KöpingRegn

Magazin24

Snabba lokala ekipage på SM-deltävling när East Sweden Rally avgjordes

Framskjutna placeringar noterades.

Motorsport · 8 sep, 2020 kl. 11:19

Som allt detta märkliga år så har det blivit mycket förändringar och ovisshet i all planering och detsamma i motorsporten. Så nu under hösten avverkas avslutande SM-deltävlingarna i rask takt. Första deltävlingen kunde genomföras i vintras och under helgen avgjordes East Sweden Rally med central punkt Linköping med serviceplats. Sträckorna avgjordes dock norrut från Linköping på det krävande och i rallykretsar beryktade Prästomta Skjutfält. Sju stycken väldigt utslagsgivande sträckor skulle köras av de drygt 100 startande i tävlingen.

På våra lokala förare och kartläsare hade vi förhoppningar då de visat framfötterna förut under stortävlingarna. Kungsörsbördige Andreas Johansson, ytterst rutinerad och en av Sveriges bästa co-drivers, läser noterna till Mattias Adielsson och efter dammet hade lagt sig så tog de sig till slutmålet på en fin andraplats totalt i hela tävlingen. Endast med PP Andersson från Årjäng före sig i resultatet som är en svår nöt att knäcka!. Farten på sträckorna är väldigt uppskruvat och i dessa SM-tävlingar så är minsta lilla misstag väldigt kostsamt.

Martin Jakobsson från Kolsva hade ett högt tempo, Men på två sträckor så rann tidstappet i väg lite. Övriga sträckor så visade Martin på sin väldiga talang att styra rallybilen säkert och vägvinnande fram på sträckorna och den insatsen räckte till en väldigt fin andra plats i Junior-SM, klassen för trimmade bilar. I högerstolen satt Henrik Lundh och levererade noter i rasande takt.

Emil Nilsson, SMK Arboga, ännu en av våra duktiga co-drivers som i helgen tog plats i Joakim Ellners högerstol i sin snabba Peugot Ellner. Ellner bor i Stora Sundby och är en ung och väldigt lovande rallyförare. De hade ett vinnande tempo redan från början och efter fyra körda sträckor så var de i ledning i klassen för otrimmade bilar bland både junior- och seniorförarna. Efter uppehållet så fortsatte det höga tempot och de körde mot en seger i SM-tävlingen, men 400 meter från mål så prickade chaufför Joakim en brunn och krängde av ett däck! Försprånget räckte dock och ekipaget kunde räkna in en första SM-deltävlingsseger.

William Binbach hade ett ännu högre tempo än Ellner/Nilsson, men på SS2 hände något missöde för Kolsvaekipaget (där Robin Hallman står för ett utmärkt co-driverarbete) så det blev mer än fyra minuters tidsförlust och det är en ocean av tid i dessa snabba tävlingar med sekundstrider. Trots topptider på resterande sträckor så blev det till slut en tiondeplats i den tuffa otrimmade klassen. 

Nu är det bara att se över bilar och ta nya tag inför den avslutande Rally SM-deltävlingen som avgörs i Sandviken den 19 september.

Text och foto: Stefan PetterssonAndra har också läst

Storvinst för KHC

Ishockey Besegrade Eskilstuna Linden Hockey med 9-1.

Conny Strömberg har startat hockeypodd

Han brukar inte hålla tillbaka i sina uttalanden. Nu har profilen Conny Strömberg startat en hockeypodd under namnet ”Conny Klacks hockeysnack”.

Larsson siktar på comeback efter landslagsuppehållet

Basket Han har inte spelat en enda basketmatch på nästan ett år. När Köping Stars återupptar seriespelet den 5 december hoppas Alexander Larsson äntligen vara tillbaka.

Mittfältaren lämnar Köping FF

Fotboll Återvänder till moderklubben Kungsörs BK.

Köping snäppet vassare i derbyt mot Sura

Ishockey Gästerna vann med uddamålet efter jämn tillställning.

SHL-meriterade backen förstärker Surahammar

Jumbon presenterar spetsvärvning inför derbyt mot Köping: "Taggad för match ikväll".

Jumbon Surahammar tar emot Köping

Dags för länsderby i Hockeyettan.

KHC vann hemma mot Skövde

Besegrade topplaget under söndagen.

Harmoni hos KFF inför återkomsten i division 3

Både ledarstab och spelartrupp är i stort sett intakt. Nu siktar Köping FF på att addera spetsspelare till nästa säsongs spel i division 3. "Vi vill skapa en konkurrenssituation...

Stars föll borta mot Norrköping

Stod upp bra mot serieledaren.

Köping Stars ställs mot serieledarna

Jotti: ”Norrköping leder ju serien så om vi vill skicka en signal är det läge att göra det nu”

Surahammar straffade serieledarna

Tränare Juhlin: "Starkt att vi slår ett topplag".

Surahammars helgmatch flyttas efter corona-utbrott

Motståndarna hårt drabbade av sjukdom.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Västra Mälardalen har goda förutsättningar

Carl Olov Persson skriver om hur vi kan lyfta vår region.

Låt denna del av vår historia bli historia

Jimmy Bladh skriver om den avskyvärda polariseringen.

Min stad – Arboga

Favorit i repris från Harry Holm.

Dags att tänka mer lokalt än någonsin när vi julhandlar

Björn Blomgren skriver om julhandeln under coronans år.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.