KöpingRegn

Magazin24

Semesterrullet – fartfylld folkrace i sommarhetta

En dag på folkrace. Race, karambolage, slägga, meka, damm, action, glädjetårar, hjälpsamhet och vänskap.

Motorsport · 10 aug, 2020 kl. 10:56

På Kägleborgs Motorstadion fanns allt detta och mycket mer under lördagen då SMK Arboga körde sin folkracetävling Semesterrullet. Återigen med alla restriktioner som covid-19 bär med sig, men med sunt förnuft och tankar på att tävlingen skulle fungera på alla dess sätt som är möjligt så blev det en fin tävling i sommarhettan.

Allt från lokala folkracefantomer till långväga gäster från hela Mellansverige och lite till. Drygt 120 förare skulle köra tre stycken kvalheat. Förare fick ta sig an tre varv per kvalheat med fullt fokus och med minsta lilla misstag så blir det en stoppsladd eller en konkurrent i skuffluckan.

Samla så mycket poäng som möjligt är det som gäller i kvalheaten så man når någon av finalerna, Det var nog alla förares mål när dom kom till Kägleborgsbanan denna lördag. sedan i finalerna är det nog allas mål att vara högst upp på pallen.

Vädergudarna har inte varit snälla under juli och semesterfirarna har inte haft mycket sol med sig. Men när SMK Arboga kör folkrace så då är det solsken och sommarhetta som gäller. Så var det under midsommartävlingen och nu under Semesterrullet närmade temperaturen sig 30-gradersstrecket.

Att fylla på vätska är ett måste med korta intensiva heat så då blir det väldigt varmt i bilen. Att fylla på vätskebalansen är ett måste så varken bil eller förare kokar över i tävlingshetsen.

Efter intensiva kvalheat i hettan och med lite regnstänk, som må varit väldigt lokala, så var det dags för finaler där segraren klättar vidare till en högre final. När dammet väl lagt sig och finalerna var körda som kunde vi räkna in en hel del lokala framgångar.

I klassen för bakhjulsdrivna bilar segrade ett Kolsvaekipage som rattades snabbt och framgångsrikt av Stefan Eriksson i sin Volvo. Klubbkompisen Christoffer "BustaKrille" Andersson var nästan lika snabb och framgångsrik när han blev tvåa i den framhjulsdrivna klassen rattandes en Opel Astra.

MSK Hammarens Anders Avelin med mängder av rutin från motorsportens värld vann B- finalen vilket gav en plats i A-finalen för framhjulsdrivna bilar där framfarten räckte till en femteplats. Alexander Lundgren, som tävlade för arrangörsklubben SMK Arobga, blev fyra i B-klassen. I juniorklassen kom SMK Arbogas väldigt talangfulle Noel Eliasson på en tredjeplats i B-finalen och utan en svartflagg i andra kvalet så hade det nog varit en säker A-finalplats för den snabbe Noel.Andra har också läst

Storvinst för KHC

Ishockey Besegrade Eskilstuna Linden Hockey med 9-1.

Conny Strömberg har startat hockeypodd

Han brukar inte hålla tillbaka i sina uttalanden. Nu har profilen Conny Strömberg startat en hockeypodd under namnet ”Conny Klacks hockeysnack”.

Larsson siktar på comeback efter landslagsuppehållet

Basket Han har inte spelat en enda basketmatch på nästan ett år. När Köping Stars återupptar seriespelet den 5 december hoppas Alexander Larsson äntligen vara tillbaka.

Mittfältaren lämnar Köping FF

Fotboll Återvänder till moderklubben Kungsörs BK.

Köping snäppet vassare i derbyt mot Sura

Ishockey Gästerna vann med uddamålet efter jämn tillställning.

SHL-meriterade backen förstärker Surahammar

Jumbon presenterar spetsvärvning inför derbyt mot Köping: "Taggad för match ikväll".

Jumbon Surahammar tar emot Köping

Dags för länsderby i Hockeyettan.

KHC vann hemma mot Skövde

Besegrade topplaget under söndagen.

Harmoni hos KFF inför återkomsten i division 3

Både ledarstab och spelartrupp är i stort sett intakt. Nu siktar Köping FF på att addera spetsspelare till nästa säsongs spel i division 3. "Vi vill skapa en konkurrenssituation...

Stars föll borta mot Norrköping

Stod upp bra mot serieledaren.

Köping Stars ställs mot serieledarna

Jotti: ”Norrköping leder ju serien så om vi vill skicka en signal är det läge att göra det nu”

Surahammar straffade serieledarna

Tränare Juhlin: "Starkt att vi slår ett topplag".

Surahammars helgmatch flyttas efter corona-utbrott

Motståndarna hårt drabbade av sjukdom.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Västra Mälardalen har goda förutsättningar

Carl Olov Persson skriver om hur vi kan lyfta vår region.

Låt denna del av vår historia bli historia

Jimmy Bladh skriver om den avskyvärda polariseringen.

Min stad – Arboga

Favorit i repris från Harry Holm.

Dags att tänka mer lokalt än någonsin när vi julhandlar

Björn Blomgren skriver om julhandeln under coronans år.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.