Köping10°Mulet

Magazin24

Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Stor mängd brott anmälda till polisen

Stölder, skadegörelse, rattfylleri och olovlig körning inträffade i slutet av förra veckan.

Västra Mälardalen · 31 aug, 2020 kl. 11:51

Under slutet av förra veckan rapporterades en hel del brott i Västra Mälardalen. Här är en sammanställning:

* Någon gång mellan torsdag kväll och fredag morgon krossades två ytterrutor på två klassrum vid Nyckelbergsskolan på Hammargatan i Köping. Det uppskattade värdet på skadorna är 4 000 kronor. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

* Under dagen i torsdags bröt någon eller några upp en sadel på en moped som stod parkerade på Järnvägsgatan i Köping. Ur sadeln stals en hjälm och det blev även brytmärken på mopeden till ett oklart värde. Polisen har upprättat en anmälan om stöld.

* I fredags upptäcktes klotter på fasaden och en dörr på baksidan av Ullvihallen på Badvägen i Köping. Klottret har av allt att döma funnits där i flera månader, men på grund av byggandet av det nya badhuset har KBAB:s personal inte haft tillgång till baksidan av huset förrän då. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

* Under natten mellan torsdagen och fredagen stals en kofångare från en Volvo V70 som stod parkerad på Ågatan i Köping. Värdet på kofångaren är oklart. En anmälan om stöld är skriven.

* I fredags kväll stoppades en bil av en polispatrull på Västeråsvägen i Köping. Vid kontroll visade det sig att föraren, en man i 25-årsåldern, saknade behörighet för att köra bilen samt att han rapporterats för samma brott tidigare. Mannen är nu misstänkt för grov olovlig körning.

* På lördagsförmiddagen stoppade en polispatrull en annan bil på länsväg 558 i Köping. Vid kontroll visade föraren, en man i 30-årsåldern, tydliga tecken på narkotikapåverkan. Det visade sig även att mannen saknade körkort. Han togs med för att lämna blod- och urinprov. Mannen misstänks nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott för eget bruk samt olovlig körning.

* Senare samma dag, på lördagseftermiddagen, kontrollerades en bil på parkeringen vid Big Inn-området i Köping. Föraren var en man i 60-årsåldern och han blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Mannen fick följa med patrullen för att ta bevisprov och de visade att han hade 0,5 promille alkohol i blodet varpå hans körkort omhändertogs. Mannen är nu misstänkt för rattfylleri.

* Sent på lördagskvällen krossades tre rutor på en bil som stod parkerad på Kristinelundsvägen i Köping. Enligt anmälan krossades framrutan, förarrutan och bakrutan, men inget uppges vara stulet ur bilen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse på bil.

* I lördags upptäcktes att två backspeglar hade stulits från en scooter som stod vid järnvägsstationen i Köping. Stölden ska ha skett någon gång mellan måndag och lördag. De stula backspeglarna är värderade till 300 kronor.

* På söndagseftermiddagen upptäcktes att någon eller några hade krossat ett fönster till en bil på Kihlmansgatan i Köping. Fönstret vid förrardörren var trasig och efter det var förövarna öppnat motorhuven och stulit bilbatteriet.

* I söndags upptäcktes att ett vindsförråd på Mariebergsgatan i Köping hade inbrott någon gång mellan den 30 juni och den aktuella dagen. Ur förrådet saknades två ryggsäckar, ett tält samt en verktygslåda till ett okänt värde. En anmälan om stöld genom inbrott är skriven.

* På Nygatan i Arboga stals en kofångare från en Volvo V70 någon gång mellan torsdag eftermiddag och fredag morgon, samma tidsperiod som den liknande stölden på Ågatan i Köping. På bilen i Arboga stals även den främre registreringsskylten. Polisen har i nuläget inga spår eller iakttagelser runt brottet.

* Mellan 11.00 och 12.00 i fredags stals en ryggsäck i Ahllöfsparken i Arboga. En kvinna var i parken för att spela boule och hade sin ryggsäck på en bänk, men plötsligt var den borta. I ryggsäcken fanns ett bouleklot, en termos, kosmetika och en bilnyckel.

