KöpingRegn

Magazin24

Inför V86/jackpot & V75/jackpot: Jakobsson både gunstling och rival

Trav · 11 aug, 2015 kl. 07:31
Först ska han hjälpa, sedan ska han stjälpa. Magnus Jakobsson kommer under veckan vara både gunstling och rival för stall Dalsland/Värmland i Rikstravet. 

- Det får andelsägarna tåla den här gången, säger Färjestadtränaren, som är en huvudrollsinnehavare när jackpotmiljonerna ska fördelas både på V86 och V75. Det återstår två och en halv månad av den populära tävlingen Rikstravet, där man för en liten kostnad blir hästägare för en säsong. Nio stall deltar och varje stall har två tränare som tränar varsin häst. Stall Dalsland/Värmland leder tävlingen och den här veckan kan ledningen utökas rejält. Stallets båda hästar ska starta och först ut är Beppen Palema (V86-6) i onsdagens V86-tävlingar på Solvalla.

- Det är riktigt trevligt att vara rikstränare, speciellt när hästarna går bra och vi är i ledningen, säger Magnus Jakobsson och skrattar.

Beppen Palema har vunnit två av sju starter i år men senast galopperade han bort sina segermöjligheter kort efter start i V75.

- Han fick en bra start men så slog han ihop och galopperade. Efter galoppen tycker jag att han gick helt okej och han kändes bra på alla sätt och vis.

Den gången hade Beppen Palema skor på hovarna. Nu ska han tävla utan framskor och trots att hästen inte har startat på en månad tror Jakobsson att formen är bra.

- Jag tror bara att det har gjort honom gott med ett litet "break" från tävlandet. Det har inte varit något fel på honom utan han har tränat på hela tiden och han känns väldigt pigg och fin i jobben. Jag tror att han har rätt så bra form.

För en häst som inte är så snabb från start är inte spår ett bakom startbilen någon höjdare, men Magnus Jakobsson är nöjd med utgångsläget.

- Han kan inte vara med i någon spetskörning men därifrån får han ett fint lopp och skulle det sedan lösa sig någorlunda tror jag säkert att han kan blanda sig i segerstriden.

Det ligger jackpotmiljoner i V86-potten och blir man ensam om åtta rätt uppgår belöningen till tio miljoner kronor. Magnus Jakobsson kör ytterligare en intressant häst som kan få utdelningen att dra i höjden.

- Omöjligt är det inte. M.T. Jeffrey (V86-5) är en fin och rejäl häst. Jag har inte full koll på dagsformen men när jag vann med honom i Örebro i juni var han fantastiskt fin. Han vann okörd och det kändes som att jag hade kunnat köra hur fort som helst. Nu har vi spår lite långt ut på vingen och det gäller att ha lite flax. Har vi det och hästen är i ordning kan han dyka upp där framme.

Kör mot egna riksstallet Med onsdagen lagd till handlingarna riktar trav-Sverige blickarna mot lördagens övningar på Åby. Magnus Jakobsson har ingen häst i huvudnumret Åby Stora Pris men värmlänningen tillhör ändå V75-omgångens hetare kuskar med två bra segerchanser. Dessutom kan stall Dalsland/Värmland rycka åt sig en än större ledning i Rikstravet genom Kristian Lindbergs Conrads Wilhelm (V75-2) i klass II-finalen. Men där kommer Magnus Jakobsson göra allt han kan för att stoppa rikshästen.

- Det får andelsägarna tåla den här gången. Eller så får jag ta ledningen och släppa till Conrads Wilhelm. Skämt åsido så var M.T.Jordan fantastiskt fin när han vann i Halmstad näst senast men senast på Hagmyren var han en riktig besvikelse och inte alls i närheten av vad han var gången innan. Rikard (hästens tränare Rikard Lindh reds.anm.) har kollat upp allt som finns att kolla utan att hitta något fel på hästen. Han har också kört några tuffare jobb och då kändes hästen kanon. Jag tror att det blir barfota runt om och är M.T.Jordan lika bra som i Halmstad har han definitivt chans att vinna loppet. Såtillvida inte Rikard vill något annat är jag sugen på att köra i ledningen, den bommar han inte.

M.T.Jordan startar från innerspår bakom startbilen. Utvändigt om sig har han Conrads Wilhelm. - Jag har aldrig körd Conrads Wilhelm men jag blev imponerad av honom senast. Det är en rejäl häst som jag tror att det finns utveckling i. Vi får hoppas att han kan bli tvåa bakom M.T.Jordan, säger Jakobsson och skrattar.

Mot sjätte raka Det är jackpot även på V75-spelet och hisnande 40 miljoner kronor väntar i sjurättspotten. I klass I-finalen kan Magnus Jakobssons Global Patriot (V75-3) ta sjätte raka segern från ett fint andraspår bakom startbilens vingar.

- Allt är så bra som det kan vara med honom. Han var riktigt bra på Mantorp i torsdags och verkar pigg och glad efter det. Vi har ett fint utgångsläge och jag kommer att göra ett allvarligt försök att komma till ledningen. Han ska gå barfota runt om på nytt och han har definitivt vinstchans han också.

Ställning i Rikstravet 1. Stall Dalsland/Värmland - 257 627 poäng 2. Stall Syd - 146 350 3. Stall Stockholm - 98 450 4. Stall Mittnorrland - 89 450 5. Stall Dalarna - 74 750 6. Stann Norr - 45 950 7. Stall Väst - 43 200 8. Stall Gävleborg - 14 200 9. Stall Mitt - 5 950


Ola Johansson, Kanal 75Andra har också läst

  "Jotti" efter premiärsegern: "All heder till killarna"

  Basket Tränaren hyllar lagets insats och lyfter fram nyförvärvens framfart.

  Stars-kaptenen redo för tuff premiär

  Basket Niklas Larsson inför matchen mot regerande mästarna: "Vi har något bra på gång".

  Så slutade helgens innebandymatcher

  Innebandy Blandade resultat för de lokala lagen.

  Övertygande seger och knapp förlust för Köpings BTK:s damer i helgen

  Bordtennis Öppnade starkt, men orkade inte riktigt i andra matchen.

  Så slutade söndagens hockeymatcher

  Köping HC vann på bortaplan.

  Skön bortavinst för VM

  Besegrade Katrineholm med 9-4 på söndagseftermiddagen.

  KFF fortsatt obesegrade i kvalet

  Köping FF vann söndagens drabbning mot Norrstands IF.

  KHC vann länsderbyt mot Sura

  Suratränaren: "Blir lätt för Eneroth att hålla nollan"

  Klart: CJ Jackson återvänder till Stars

  Fjolårets succéguard är tillbaka.

  Stars bryter med amerikan

  Lämnar veckan innan SBL-premiären.

  Dubbla segrar i Östersund för Köping Stars

  Tränare Nikolaidis: "Det har varit två bra matcher i vår utveckling som lag".

  Så slutade helgens innebandymatcher

  Blandade resultat för de lokala helgen.

  Köping Hockey föll mot Skövde

  Andra raka förlusten.

  KFF inledde kvalet med seger

  Besegrade Ölme på hemmaplan.

  Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

  20 år i en tuff bransch är värt att fira

  Björn Blomgren skriver om Magazin24:s 20-årsjubileum.

  Håll glöden uppe

  Henrik Hansson skriver om 20 år med Magazin24.

  Miljarderna rullar

  Carl Olov Persson skriver om inflation och företagande.

  Med tidningen i tiden

  Jan Kallberg skriver om 20 år med Magazin24.

  Magazin24s regionala lunchguide.
  Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.