Köping11°Mulet

Magazin24

Semesterrullet – fartfylld folkrace i sommarhetta

En dag på folkrace. Race, karambolage, slägga, meka, damm, action, glädjetårar, hjälpsamhet och vänskap.

Motorsport · 10 aug, 2020 kl. 10:56

På Kägleborgs Motorstadion fanns allt detta och mycket mer under lördagen då SMK Arboga körde sin folkracetävling Semesterrullet. Återigen med alla restriktioner som covid-19 bär med sig, men med sunt förnuft och tankar på att tävlingen skulle fungera på alla dess sätt som är möjligt så blev det en fin tävling i sommarhettan.

Allt från lokala folkracefantomer till långväga gäster från hela Mellansverige och lite till. Drygt 120 förare skulle köra tre stycken kvalheat. Förare fick ta sig an tre varv per kvalheat med fullt fokus och med minsta lilla misstag så blir det en stoppsladd eller en konkurrent i skuffluckan.

Samla så mycket poäng som möjligt är det som gäller i kvalheaten så man når någon av finalerna, Det var nog alla förares mål när dom kom till Kägleborgsbanan denna lördag. sedan i finalerna är det nog allas mål att vara högst upp på pallen.

Vädergudarna har inte varit snälla under juli och semesterfirarna har inte haft mycket sol med sig. Men när SMK Arboga kör folkrace så då är det solsken och sommarhetta som gäller. Så var det under midsommartävlingen och nu under Semesterrullet närmade temperaturen sig 30-gradersstrecket.

Att fylla på vätska är ett måste med korta intensiva heat så då blir det väldigt varmt i bilen. Att fylla på vätskebalansen är ett måste så varken bil eller förare kokar över i tävlingshetsen.

Efter intensiva kvalheat i hettan och med lite regnstänk, som må varit väldigt lokala, så var det dags för finaler där segraren klättar vidare till en högre final. När dammet väl lagt sig och finalerna var körda som kunde vi räkna in en hel del lokala framgångar.

I klassen för bakhjulsdrivna bilar segrade ett Kolsvaekipage som rattades snabbt och framgångsrikt av Stefan Eriksson i sin Volvo. Klubbkompisen Christoffer "BustaKrille" Andersson var nästan lika snabb och framgångsrik när han blev tvåa i den framhjulsdrivna klassen rattandes en Opel Astra.

MSK Hammarens Anders Avelin med mängder av rutin från motorsportens värld vann B- finalen vilket gav en plats i A-finalen för framhjulsdrivna bilar där framfarten räckte till en femteplats. Alexander Lundgren, som tävlade för arrangörsklubben SMK Arobga, blev fyra i B-klassen. I juniorklassen kom SMK Arbogas väldigt talangfulle Noel Eliasson på en tredjeplats i B-finalen och utan en svartflagg i andra kvalet så hade det nog varit en säker A-finalplats för den snabbe Noel.
Andra har också läst

Så slutade söndagens fotbollsmatcher

Resultat från den lokala fotbollen.

Så slutade lördagens fotbollsmatcher

Fotboll Resultat från den lokala fotbollen.

Klasseger och medalj – höga rallymål hos Kolsva SM-förarna

Motorsport Talangerna William Binbach och Martin Jakobsson har båda chans på fina framgångar.

Köping Stars har gjort klart med ny amerikan

Basket Mångsidig guard förstärker SBL-klubben: "En erkänt bra försvarare som även kommer hjälpa oss i returtagningen", säger tränare Panagiotis Nikolaidis.

12-årige Elwin Elg tog brons vid internationell tävling i Stockholm

Imponerade vid Djurgården Epee under helgen.

Så slutade söndagens fotbollsmatcher

Resultat från damernas division 4 samt herrarnas division 3, 5, 6, 7 och 8.

Blytung trepoängare för Södra

Jonas Hammarlund matchvinnare när Arboga vände och vann.

Svag avslutning ledde till Stars-förlust

Uppsala tog revansch på Köping i returträningsmatchen.

Mardrömssäsong för Robin Bojar

Coronapandemin satte stopp för alla tävlingar under större delen av året. När det väl återupptogs var olyckan framme för golfproffset Robin Bojar – som bröt handen under en...

Så slutade lördagens fotbollsmatcher

Resultat från damernas division 2 och 4 samt herrarnas division 3, 4, 5 och 7.

I stort sett nytt lag ska bära Köping BTK:s färger

Det var länge osäkert om Köpings BTK ens skulle få ihop lag. Efter hårt arbete har de fått ihop en slagkraftig trupp – åtminstone på pappret. "Vi får se match för match vilket lag...

Amerikansk pointguard klar för Stars

25-årige Devin Watson förstärker Köping.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Mälaren, en vik i Östersjön (nästan i alla fall)

Carl Olov Persson skriver om kryssningar, Kungsör och klimatsmarta lösningar.

Fler på Nysan 2020

Harry Holm skriver om sommarstugor, gammal schlager och utedass.

Kultur och natur som kur

Rebecka Marklund skriver om populism, skogsskydd och välmående.

Sunt förnuft i vården

Harry Holm skriver om rotfyllning, saltbrist och den svenska vårdapparaten.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.