* Någon gång mellan tisdag och fredag skedde ett inbrott i en husvagn på Granitvägen i Arboga. Målsägaren har uppgett för polisen att han kom hem från jobbet i fredags och noterade att ett fönster saknades på husvagnen. Från husvagnen saknades sen en TV-apparat och ett förtält till ett okänt värde.

* Under eftermiddagen/kvällen i lördags upptäckte en bilägare att någon hade dragit med någon form av hårt föremål på dennes bil vilken ledde till att det var fullt med repor i lacken. Enligt anmälan till polisen har en person setts gå vid bilarna under lördagen, men fler iakttagelser än så finns inte i nuläget. En anmälan om skadegörelse på bil har skrivits.

* Under natten mellan torsdag och fredag hade en lastbilsförare parkerat sitt fordon vid OK/Q8 på Kungsgatan i Kungsör för att vila. När föraren vaknade var kapellet på vänster sida av lastbilens trailer uppskuret. Efter det saknades fem kartonger av smink till ett oklart värde.Andra har också läst

Takspoiler stals från bil

Köping Inträffade under helgen.

Kvinna utsatt för bedrägeri

Västra Mälardalen Upptäckte transaktioner på sitt konto som hon inte genomfört.

Nicolaikyrkan fylldes av jublande trumpetsolon

Insänt Söndagens musikgudstjänst förgylldes av härliga trumpetsolon av Anders Gelinder till skickligt ackompanjemang av Henrik Fallberg.

Tjuvar bröt sig in i kyrkolokal

Arboga Krossade fönster för att ta sig in.

Resultat från Bryggpimpelserien

Mälardalens Tävlingsfiskare anordnar en serie i Bryggpimpling

Moped stulen i Kolsva

Stals utanför bostad.

Var går gränsen för utpressning?

Debattartikel signerad "Skräckslagen Arbogabo!"

Berättelsen om den lilla byskolan

Debattartikel om en folkomröstning som aldrig blev av.

Okänt föremål kastades från bro ner på en bil

Lackskador på fordonet efter händelsen.

Dubbla inbrott i Västra Skedvi

Kikare och verktygslåda bland det som stals.

Hund avled efter att ha blivit påkörd av tåg

En annan hund skadades i olyckan.

Ishallen i Arboga öppen igen

Stängdes tillfälligt av under helgen.

Invigningen av Köpings nya badhus och idrottshall skjuts upp

Försenade leveranser ligger bakom beslutet.

Fortsatt kokningspåbud i Medåker

På måndagen presenterade Arboga kommun nya rekommendationer gällande kokningspåbud efter den stora vattenläckan.

Traditionell julmarknad ställs in

Trots flera förslag på coronaanpassningar beslutar man nu att ställa in Gammaldags jul på Skantzen i Hallstahammar.

Man misstänkt för grovt rattfylleri

Privatperson reagerade på vinglig körning och kontaktade polisen.

Hellström enda målskytten i IFK:s premiärförlust

Tungt start på säsongen för Arboga.

Så slutade söndagens innebandymatcher

Blandade resultat för de lokala lagen.

PRO Arboga kämpar för att motverka ofrivillig ensamhet

Coronapandemin har satt rejäla käppar i hjulen för Sveriges pensionärsorganisationer, men PRO Arboga gör allt de kan för att arrangera coronavänliga aktiviteter för äldre.

Frustrerat KHC fick nöja sig med en poäng

Föll i sudden death – trots spel- och chansövertag: "Vi borde ha vunnit".

Strömsholms kanal – historisk huvudled mot Bergslagen

Carl Olov Persson skriver om kanalens historiska betydelse – och framtid.

Ishallen i Arboga stängs tillfälligt efter tekniskt fel

Osäkert hur länge hallen kommer vara stängd.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Strömsholms kanal – historisk huvudled mot Bergslagen

Carl Olov Persson skriver om kanalens historiska betydelse – och framtid.

Trump, Sögaard och Elvis

Harry Holm skriver om presidentval, coronaviruset och sommartid.

Dags för kommunal Brexit

Jan Kallberg skriver om syrefattiga växthus och kommunernas brist på självstyre.

20 år i en tuff bransch är värt att fira

Björn Blomgren skriver om Magazin24:s 20-årsjubileum.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.

Gratistidningarnas Branschorganisation tilldelade Magazin24 priset för årets lokalsajt 2020. Läs mer här