Köping17°Mulet

Magazin24

Sparbanken prisade lokala näringsidkare

På torsdagseftermiddagen presenterade Sparbanken Västra Mälardalen elva stycken projekt som de tror kommer att göra Västra Mälardalen till en bättre plats.

Västra Mälardalen · 17 maj, 2018 kl. 16:02

Varje år får en mängd lokala företag, föreningar och projekt ta del av Sparbanksmiljonen, och under torsdagseftermiddagen presenterade Sparbanken Västra Mälardalen vårens projekt som prisas med sammanlagt 220 000 kronor.

Här är dessa projekt och motiveringar till varför de prisas:

Änglarna Hagateatern - 25 000 kronor
”Änglarna är en stolthet för Västra Mälardalen. Deras uppsättningar lockar såväl lokal som regional och nationell publik. Hagateatern, där Änglarna är en del, arbetar dagligdags med integration och trygghet. Alla skådespelare medverkar på samma villkor - och alla är välkomna. Hagateatern och Änglarna beviljas 25 000 kronor för att kunna öka kvaliteten på sina uppsättningar genom ett nytt ljudsystem”

Sommarkollo Arboga - 15 000 kronor
”Sommarkollos syfte är att ge barn i Arboga en meningsfull sommarvecka. ”Alla barn har lika rätt till kärlek, omsorg och en plats i gemenskap och samhälle”, står det i ansökan. Viktiga sociala värden så som nya bekantskaper, att lära sig att jobba i grupp och att acceptera varandra oavsett eventuella olikheter lyfts fram. Vi anser att Sommarkollo Arboga i hög grad bidrar till ökad trygghet och integration i Västra Mälardalen”

IF Rune - 40 000 kronor
”I sin ansökan skriver IF Rune ”Målet är att kunna utöka redskapsparken med säkra och ändamålsenliga redskap - för att kunna förnya träningen och utveckla föreningen” IF Rune har cirka 200 aktiva medlemmar, och många olika sporter samsas inom föreningens ramar - de bidrar till att fler rör sig och mår bra, och önskar göra det på ett ännu tryggare och säkrare sätt framöver.”

Biblioteken i Västra Mälardalen - 25 000 kronor
Med syfte att locka högstadie- och gymnasieelever som är nya användare av svenska språket, planerar biblioteken i Västra Mälardalen för författarbesök på lätt svenska. På sikt hoppas projektgruppen ordna fler liknande aktiviteter. Här får ungdomarna möjlighet att upptäcka såväl lämplig, nivåanpassad litteratur, som det stora utbud av tjänster som regionens bibliotek har att erbjuda”

Event Ung/ABF - 10 000 kronor
Event Ung och ABF Västra Västmanland ordnar en upplevelseplats för ungdomar på Thor Modéen-dagarna i Kungsör. Uppvisningar, prova-på och spå-innebandy står på agendan. Event Ung och ABF bidrar därmed till ett tryggt och organiserat program för ungdomar under dessa dagar, något som Sparbanken uppskattar och gärna är delaktiga i.”

Arboga Museum/Arboga Minne - 10 000 kronor
”Att skapa en gammeldags handelsbod för barn - som Arboga museum planerar för, bidrar till att öka kunskapen om hur Arboga såg ut i mitten av 1800-talet, även för de minsta invånarna i Västra Mälardalen. I sin ansökan beskriver museet hur det i gårdshuset mot Baggens gränd, i mitten av 1800-talet, låg en handelsbod. ”En låtsas-handelsbod på samma plats skulle minna om platsens faktiska historia samtidigt som det skulle bli en lekfull miljö för barn”, skriver Arboga Museum i sin ansökan.”

