KöpingMåttlig vind och mulet

Magazin24

Inför V75 (26 dec): "Drömt om att vinna där"

Trav · 23 dec, 2015 kl. 17:02
Hallå där Hans Crebas, som har full form på stallet och som har två hästar till start under V75-finalerna på Solvalla när de kör tävlingar annandag jul.

Sedan oktober har stallet tagit sex segrar och totalt i år har det blivit 13 segrar. Hur kommer det sig att det gått så bra på sistone?

- Det är svårt att svara på. Hästarna känns väldigt starka och det är väl helt enkelt så att vi har fått allting att fungera. Vi har fått en formtopp och ingen är gladare över det än jag.

Du har tio hästar på träningslistan. Hur fungerar vardagen för dig?

- Jag gör allting själv, med hjälp från min tjej när hon är hemma från sitt heltidsjobb. Det är tufft som liten tränare, inget snack om det, men samtidigt är trav det roligaste som finns så jag klagar absolut inte. Jag har fantastiska hästägare som tror på mig och jag bara hoppas att stallet kan utökas med ytterligare några hästar så det blir mer frekvens på starterna. Som det är nu har jag sex-sju starthästar och att då vara och hugga om miljonen intjänat, det måste jag vara väldigt nöjd med.

Hur blir det i jul då? - Givetvis behöver hästarna ompyssling även då, så jag blir kvar här på hemmaplan. Däremot kommer bland annat min mamma från Holland och det ska bli trevligt. Lite jul måste det ändå bli förstås. Sedan är det en del förberedelser inför tävlingarna annandag jul, men det är ett angenämnt bekymmer.

Just annandag jul-tävlingarna är traditionsenliga. Vad säger du själv om att ha två starthästar under V75-finalerna på Solvalla?

- Det ska bli jättekul, självklart. Jag besökte Solvalla för första gången då From Above vann Elitloppet 2003 och ända sedan dess har jag drömt om att vinna där. Jag har varit tvåa någon gång, men det har aldrig räckt hela vägen fram. Det hoppas jag däremot att det ska göra på lördag...

Daydream Rapida (V75-2) är den ena av dina två bud. Vad tycker du om hästens senaste insats? - Han var jättebra och jag var fullt nöjd. Det blåste någon alldeles enorm motvind på bortre långsidan och den vinden var han tvungen att möta tre gånger. Dessutom var det inte någon dålig häst han blev slagen av. När jag såg att Örjan kom upp med sträckta linor bakom Beppe Am såg jag slaget förlorat och jag slutade mana på min häst.

Hur verkar han ha tagit det loppet? - Allting verkar som det ska efteråt och den långa resan gjorde ingenting. Det ska bli spännande och min häst är snabb ut så det vore att ge slaget förlorat om jag backade direkt. Jag vill absolut inte säga att jag vinner från dödens, men skulle jag komma till ledningen tycker jag det ska vara bra chans. Daydream Rapida har vunnit från andra positioner också, men önskescenariot är att nå spets.

Sedan har du Condor Motion i den fjärde avdelningen. Där känns det i alla fall som att han är ute över helt rätt distans?

- Det håller jag med om. Även om speeden kommer mer och mer är han fortfarande mestadels stark. Han ser lite trög ut, men faktum är att han är så stor i gången att det går fort ändå. Jag vet att värmningsexperten på Kalmar har lurat sig många gånger på den här hästen. Han säger att Condor Motion bara gått lugna farter i värmningen när jag i själva verket kört 1.13-fart med honom. Det känns som att man kör betydligt långsammare än vad det faktiskt går även när man sitter bakom honom, så det är väl inte så lätt, skrattar Crebas.

Den här gången är det V75 och tuffare motstånd. Hur tycker du han hävdar sig i klassen? - Bra. Det är i alla fall vad jag tror och hoppas. Att en sådan som Candor Hall ska plocka 60 meter på min häst... Ja, då måste den vara riktigt bra alltså. Vi fick lite besvärligt utgångsläge, men jag får söka mig ut i andraspår och sedan är det bara att avancera. Jag vet att min häst tål att göra en del själv och visst måste jag tro på god segerchans. Det är Condor Motion jag har stört förhoppningar på, även om jag tror att båda kan segerstrida.

Då önskar vi dig lycka till i jakten på första Solvallasegern och en miljon inkört under 2015.

- Tack så jättemycket och jag vill passa på att önska God Jul och Gott Nytt År till alla i Travsverige.

Dennis Engelbo, Kanal 75


Andra har också läst

  Fördel IFK Arboga efter första ronden

  Besegrade Köpings IS i hett kvalderby.

  Anrika föreningen väcker liv i fotbollssektionen – igen

  Fotboll För första gången sedan i mitten av 1990-talet kommer Köpings IS att ställa upp med ett fotbollslag i seriesystemet.

  Stars-stjärnans bedrift – vann SBL:s assistliga

  Basket Individuellt stod Aleksa Solevic för en stark säsong.

  Succétränaren förlänger med Köping: "Vill fortsätta utmana"

  Ishockey Köping Hockey meddelar att de har förlängt kontraktet med succétränaren Patrik Fagerlund. Kontraktet gäller över nästa säsong.

  Första poängtappet för Blue Hammers

  Föll i sudden death mot Strömsbro, men leder fortsatt kvalserien.

  Hallstahammar föll med uddamålet

  Tog ledningen mot Fagersta, men gästerna kunde vända.

  Blytung förlust för IFK Arboga

  Två sena mål sänkte laget i nye tränarens första match.

  Köpingssonen tog guldmedalj på Special Olympics

  Golfspelaren från Köping kammade hem den ädlaste valören.

  Ny guldmedalj till Engström på Special Olympics

  Succén fortsätter för bowlaren från Köping.

  Förlust för Stars i sista grundseriematchen

  Södertälje blev för svåra för Köpingslaget i epilogen.

  Klart: Han tar över Kolsva IF

  Division 4-klubben har gjort klart med ny huvudtränare.

  Unge backen förlänger med Köping Hockey

  Egna produkten stannar över säsongen 2019/2020: "Roligt att få ytterligare en Köpingsson sajnad och klar".

  Rytting Kaneryd uttagen i U23-landslaget på nytt

  Reser med Blågult till La Manga.