått sina egna vägar och samlat på sig mängder av souvenirer. Nu visas de i en utställning på Köpings museum. Lasse Åberg invigde själv utställningen på lördagseftermiddagen.

Många kom till invigningen av Lasse Åbergs souvenirutställning. (Foto: Karl-Erik Nilsson)

Idag – lördag 5 oktober – invigde Lasse Åberg en uställning på Köpings museum bestående av hans egen souvenirsamling. Han höll ett kort invigningstal för en stor skara människor som fyllde upp utställningslokalen på övervåningen av museet.

Lasse Åberg berättade att han började sin souvenirresa när han och en kamrat började leta och samla souvenirer på loppisar för cirka 20 år sedan.
Snäckarbeten är hans favoriter.

– Snäckor har tydligen varit en hårdvaluta när människor velat köpa souvenirer, konstaterar Lasse i sitt invigningstal, och pekade mot en hel monter med snäckkonst.

Utställningen är uppdelad i olika avdelningar med – förutom ovan nämnda snäckor – bland annat politik, kändisar, barometrar/termometrar samt skabrösa souvenirer och religiösa diton.

Kitchighetshalten är hög och igenkänningskvoten likaså. Alla hittar säkert minnen från barndomen – om inte annat souvenirer de sett hos äldre släktingar eller föräldrars vänner när de var unga.
Här finns många snackisar att gå runt med en vän och begrunda.

För den som vill avnjuta Lasse Åbergs samling – den är mångfaldigt mer omfattande än bildspelet ovan – så finns den att beskåda på Köpings museum fram till 5 januari.

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln

Från löpet

Dagens lunch

Dagens lunch

Grattisannonser

Grattisannonser Boka en gratis grattisannons för publicering här på magazin24.se

Minnesannonser

Minnenannonser Välkommen att boka in din minnesannons på magazin24.se
+
-