Ullvigymnasiet - 25 000 kronor
”Genom en föreläsning på temat ”Ökad gemenskap och integrering” vill gymnasieskolan ge elverna chansen att utveckla en större förståelse för varandra, för likheter och olikheter. Förhoppningen, både från skolans och Sparbankens sida, är att föreläsningen ska ge eleverna en ökad insikt i allas lika värde”

Kollektivet Kungsör - 30 000 kronor
”Kollektivet Kungsör erbjuder ungdomar en mötesplats tre gånger i veckan under hela sommarlovet. Föreningen arbetar aktivt för att förebygga missbruk, ungdomskriminalitet och utanförskap. Här ordnas kostnadsfria aktiviteter för alla unga. Nu behöver en del ny utrustning köpas in, och Sparbanken bidrar gärna till detta.”

Heds IF - 20 000 kronor
”Med många aktiva medlemmar i flera olika sporter ger Heds IF många en meningsfull och trygg fritid. Skidaktiviteterna är många, och intresset för sporten ökar. Skidspår anläggs av föreningen så fort det är möjligt under säsong. Föreningen tillhandahåller också låneutrustning, så som skidor och pjäxor. Sparbanken är gärna med och bidrar till inköp av ny utrustning, så att fler kan få möjlighet att röra på sig i Västra Mälardalen.”

Utöver detta prisades två personer som ”Årets ledare”.

Anneli Arnelind/ Köping FF 
”För sitt fina arbete som ledare i Köping FF vill vi premiera Anneli Arnelind med 10 000 kronor att använda i ett utvecklande projekt i den egna föreningen”

Risha Bahram/ Elastico Futsal Club
”För sitt fina arbete som ledare i Elastico Futsal Club vill vi premiera Risha Bahram med 10 000 kronor för att använda i ett utvecklande projekt i den egna föreningen”

Risha Bahram och representanter från Ullvigymnasiet saknas på bild då de inte hade möjlighet att medverka under torsdagen.Andra har också läst

Så slutade söndagens matcher

Fotboll Blandade resultat för de lokala lagen.

Forsby kryssade trots tvåmålsledning

Fotboll Tungt poängtapp på hemmaplan.

Kommunanställd i Hallstahammar varnas

Personen har misskött sitt arbete.

Hallstahammar Pride startar på måndag

"Under nästan hela vecka 34 manifesterar Hallstahammar för mångfald och allas rätt att vara sig själv".

Oskyldigt misstänkt från Arboga får skadestånd

Arbogabo satt frihetsberövad misstänkt för brott, men friades senare.

Debatt: Dags att tillåta gårdsförsäljning

"Moderaterna vill att gårdsförsäljning tillåts för att underlätta för lokala producenter".

Två män knivskurna i Surahammar

Ärendet utreds som försök till mord i det ena fallet och grov misshandel i det andra.

Så blir söndagens väder

Solen kan titta fram.

Containerbrand i Arboga

Larmet inkom under lördagen.

Låt Kolsvaborna utse kommundelsnämnd

Kristdemokraterna: "Vi vill utveckla Kolsva som turistort".

Krönika: Barnen - vårt lands framtid

Jag tror vi alla kan komma överens om att den fysiska aktiviteten bland barnen i samhället idag är betydligt mycket lägre än vad den var för bara 15 år sedan. Övervikten bland...

Andersson förlänger med VM

"Hon är en spelare med ett stort hjärta för laget och en slitvarg på planen"

Profilen ska träna med Arboga

42-åringen är tillbaka i IFK.

Två bilar krockade

Ena bilisten höll på med radion när han körde in bilen framför.

Så slutade fredagens matcher

Blandade resultat för de lokala lagen.

Så blir lördagens väder

Soligt, men ökad molnighet senare under dagen.

Nya grannar: Vecka 33

Här är några av de senaste lagfarterna i Köping, Arboga och Kungsör.

Flera förslag från Miljöpartiet

Partiet lanserar sitt valprogram.

Thorell (S): "Vi jämför inte skolan med en korvkiosk"

Socialdemokratiske toppkandidaten Olle Thorell från Surahammar skriver debattartikel.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.